Powepoint slideshow

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Torej:
Predstavitev je zanimiva, posnetki nihajo od zanimivih, do perfektnih, na trenutke me je presenetila barvitost ob sporočilnosti, zopet drugje je 'nekaj' manjkalo, vendar v sami predstavitvi ni dovolj časa, da bi ta manjko tudi določil.
Vsekakor gledljivo in verjamem da za večino opazovalcev lepo.

Kaj bi sam naredil drugače:
- podaljšal bi čas med posameznimi diapozitivi
- velikost slike bi razširil glede na osnovno ozadje
- barvo ozadja bi nekoliko 'ubil', torej rahlo sivo al zelo svetel oddtenek kakšne od nevtralnih barv (oker)
- tematsko bi lahko bili posnetki bolj uravnoteženi, torej približno enako število iz vsakega področja
- in na koncu še (za moje oko) najpomembnejše - podpise spodaj bi brisal, vsaj v primeru, če bi nameraval to datoteko uporabiti le za svojo predstavitev.

Toliko za sedaj
Poudarjam, da je to moj pogled na predstavitev, ki ni nujno pravilen

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Hvala - super. Argumentirano in lepo povedano.
zmaga.gif

Za poročno fotografijo bom kasneje pripravil eno lepšo predstavitev, pa me zanimajo različna mnenja. Čisto tako - neobvezno in predvsem skozi hobi, za katerega vseeno nočem porabiti ves čas, ki ga imam
stupid-1.gif

Pa malo sprašujem znance in prijatelje in na Alterju
evil.gif

Zanimivo je tudi vedeti katere fotke so komu všeč. Vidim, da imamo ljudje res zelo različne okuse.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Lepe in zanimive fotke. Vidi se, da si uživač, ki vidi lepoto tudi v preprostih motivih. Nekaterih posnetkov pa se preprosto ne da narediti drugače, kot da si ob pravem času na pravem kraju.
Pri ovcah se mi zdi senca malo pretemna, pri Bistrici pa malo predolg čas osvetlitve.
LP&BZ

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Ovce - so temne - sem sicer naredil tudi verzijo, da je vse svetlejše, pa verzijo, da je senca svetlejša ... pa mi je na koncu bila všeč tale, ki ima v senci nekak trikotnik.
Bistrica - to te verjetno moti, da je spodaj preveč belo (prežgano)?

BTW - si vedel, da je to Bistrica?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
- Se mi je zdelo, da je slika nekoliko popravljena. :)
- Niti ne moti, da je svetlo, ampak deluje nekoliko pregladko. Sam sem se enkrat malo višje zabaval z nastavitvami, kako sploh posneti tako sliko. S kompaktom je kar težko. Bistrico pa domačini težko falimo, kajne?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Ta slika je sicer sestavljena iz večih slik posnetih v RAW.

Hja - vseeno me čudi - slikano je Predaslju, vendar iz juga proti severu in to visoko izpod skale - bolj sitno dostopno z aparatom in stojalom. Je pa res, da opaziš velikost in barvo reke
priden.gif