Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Saj to ne vem, kako tocno gre, ponavadi je cena brez DDV-ja za firme, ce se tako registriras, tukaj pa se niti ne mores registrirati kot poslovni uporabnik.
Saj ce ne bo drugace bom na cyberportu narocil, tam je vse skupaj zelo enostavno, samo malo drazje pride..
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Se nekaj bi vprasal.
Kaj pomeni Ansprechpartner?
Hvala
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Saj to ne vem, kako tocno gre, ponavadi je cena brez DDV-ja za firme, ce se tako registriras, tukaj pa se niti ne mores registrirati kot poslovni uporabnik.
Saj ce ne bo drugace bom na cyberportu narocil, tam je vse skupaj zelo enostavno, samo malo drazje pride..
pa si davcni zavezanec?
Ce nisi se ne mores kar tako registrirat - razen, da navajas lazne podatke in lahko konkrento najebes na koncu zaradi tega, ker utajis davke...
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Se nekaj bi vprasal.
Kaj pomeni Ansprechpartner?
Hvala
Kontaktna oseba
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Seveda sem davcni zavezanec, drugace nebi kupoval na firmo.
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Vedno lahko kupiš na "firmo" (d.d., d.o.o., s.p.,...) je samo razlika ali si DDV zavezanec ali ne in pa ali se ti recimo pri normirancu to sploh zdi smiselno (nimaš nobene olajšave zaradi tega).
Saj lahko tudi plačaš gori z DDV in si ga potem tukaj odbiješ, ni nujno, da neto plačaš.
Citat:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Vedno lahko kupiš na "firmo" (d.d., d.o.o., s.p.,...) je samo razlika ali si DDV zavezanec ali ne in pa ali se ti recimo pri normirancu to sploh zdi smiselno (nimaš nobene olajšave zaradi tega).
Saj lahko tudi plačaš gori z DDV in si ga potem tukaj odbiješ, ni nujno, da neto plačaš.
seveda lahko vedno - mislil sem, da je posebej smiselno, ko nisi normiranec. S.p.-jevci vsi vemo, radi jejo, pijejo pa vse ostlao na firmo, da visajo stroske.
Bolj me zanima glede odbijanja pri nakupu iz tujine. Si ti preprican v to, da si lahko kar odbijes? Namrec kolikor sem jaz bil seznanjen lahko zahtevas naknadno povracilo - kar pa se pri nizjih zneskih psloh ne splaca?
Prvic cujem, da lahko kar tako odbijes?
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Seveda! iz EU praviloma VEDNO kupiš brez DDV. Če gre seveda za artikel ki ga daš v stroške, ga naprej prodajaš...
Citat:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Seveda! iz EU praviloma VEDNO kupiš brez DDV. Če gre seveda za artikel ki ga daš v stroške, ga naprej prodajaš...
igi - v praksi zal ni tako. Ogromno firm ti ne proda brez DDV, ti povem iz prve roke. Sploh, ko imas fizicen nakup v trgovini. Kar nekaj podjetij ima pravilo, da v primeru prodaje brez davka je obvezno posiljanje proizvoda, potem naprimer XXX Lutz je nekaj casa pustil nakup brez davka na podjetje, kasneje so to celo prepovedali zaposlenim, sedaj vec ne vem kaksna je situacija, itn.
Skratka v praksi je tako, da ce ni podjetje specializirano za B2B se bo dosti krat zgodilo, da ne bos dobil brez davka.
Je pa mozno zahtevat povracilo davka naknadno - samo kolikor je meni bilo receno je kar procedura in casovno zamudno, zato me zanima, ce je se kaksna druga varijanta.