Povezava med lesenimi stebri za trto

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
A mogoče kdo ima kakšno rešitev za povezavo med stebri za trto, nekaj podobnega temu:

Inox-povezava-med-elemeti-2.jpg

Obstaja kaj že podobnega narejenega za kupiti? Ali pa vsaj tisto prirobnico/okroglo ploščico kje dobiti? Najbolje Ljubljana in okolica?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
A mogoče kdo ima kakšno rešitev za povezavo med stebri za trto, nekaj podobnega temu:

Inox-povezava-med-elemeti-2.jpg

Obstaja kaj že podobnega narejenega za kupiti? Ali pa vsaj tisto prirobnico/okroglo ploščico kje dobiti? Najbolje Ljubljana in okolica?

podložko boš dobil v trgovinah z inox materialom - v lj na letališki inox center recimo...

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Ideja ni slaba, samo če hočem malo debelejšo cev, cca 30mm potem bi rabil ogromen hangar vijak, da bi lahko nanj privil cev. Pa še levi/desni navoj, da bi lahko zategnil.

Mislil sem, da bi imel neko okroglo ploščico privarjeno na cev. Skozi ploščico pa recimo par vijakov v steber, da bi skupaj stebre zgoraj povezal. Lahko navadno jeklo, ne rabim inoxa. Samo ne vem, a ima jaz napačne predstave o strošku- Če dam odrezat take ploščice hočejo po 7€ za eno...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Sej daš navojno palico skozi vse, tista cev je samo za "lepše", če ne rabiš lahko gledaš tudi surovo navojno palico. Navojno palico daš skozi stebre in privijačiš z maticami (spet matice lahko daš vgreznjeno da je lepše, ali pa čez "kromiran" pokrovček).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz sem dal navadno pocinkano cev (sicer na vrhu med betonske stebre, ampak efekt je isti). V cev sem predhodno z tisto hilti ali katero že maso prilepil vložek, nato pa samo še dva vijaka skozi steber in v vložek. Itak potem stebre skupaj vleče, tako da je popolnoma dovolj dva vijaka, da cev obdržita na mestu.
Ker imaš les, bi lahko celo z druge strani dal vložke za les in samo daljši metrični vijak pošlješ skozi.

Priponke

• vlozek.jpg
    vlozek.jpg
    69,6 KB · Ogledi: 166

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Te variante z navojno palico ne morem narediti, ker imam imam 4 stebre v liniji za razmikom cca 2m in bi potem rabil navojno palico 6m...

Sem potem dal odrezati okroglo ploščico in bomo privarili na cev, pa vijake skozi ploščico v les.

Sem sicer mislil, da se dobijo kakšne okrogle ploščice že kje narezane, pa jih ne najdem (recimo cca 6cm premera).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
čisto brez problema
dve INOX navojni palici dolžine 3m in eno podaljševalno matico (to je takšna dvojne dolžine)

PS: pijem pivo ;)