Povezava dveh routerjev

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
router1: TP Link WR740N
router2: Netgear WPN824

Se da sploh povezati zaporedno? Bistvo je samo da povečam domet v druge prostore.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Brezžično?
Če bo Tp-Link kot drugi router, ni problema. Če bo drugi Netgar ti pa ne znam svetovati

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Ja brezžično.

Kako pa povežem, če bo tp link kot drugi?
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
V Tp-Linku omogočiš WDS, vpišeš SSID omrežja kamor se hočeš priklopiti, MAC wifi naslov routerja kamor se želiš priklopiti, ter jasno geslo od omrežja, kamor se hočeš priklopiti. Pa fino je, da sta oba routerja na istem kanalu. Na Tp-linku lahko za njegov wifi nastaviš tudi drug SSID(da lahko potem ročno izbiraš, na kater router želiš biti povezan). Na koncu Tp-Linku izklopiš še DHCP server.
untitled.jpg

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Sam sem naredil po tem postopku, in potem se nič ne zgodi. Router se ne poveže na wireless. Izklopil sem DHCP, vpisal podatke, če kliknem na survey vidim dve omrežji, kliknem "connect" na tistega, na katerega se želim povezati pa nič. Kaj lahko še preverim?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na "drugem" ruterju.

WDS sicer ponavadi zahteva nastavitev na obeh ruterjih. Torej na prvem treba:
- vklopiti WDS
- vpisati BSSID (MAC naslov) drugega ruterja (torej da ima vsak vpisan od drugega, da ve s kom se mora povezati)

Razen če ima TP-Link nestandardno narejeno.

Če gre "standarden" WDS, najprej uredi stvar brez enkripcije (in filtrov). Potem ko dela, vklopi enkripcojo. Pa še to ni nujno da bodo vse opcije delovale. Za WPA se mi zdi morata oba imeti enak SSID in seveda enaki PSK (key/ključ).

Nekateri ruterji pa podpirajo "razširitev" drugega WLAN. Tak se povežeš na prvotni WLAN (najpolje izbrati iz ponujeje tabele vidnih omrežij) in potem dalje po svojem "neodvisen" WLAN ponuja dostop.

Mogoče se komu da in prebere točna navodila tvojega ruterja in svetuje bolj točno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na "drugem" ruterju.

WDS sicer ponavadi zahteva nastavitev na obeh ruterjih. Torej na prvem treba:
- vklopiti WDS
- vpisati BSSID (MAC naslov) drugega ruterja (torej da ima vsak vpisan od drugega, da ve s kom se mora povezati)

Razen če ima TP-Link nestandardno narejeno.
Pri Tp-Linku ni treba nastavljati na obeh.
Sam imam tako 741nd obešen na 841nd, pred tem pe je bil 741nd obešen na wtr120n

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nekje pod "LAN" bi moral biti.
"DHCP server ON/OFF" (pa še nekaj opcij ima spodaj, če je ON, kot: lease time, address range ipd.)

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Če ima še kdo težave:
Po nekaj urah zajebavanja s TP-LINK firmwareom, sem zadevo uspešno zrihtal s tem: gargoyle custom firmware
Po par klikih dela kot urca, popolnoma enostavna konfiguracija.

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
S tega linka snameš odgovarjajoč firmware, moj router je wr741nd, zato sem snel gargoyle_1.5.7-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v1-squashfs-factory.bin. Greš na routerju tja kjer imaš za posodobit firmware, klikneš "browse" najdeš to .bin datoteko in klikneš update. Čez minutko router veselo žmiga z novim SWjem. Je pa treba vedeti da so takšni postopki na lastno odgovornost, neuspešen flash lahko iz routerja naredi neuporaben kos plastike, obstajajo sicer neki recovery postopki ampak to je odvisno od modela do modela.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je delo Telemach-a (da skrbi za delovanje svoje opreme).

A če kirurg zamuja, boš kar sam začel na sebi operirati? Mislim, če obvladaš, kar. Sicer pa prepusto to delo tistemu, ki ga za to itak plačuješ.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"moj router je wr741nd, zato sem snel gargoyle_1.5.7-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v1-squashfs-factory.bin"