Potres

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Koliko časa pa traja, da od trenutka potresa v Petrinji potresni val čutijo recimo v Ljubljani?
Gre za sekunde, milisekunde???

Gre za več sekund zamika. Se spomnim potresa v posočju, ki se ga je čutilo tudi v Kamniku in ravno takrat je bila moja mat na telefonu s svojo mat iz LJ, ki je razlagala, da imajo v LJ potres, moja mat pa odgovarja da pri nas (v Kamniku) se pa nič ne čuti in sekundo dve kasneje pa je že treslo. In če toliko časa potrebuje to valovanje, da pride od LJ do Kamnika seveda potrebuje še toliko več od Petrinje do LJ.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in Ginginova

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Gledam tole v živo ... sploh ni dobro ... so prenašali iz Petrinja ravno v trenutku, ko so (predvidevajo) našli 1 zelo poškodovanega (mrtvega?) otroka. ... so takoj nehali predvajat v živo, bilo je slišat grozno vpitje ženske, ura je bila 13:05

p.s. upam, da je šlo za napačno info, samo slišat je bilo pa grozno ...

• Žalosti me
Reactions: Matey

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Gre za več sekund zamika. Se spomnim potresa v posočju, ki se ga je čutilo tudi v Kamniku in ravno takrat je bila moja mat na telefonu s svojo mat iz LJ, ki je razlagala, da imajo v LJ potres, moja mat pa odgovarja da pri nas (v Kamniku) se pa nič ne čuti in sekundo dve kasneje pa je že treslo. In če toliko časa potrebuje val, da pride od LJ do Kamnika seveda potrebuje še toliko več od Petrinje do LJ.

No, to sem danes jaz občutil. Ravno bil na liniji z mati, ko se je začelo trest. In ji rečem, ona men: ne nč ni... čez ene dve, tri sekunde pa tudi ona začutila. Pa je razdalje 15km

• Všeč mi je

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
Prekinjena seja parlamenta ob 12:20 - poglejte posnetek:

Je neki cajta nežno treslo, potlej pa ornh ruker. zanimivo...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pišuka, čudno je da je tale bil močnejši kot včeraj. Se pravi da še ni rečeno da ne bo še kaj. :sprasujemse:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.899
640
113
Ubogi ljudje, jaz vem da si nebi upal nazaj v hišo če bi pri nas vsak dan takole treslo. :(

I

Izbrisan uporabnik 474

Gledam tole v živo ... sploh ni dobro ... so prenašali iz Petrinja ravno v trenutku, ko so (predvidevajo) našli 1 zelo poškodovanega (mrtvega?) otroka. ... so takoj nehali predvajat v živo, bilo je slišat grozno vpitje ženske, ura je bila 13:05

p.s. upam, da je šlo za napačno info, samo slišat je bilo pa grozno ...

Sem gledal... Grozno

• Žalosti me
Reactions: AndrejEnej

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.899
640
113
Tole kaže na enem sajtu, ki slučajno dela, včina jih je itak down:
1609244280831.png

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Dobro pri tem je edino to, da je energija razporejena čez več posameznih dogodkov.
Na Barju v Ljubljani je bilo kar pestro, vendar okoli hiše nisem opazil nobenih (novih) razpok po fasadi. Papagaj je bil precej manj razburjen kot včeraj :)

• Všeč mi je