Amzs ? Kolko je meja za gotovino? 5000e?
Meja je dokaj nepomembna, saj se avto itak prodaja uradno. Ce je nekdo pripravljen dat 40k v gotovini, prodajalec pa to sprejet ni to noben problem za sistem. Banka bo edino vprasala ob morebitnem pologu od kod je izvor denarja in se prilozi kupoprodajna pogodba za avto pa je to to. Meni je nekak logicno sicer, da par k eur in vec ne bi vzel v gotovini, ampak jih naj nakaze na trr. Ze zaradi morebitnih ponarejenih bankovcev.
Ja samo ne vem, če ti on potem lahko kar 40k nakaže na trr? A pri fizičnih osebah pa ni nobene omejitve. Ker sp, doo je 10max.Meja je dokaj nepomembna, saj se avto itak prodaja uradno. Ce je nekdo pripravljen dat 40k v gotovini, prodajalec pa to sprejet ni to noben problem za sistem. Banka bo edino vprasala ob morebitnem pologu od kod je izvor denarja in se prilozi kupoprodajna pogodba za avto pa je to to. Meni je nekak logicno sicer, da par k eur in vec ne bi vzel v gotovini, ampak jih naj nakaze na trr. Ze zaradi morebitnih ponarejenih bankovcev.
Tablice gredo z kupcem. Razen če nima kakšnih posebnih želja.Obvezno odjavi vozilo, ne pusti se prepričat, da bi se kupec vozil naokrog s tvojimi tablicami.
5k za fizičn osebeKulk. Torej je meja če kupiš v firmi ?
Pri meni bi samo enkrat klical potem si na bloking listi.Najprej enga kolega na pregled rabljenega avtomobila pelji, ki ima slab dan. Pol naj pa tam brca v gume in jamra kolk je vse zanic. Da salcke amortizerjev niso poglihane, stangice stabilizatorja za zamenjati, nosilci motorja fuč, da so gume navznoter ful pobrane tiste klasicne fore. Pol ga pa klices vsake dva dni ce si je premislil.
To drži samo v primeru, da kupec takoj po prepisu (beri istočasno) registrira vozilo na svoje ime. V nasprotnem primeru (če opravita samo prepis brez registracije), pa je potrebno vozilo odjaviti v izogib težavam, kot je že nekdo omenil.Tablice gredo z kupcem. Razen če nima kakšnih posebnih želja.