Postavitev spletne strani?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Kaj je potrebno oz. kako postaviti spletno stran za predstavitev dejavnosti?

Stran naj bi vključevala pač predstavitev, par slik, ponudbo in pa kakšen obrazec za povpraševanje ter kontakt?

Koliko € je potrebno?

Hvala

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Hanzi, tudi ti imaš ZS
grin1.gif

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Da ne boš dobival samo "imaš ZS".

Spletna stran je zelo odvisna od tega kaj rabiš in koliko profesionalno iščeš.
Lahko najdeš nekoga, ki ti bo pa nekaj 10.000 €.

Nekaj zavedaj, da je to tvoj prvi vtis, ki ga ponavadi pustiš stranki in je dobro imeti to urejeno.
Hkrati ti bodo pa ponavadi znali bolj svetovati kaj rabiš in boste na osnovi tega lahko sestavili tvoj sajt.

Zdej kar si opisal bi po mojem mnenju rabil ene 200 € za prvo varjanto, ene 600 € drugo in 2000 € za tretjo.
Vse odvisno ali obstaja CGP ali ne.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
DCD, edino profesionalno, kar bi jaz pričakoval, če bi želel promovirati svojo storitev (produkt), je obisk na strani. Se strinjam, da je izgled pomemben (meni zelo). Ampak, če moraš plačevati za promocijo strani več kot zaslužiš z dejavnostjo, potem ti še tako lepa stran ne pomaga. Torej, ljudje te morajo najti in to tako, da ne plačaš piva vsakemu zato, da pride na stran in izbere tvojo ponudbo.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz se glede svoje branže ne morem pritoževati, kljub temu pa sem imel veliko manj težav če sem si stran naredil sam. Najprej sem prosu razne prijatelje, pa so mi samo obljubljali pa ni blo nič. OK zadevo je treba dat profesionalcem, pa sem zgubljal cajt na sestankih, kjer sem ljudem hotu razložit kaj bi mel pa so mi dal ven neke bedarije na način kot si oni predstavljajo moj posel. To se ni zgodilo enkrat ampak ene parkrat.
potem sem popizdu pa napisal na youtube "how to make a wordpress page" pa sem mel fertik vse v parih dneh. Članke sedaj dodajam veliko lažje ker mi je jasno kako stran dela. Prav tako mi je jasno katere stvari lahko dodam oziroma kaj lahko še pričakujem. Tisto kar nisem znal narest sem plačal nekoga, ki mi je pokazal kako se to naredi.
Zato se mi zdi to najboljša varianta, če rabiš eno takšno preprosto stran.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
točno tako, jaka..se strinjam.

v enem mesecu narediš dovolj dobro. četudi nisi nek računalniški freak

bo pa vseno nekej stroškov recimo 100 € na leto vse skupaj nekaj za prostor nekaj za komercialne licence, saj boš imel stran od fimre in ljubiteljsko.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
jaka6, jaz si predstavljam, da niso ravno vsi toliko...kako bi rekel...vztrajni in talentirani, ter kot je že nekdo omenil, nimajo niti časa, da bi se vrgli v te vode, zato, da naredijo spletno stran, ki jim bo prinesla celo dobiček. Tebi je to uspelo in to je super.
Izkušnja, ki si jo imel s profesionalci lahko pomeni, da si imel opravka z ljudmi, ki to niso bili in so na vsak način poskušali prodati tisto kar znajo. Takšni seveda lahko postavljajo strani le sebi samim. In to pripelje k čisto drugi temi, ki se ji reče poplava spletnih šalabajzerjev in nategunov pri nas, ki so tako strokovni in dobri, da igrajo na karto, ki se ji reče cena. Pač nekoga, ki ne ve nič o tem edino tako pritegneš, da rečeš, da si najcenejši. Problem takšnih strank pa je v tem, da ponavadi pričakujejo, da boš vse kar si bodo sproti zmislili, naredil gratis, ker saj ti je dal že 200€.
Fajn je, da človeku poveš kaj bo za svoj denar dobil in česa ne. Npr: gospod, izgled vaše strani ni unikaten, pač pa ima lahko takšno stran vsakdo, saj sem uporabil zastonjsko predlogo.

Nazadnje urejeno:

dolenc

Zelenc'
1. okt 2007
25
0
1
Če si lahko vse naredil v wordpressu, potem imaš spletno stran zato, da jo pač imaš. Za objavljenje novic in slik je čisto ok, da te bo pa kdo našel preko spletnih iskalnikov in bo zaradi tega najel/kupil tvojo storitev/izdelek pa je skoraj nemogoče pričakovat. Edino če nimaš nobene konkurence
smile-1.gif

Vsaka stvar ima svojo ceno in glede na to koliko si pripravljen investirat, imaš potem rezultat proporcionalen z investicijo.