Postavitev basa

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pri trgovcu priporačajo tako postavitev. Bas naj bi bil blizu enega od prednjih zvočnikov in takole, kot na sliki, postavljen v kot:

34h-bose.jpg

Me zanima, če bo kaj slabši efekt, če je tale škatla postavljena v omari, ki nima samo prednje stranice.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Vseeno je. Človek ima problem določati izvor nizkih tonov, tako da niti ne veš od kje prihaja zvok. Edini problem s to omarico bi lahko bil, da bo prihajalo do kakih nezaželenih resonanc in s tem do neželenih zvokov.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.726
5.880
113
Točno tako, najverjetneje te bo razhezilo, ker bo omara resonirala in spuščala neprijetne glasove. Sicer se tudi to da rešiti z zalaganjem, tako da v kako špranjico porineš zložen list papirja, ampak je potrebno malo truda. Pravtako se ti bo dogajalo da se ti bodo predmeti na polici (če jo imš v omari) začeli premikat, tako da kakih kozarcev ne imej na policah.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bose sistemi predlagajo postavitev bas enote proti steni z namenom ojačanja nizkih tonov. Vendar to NE prenese kvalitete. Enoto se postavi tako, kot ti paše....ti sediš na zofi, prijatu pa premika bas enoto
smile-1.gif

S postavitvijo bas enote v omaro, pa lahko prinese dodaten "šundr" omare oziroma zadev , ki so v,na,ob omari
smile-1.gif

Še enkrat, probaj(ta) in boš videl
smile-1.gif

lp
s

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ampak vsi vemo da je Bose daleč od kake reference.

Pravi bas, je direkten bas ki prišiba od/iz mebrane..brez raznih bas refleskov in obračanj v steno (ter poslušanja odbojev). Torej kupi bas kjer se vidi mebrana (preko mrežice) in si jo usmeriš v betico (za film je res vseeno kje je pozicija)..in to je to.
wink-1.gif
(vsaj kar se mene tiče).

Bi se pa sam izognil postavitve v omaro..jaz imam svojega doma (za kino) pod rač. mizico..nekje ob strani (ob levi steni, kak meter razdalje proti točki gledanja..itak nima vpliva).

Kar se pa sterea tiče, pa bi ga sam najrajedal v sredino, samo to praktično ni možno, torej mi stoji ob enem od zvočnikov (slednjiima tudi luknjo za bas refleks (možno nastavljanja) ki je seveda zaprta).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Yamaha priporoča da je v kotu (levo ali desno spredaj) in da je obrnjen proti poslušalcu. Sem se igral z različnimi postavitvami in je tak res najbolje.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Tale modul od Bosa očitno piha tudi iz strani in je mogoče res bolje, da gleda v steno.

33c-modul.jpg