Posodobitev Androida?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Verjetno je bilo to že kje napisano ampak ne najdem.

Zanima me ali se da posodobit telefon z Android verzijo 4.2.1 v recimo 4.2.2???

Pri 4.2.1 ne dela Garmin street pilot, pri 4.2.2 pa naj bi delal.

Spotoma bi pa vprašal ali je na Android telefonih možno nastavit tako(verjetno s kakšno aplikacijo), da bi se v času ko je zaslon ugasnjen na zaslonu vseeno izpisovala izključno samo ura-kot je to delalo na Symbianu?

Hvala za morebitno pomoč.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Najprej povej kater telefon imaš. (na vsakem pride malo predelana verzija androida prilagojena specifičnem modelu)

Proizvajalci za vsak telefon par updajtov naredijo, dokler je telefon aktualen potem pa dvignejo roke stran. (ponavadi dobiš nastavitve - o napravi, programska posodobitev)

Če ni bilo uradnega updajta, ti ostane potem še klasika - rootanje, pa custom rom.

edit: Za uro se mi zdi, da se je dalo na symbianu samo delno imet priklopljen display, na androidu pa tole ne gre. Ker je potem celoten skos odprt in kuri baterijo.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sem šel na možnost posodobitve, pa mi napiše, da je telefon posodobljen.
Če bi pa rootal pa verjetno zgubim garancijo pa vprašanje je, če mi bo sploh uspelo.
Torej na tem telefonu spet ne bo Garmina ;(
Zasilna rešitev je uporabo Oruxmaps za Garminove Topo karte, iGo pa za vodenje po cesti.

Gre pa za en Tušmobilov telefon Vega, ki je čisto ok za nezahtevne uporabnike.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal pri meni ne.

Verzijo 2,22 naložim, ko jo pa hočem vklopiti mi se pa takoj sama od sebe ugasne.

Verzijo 2,33 pa naložim, se začne prižigati vendar se nikoli zares ne prižge ampak se samo vključi bel zaslon.

A komu slučajno dela Street pilot na verziji 4.2.1?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Možno, da imaš resolucijo drugačno.

Jst sem ene 4 verzije probal, da mi je konæno delalo. Ni tolk simpl, kot pravijo tole instalirat.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Odvisno če ma zato spredaj kako sploh led lučko .. Tko kot ma recimo Samsung Galaxy S3 ki ti utripa ob zgrešenem klicu, sms itn.. Če pa nima pol ne bo šlo..

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zgleda, da bom sam na Nokii C7 ostal dokler bo delala, na njej dela Garmin XT, ima uro ob ugasnjenem zaslonu, utripa lučka ob neodgovorjenem klicu ter smsu, prižiganje telefona in lučke s tipko na pomik mi je odlično, ravno prav velik telefon, s prve "pomične" vrstice tudi ne moreš izklopiti prenosa mobilnih podatkov-ima pa tipko za sinhronizacijo, ki je praktično neuporabna...

Razen par uporabnih aplikacij imajo android telefoni čisto vse slabše, zdaj sem ugotovil, da ga niti zaklenit ne moreš-zakleneš lahko samo zaslon ne pa samega telefona
bonk.gif

Sploh mi ni jasno kako je lahko tako butast operacijski sistem lahko tako popularen.
confused-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Kako se neda zaklenit telefona? Če maš v mislih tisto funkcijo če kdo vstavi drugo sim kartico to seveda ma vsak telefon.

Vse se da če dobro poznaš Android sistem
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Seveda dela in ura in led dioda, če jo imaš spredaj. Instaliraj si aplikacijo NOLED in si naštimaj, kar te je volja. Lahko ti ura skače po zaslonu, lahko ti pisemce skače, če dobiš sms, lahko ti prečrtana slušalka skače, lahko samo pikice in če imaš led diodo, ti lahko ta stalno gori ob zgrešenem klicu ali sms-u ali pa utripa (še hitrost utripanja lahko naštimaš) - moraš edino imeti v nastavitvah pod led indikator vklopljeno kljukico pri "obvestila", drugače ti dioda ne bo svetila

https://www.youtube.com/watch?v=Dy8I_BbfYzI

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Gre pa za en Tušmobilov telefon Vega, ki je čisto ok za nezahtevne uporabnike.
Izgleda,da ni OK pa čeprav si nezahteven uporabnik
bonk.gif

Kupi si androida,da se reče android pa ne bo treba tukaj jokat češ da so vsi androidi za en k.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.903
113
Hehe klasika...kupi neko kitajsko jajco in potem je android zanic
smile-1.gif

Pa se odgovor na vsa tvoja vprasanja, to vse se da z lahkoto, samo mogoce zal ne na taki jajci za 50€.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Naloži si iGo, dela veliko bolje od Garmina, če se prav spomnim, je normalno delal tudi na prijateljevi Konki.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Točno to, podpirati mora Adriatopo karto.

Oruxmaps je kar ok zasilna rešitev, žal pa to ni Garmin, ki je uporaben še za mnogo drugih stvari in predvsem zato, ker zlahka prenašaš med Garminom in PCjem priljubljene točke in tudi sledi...

iGo pa je neuporaben, ker nima topo kart, je pa za silo ok za navigacijo za vožnjo ampak proti Garminu se lahko skrije.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.