Posnetek groženj varnostniku v Izoli

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
tongue-1.gif

Meni vsak vikend ljudje obračajo na dvorišču, ko gredo od maše, ali zgrešijo uvoz. In tudi precej nerodno, skačejo v živo mejo in podobno.
Pa nisem še nobenega šel napizditi, se usajati, tolči po avtu.

A se zdi tebi to normalno početje? Varnostnik se je pač zmotil ali neki, je to že dandanes dovolj za napad?
lej, vse kar vem je iz medijev. Tako da, kaj je normalno in nenormalno v omenjeni zadevi ne vem. Sem postavil veliko vprašajev.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
men bi se film ftrgal pa bi mu vsaj kolena prestrelil..neb bil za tak posel. Ker ne trpim tega, da ti ene serje na suho.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Citat:
Uporabnik yurer pravi:
Lahko glumite kakor hočete. Varnostnik je varoval sebe in sam bi postopal isto.

Seveda samo če bi proti sosedu kot civilist potegnil pištolo (recimo da imaš orožni list) ker bi te 1x odrinil bi bil lepo v postopku zaradi nedovoljene rabe orožja.

In policist ali pa varnostnik enako ne more kar potegnit pištole in nekoga ustrelit ker ga je odrinil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.449
7.095
113
Nekaj mi sicer ni jasno, če sta zgolj obračala tam, varnostnika, zakaj se pač tale prvi ni lepo usedel nazaj v avto in se odpeljal, pa tudi če bi majmun skočil za njima..kaj pa bo..blokiral avto?

Imamo pa zelo lep primer ravnanja policije pri nas, ko je majmun napadel varnostnika, sta ga policista hotela zbiti na tla, ampak je bil fajn fail.

V USA se recimo takšne probleme rešuje tako:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik yurer pravi:
Lahko glumite kakor hočete. Varnostnik je varoval sebe in sam bi postopal isto. Ponavadi taki ki pišejo o kršitvah varnostnikov (v takšnih primerih) bi sami zaradi jeze, osebnih zamer al sploh nasprotovanju katerekoli avtoritete najraje varnostnike ali policiste vse postrelili. Drugi pa bi non-stop z tožbami grozili. Sedaj pa lahko postavimo vprašanje za vse. Kateri človek v RS (ne samo varnostnik ali policist) ne bi ob morebitni ogroženosti sebe oz. svojih bližnjih postopal sebi v bran? Pa dejte no! Pa da ne bo pomote. Nisem ne policaj, ne varnostnik oz. nimam nobenih vez z raznimi službami ne državnimi ne privat.
zanimiv komentar
odg:
Ampak, varnostnik se je branil "po službeni dolžnosti".... problem nastane, če nek drugi občan pomotoma zavije tam, kjer temu nasilnemu občanu ni všeč. V tem primeru ne bi bilo pištolce....

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Verjetno tudi ta trenirkar nebi tako odreagiral proti običajnemu občanu. Ker tem trenirkarom gredo itak vsi kateri nosijo uniforme na živce.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Po bitki je biti lahko pameten, ko bi bili na licu mesta vprašanje kako bi kdo od nas odreagiral
smile-1.gif

Ne poznam zakonov o delovanju varovanja / policije, ampak tukaj mene edino moti potem ko je že prispela enota policije, da je bil sprožen napad na varnostnika in sama reakcija policije, moje laično videnje da gre za popolnoma neprimeren postopek naprej..lahko se pa seveda motim
smile-1.gif
Tudi sam pristop teh dveh policistov, kot da sta prišla na kavo v lokal??? Varnostnik z orožjem v roku onedva pa mirno korakata??? Kakšen je pravilen postopek v takih primerih? Predvidevam da bi mogla občana takoj pripraviti na ležanje na asfalt, lisice pa potem se pogovarjati ali se motim? Ima pa občan srečo da je v Sloveniji, ker ko sem nekaj časa nazaj bral o ropu na primorskem v Kopru, kjer sta Italjana ropala banko / pošto / petrol se ne spomnim točno, so potem dajali izjave sorodniki da sreča da je bilo v Sloveniji, ker v Italiji jih bi pokosili streli policije..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.338
7.091
113
pri taščici
saj je nekdo napisal, da ga cela obala pozna. Najbrž tudi policaji. Policaji so naredili to napako da je v pričo njiju ta trenirkar varnostnika zbil na tla. Varnostnik se je po prihodu policije "oddahnil" in se je konkretno umaknil postopku. Takrat pa trenirkar hop do njega in na tla. Kaj če bi mu takrat sunil pištolo? In bi začelo pokat. Bi policaja šla za octavijo?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
No če je šel potem postopek tako kot mora, se gre tule tako ali tako za napad na uradno osebo če se prav spomnem še iz mojih dni iz sintala, tako da ga zna še na oni divjak najebat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če jst prov slišim, policaja "kričita" "Marko umiri se". Torej gre za starega znanca modrih angelov.
Tudi sam se strinjam, ko je v priču policajev napadel varnostnika, bi ga bilo treba zbit na tla in v lisice.
Ampak očitno je trenirkar res strah in trepet izole in ga tudi policaji jemljejo z malo distance. Zato sta vrjetno tudi tako lagano prišetkala do trenirkarja. V smislu, se bomo mi v miru pogovoril, da ne bomo izven službe imel težav.

Skor pa sem se poscal od smeha, ko je za 24uri izjavil, "da bi mu lahko KUŽIJA povozli"
smile-1.gif
))

Uni v cliotu pa zgleda, da ne jebejo lokalne scene (kar je pravilno) in so bli pripravljeni! Sam zadnja vrata imajo child lock
smile-1.gif
)?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Bogsigavedi kaj je bilo potem, ker je tip nehal snemat. Je pa sigurno nekaj: varnostnik je reagiral pravilno in to so tisti s cliotom tudi vedeli, saj niso nič spraševali varnostnika kako in kaj, ampak samo udri.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.338
7.091
113
pri taščici
Ni child lock se bojim da je bolj baraba lock. Ne vem, ali se v kaksnem primeru tudi v cliotih vozi barabce, ali samo v kiblah. Apollo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prepričan sem da je trenirkar s policaji na TI. Obnašanje policajev (še dobro da niso z rokami v žepu šli proti njemu) se mi zdi milo rečeno flegma. Kako hudiča sta mu dovolila da je trenirkar v pričo njiju varnostnika zbil na tla.
Krimič je vsaj s pendrekom vletel.
Varnostnik se mi zdi da je precej pravilno posredoval.
A sem syntičev komentar spregledal?....
No če te že zanima moje mnenje.
Bi pohvalil delo policije, saj sta policaja s flegma in umirjenim pristopom umirila situacijo, tako da ni prišlo do streljanja, poškodovanih ali mrtvih. No ja, lahko bi sicer še malo prej zadržali tisto prerivanje, ampak to ni zdej bistveno.
Varnostnik je ravnal neprimerno in tudi nezakonito, (beri zakon malce višje), nima on kaj repretirat pištolo in meriti proti neoboroženemu civilistu, v bližini vrtca. njegovo življenje ni bilo ogroženo. Upam da bo izgubol licenco in dovoljenje za nošenje orožja. Psihično ni dorasel situaciji, naslednjič bo v strahu še koga ustrelil.
Občan se je vsekakor tudi obnašal neprimerno, očitno mu je bilo zadosti, da varnostniki vsakodnevno obračajo na njegovem dvorišču, kršijo CCP, ko vozijo v ulico, ki je namenjena samo stanovalcem.

Saj kako pa se je spor začel? Škoda da ni še to posneto.
Najbrž sta varnostnika kot že mnogokrat prej spet zapeljala v ulico, kjer je za njih vožnja prepovedana, tam nimata kaj počet, obračala na občanovem privatnem dvorišču, tam ovirala promet stanovalcem, ko pa ju je ta občan opozoril, je en varnostnik mislil, da če ima pištolo in uniformo, da je nedotakljiv in vsemogočen, po vsej verjetnosti je bil pameten, kaj kaj boš ti men varnostiku pametoval, in se je konflikt začel, no pol se je vidlo , da ta varnostnik le ni tako pogumen, kot se je verjetno sprva šopiril in je (nezakonito!!!) potegnil pištolo, kar je občana še dodatno razkurilo.

Za tiste, ki mislite, kako se z pištolo umirja situacijo je to lep primer, da se motijo. In za tiste, ki mislijo kako je varnostnik ravnal pravilno vprašanje, zakaj je en varnostnik ravnal popolnoma drugače kot drug?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.054
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik yurer pravi:
Lahko glumite kakor hočete. Varnostnik je varoval sebe in sam bi postopal isto. Ponavadi taki ki pišejo o kršitvah varnostnikov (v takšnih primerih) bi sami zaradi jeze, osebnih zamer al sploh nasprotovanju katerekoli avtoritete najraje varnostnike ali policiste vse postrelili. Drugi pa bi non-stop z tožbami grozili. Sedaj pa lahko postavimo vprašanje za vse. Kateri človek v RS (ne samo varnostnik ali policist) ne bi ob morebitni ogroženosti sebe oz. svojih bližnjih postopal sebi v bran? Pa dejte no!

Se v celoti strinjam z napisanim!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.338
7.091
113
pri taščici
Naj kak izolan napise lokacijo-naslov dogajanja da poiscemo v cigavi lasti je to parkirisce. Kot poznam izolo, ni veliko privat dvorisc. Ce pa to konkretno dvorisce je, pa naj si postavijo rampo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
No če je šel potem postopek tako kot mora, se gre tule tako ali tako za napad na uradno osebo če se prav spomnem še iz mojih dni iz sintala, tako da ga zna še na oni divjak najebat.
Ja sej to je velik problem v takih službah.
Dobi model obleko in pištolo, pa že misli da boga za jajca drži, da je glavni šerif z neomejenimi pooblastili, pa še (zmotno) da je uradna oseba.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Dobi model obleko in pištolo, pa že misli da boga za jajca drži, da je glavni šerif z neomejenimi pooblastili, pa še (zmotno) da je uradna oseba.

Isto velja zate, od takrat ko si dobil tipkovnico?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.