Posnetek groženj varnostniku v Izoli

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
varnostnika sta mu povozila asfalt pa ju je hotel strosit iz hlač. Najmanjši varnostnik je potegnil pištolo in jo nameril v "lastnika" asfalta, veliki varnostnik pa je se vsedel v avto in se zaklenil. Varoval je denar.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
zanimivo.
In ta tip je??? Znani problematik??
Sicer pa, a varnostniki lahko vozijo kjer hočejo?? Ne branim nobenega, samo a mu je na dvorišču obračal?? Al v čem je poanta tega obračanja?? Ja, mal smešno izgleda, kako (mali ) se varnostnik umika.... a niso oni nič usposobljeni za takšne situacije, al prvo pištolco vun, pa merit v nekoga. Polcaja sta res elegantno rešila zadevo.... celo mogoče mal preblago, glede na to, da ga je napadel v njihovi prisotnosti. Bi pričakoval, da ga bosta sesula u asfalt, pa mal pohodila. A niso še neki varnostniki hodil okol njiju?? Pa so samo opazoval. Se mi zdi, da sta se dva našla, ki sta dokazvala svojo moč vsak na svoj način. En spištolo, drugi z asfaltom. Polcajema pa "kapa dol" za postopek. (no, tud brez kape, sta bila vsaj tri glave višja od varnostnika)
tongue-1.gif

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
akcija - reakcija
evil.gif

1464111-assailantsuffersinjuriesfromfall.gif

Priponke

• 1464111-assailantsuffersinjuriesfromfall.gif
    1464111-assailantsuffersinjuriesfromfall.gif
    108,8 KB · Ogledi: 125

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Zanimivo kako flegma sta bila policista, ko sta se pripeljala. Dobila sta info, da se s pištolo okol maha, onadva pa rileksed proti problematiku. ZDA bi ga izza avto pozvali da se vleže na tla, ksiht dol, roke na hrbet, 2x, pol pa šus o telo.
Jaz bi najprej varnostnika imobiliziral potem pa še problematika. Bi že naslednji dan v priporu povedala zakaj se je šlo, tacajt naj se pa hladita, oba.

lp
Nagrada za najboljšo "jaz bi" zgodbo !

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
ZAKON O ZASEBNEM VAROVANJU (ZZasV)
Uradni list RS, št. 126/2003 z dne 18.12.2003

...

IV. UKREPI IN DOLŽNOSTI VARNOSTNIKA

43. člen

(ukrepi varnostnika)

...

44. člen

(sorazmernost pri uporabi ukrepov)

...

45. člen

(nošenje in uporaba orožja)

(1) Med opravljanjem nalog zasebnega varovanja sme varnostnik nositi strelno orožje v skladu z zakonom, ki ureja posest in nošenje orožja.

(2) Pri opravljanju nalog zasebnega varovanja sme varnostnik uporabiti strelno orožje samo, če ne more drugače:

– zavarovati življenja ljudi;

– odvrniti neposrednega protipravnega napada, s katerim je ogroženo njegovo življenje ali življenje osebe, ki jo varuje.

(3) Preden varnostnik uporabi strelno orožje, mora, kadar okoliščine to dopuščajo, osebo, zoper katero naj bi uporabil strelno orožje, opozoriti s klicem: “Stoj, streljal bom!” in z opozorilnim strelom.

...

( Vir: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2003126&stevilka=5385 )

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Zanimivo ... Nekje leto dni nazaj sem na youtubu videl dokaj podoben posnetek med varnostnikom ki prevaža denar in neko "črno gorilo" ... Oni je ves čas grozil nekaj da sta na posnetku, pa naj ga ustrelita če upata ...

Tam je bil kar cel posnetek ... Varnostnika sta nesla ven dva kufra, tretji je pa bil ne vem kaj ... v glavnem ... v tistem pristopi neki črnuh in enega kar za brezveze kresne po glavi, v tistem ostala dva potegneta ven pištoli in se pomakneta nazaj na varnostno razdaljo ... oni črnuh je nekaj govoril, da si ga ne upata ustreliti, pa spraševal ju je, kolikor denarja imata notri ... ko se zažene proti njima z "hitro hojo", en ustreli opozorilni strel ... V tistem pa se črnuh umakne nazaj in brcnega ležečega varnostnika, takrat pa ga en ustreli v nogo in ga sama obvladata do prihoda policije ...

Ne da se mi iskati po youtubu, mislim, da je bil naslov nekako v zvezi security in še black gorilla zraven ... nekaj takega, bilo pa je v arizoni v zda, kolikor sem razbral s komentarjev.

Ravno na ta video sem se spomnil, ko sem bral to novico ...
Ko sem začel gledati ta posnetek, sem takoj vedel, da je ta čefur neki [cenzura]. Obnašanje, ob nabiti in naperjeni pištoli je vanj silil, kar nekaj se je napihoval, na koncu pa še je pred policaji skočil v varnostnika ... In če ne bi bilo policije, ko je oni čefur skočil v varnostnika, bi ga komot lahko ustrelil (ne ubil).
Če povzamem, policaji v zda so že parkrat rekli v kakem dokumentarcu, kjer je kamera posnela nek njihov pretep, da ko se osumljeni vplete v pretep s policistom, da vedno pomislijo, da morejo čim dlje stran držati napadalca, da ne seže po pištoli ... ker tam je pač navada, da se radi streljajo med sabo ...

En tak video, ki ga imam v priljubljenih ...

B81

22. jul 2007
37.957
11.112
113
Torej se ni bilo takp dalec, da bi ustrelil v tla... Prav je naredil.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Da se slutit, da je občan želel fizično obračunati z nekom in da bi to tudi storil če varnostnik nebi imel pištole.

Glede na to da se tako rad tepe, predlagam da ga preden gre v zapor dajo v wfc pod heavy weight in naj si izkaže tam kjer se oba želita tepst, ne samo on.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zanimivo, tukaj gor vsi proti trenurkaju, ja yt in 24ur pa ravno obratno:))
tudi sam sem proti trenirkarju.
varnostnik je po mojem ravnal pravilno. oz bolje bi bilo, da bi jih malo fasal in trenirkarja oreng stožil, da bi mu plačeval mesečno rento;)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Polcajema pa "kapa dol" za postopek. (no, tud brez kape, sta bila vsaj tri glave višja od varnostnika)
tongue-1.gif

Zanimivo bi bilo,če bi pri na kraj prsli tisti s Cliotom , je bil sovoznik kar lepo pripravljen na fajt,pa kasneje sprasevat
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.337
7.091
113
pri taščici
Kot prvo: denar prevažajo vedno trije. Vsaj do sedaj sem tako videl.
Eden v kibli, dva v kabini vozila. Dva denar odneseta, voznik ostane v avtu. En fila bankomat,( trezor), drug ga pazi, voznik je ves čas v avtu.
Prepričan sem da je trenirkar s policaji na TI. Obnašanje policajev (še dobro da niso z rokami v žepu šli proti njemu) se mi zdi milo rečeno flegma. Kako hudiča sta mu dovolila da je trenirkar v pričo njiju varnostnika zbil na tla.
Krimič je vsaj s pendrekom vletel.
Varnostnik se mi zdi da je precej pravilno posredoval.
A sem syntičev komentar spregledal?
Sicer pa glede na višino octavije je varnostnik res bolj majhne postave.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
zanimivo.
In ta tip je??? Znani problematik??
Sicer pa, a varnostniki lahko vozijo kjer hočejo?? Ne branim nobenega, samo a mu je na dvorišču obračal?? Al v čem je poanta tega obračanja?? Ja, mal smešno izgleda, kako (mali ) se varnostnik umika.... a niso oni nič usposobljeni za takšne situacije, al prvo pištolco vun, pa merit v nekoga. Polcaja sta res elegantno rešila zadevo.... celo mogoče mal preblago, glede na to, da ga je napadel v njihovi prisotnosti. Bi pričakoval, da ga bosta sesula u asfalt, pa mal pohodila. A niso še neki varnostniki hodil okol njiju?? Pa so samo opazoval. Se mi zdi, da sta se dva našla, ki sta dokazvala svojo moč vsak na svoj način. En spištolo, drugi z asfaltom. Polcajema pa "kapa dol" za postopek. (no, tud brez kape, sta bila vsaj tri glave višja od varnostnika)
tongue-1.gif

Meni vsak vikend ljudje obračajo na dvorišču, ko gredo od maše, ali zgrešijo uvoz. In tudi precej nerodno, skačejo v živo mejo in podobno.
Pa nisem še nobenega šel napizditi, se usajati, tolči po avtu.

A se zdi tebi to normalno početje? Varnostnik se je pač zmotil ali neki, je to že dandanes dovolj za napad?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Polcajema pa "kapa dol" za postopek. (no, tud brez kape, sta bila vsaj tri glave višja od varnostnika)
tongue-1.gif

Zanimivo bi bilo,če bi pri na kraj prsli tisti s Cliotom , je bil sovoznik kar lepo pripravljen na fajt,pa kasneje sprasevat
grin1.gif

Hehe, točno tako.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Torej se ni bilo takp dalec, da bi ustrelil v tla... Prav je naredil.

Sicer vsaka uporabo orožja (že da ga povlečeš) pušča posledice in nočeš biti na mestu varnostnika z 700 EUR plače ki bo moral izpolnjevati vse papirje zaradi uporabe orožja!

Varnostnik tudi ne sme uporabiti orožja kar tako ampak samo če je ogroženo njegovo ali pa drugo premoženje. Sorazmernost ukrepov pomeni da lahko varnostnik ustreli gorilo samo če bi bilo neposredno ogroženo njegovo življenje. V tem primeru tega ne bi mogel dokazat tudi če bi ga gorila že pretepala. Žal je tako!

Ravno tako ne sme uporabit ostalih prisilnih sredstev izven območja varovanja (ki je opredeljeno v uradni papirologiji). Torej dokler gorila ne bi brskala po avtu v katerem je denar varnostnik nima pravice uporabit sile oz. sploh nima nobenih pristojnosti. V konkretnem primeru (če bi bil varnostnik malo večji) in bi omaro konkretno namlatil bi se ga praviloma obravnavalo kot civilista!

Prevoz manjših vsot denarja (dnevne pobirke, bankomati) vedno opravljata dva oborožena varnostnika, lahko v navadnem vozilu. Dostikrat po ljublani recimo peške celo en sam! Večje vsote se vozi v blindiranih vozilih, tam je ena oseba v zaprtem prostoru z denarjem, praviloma dva pa sta spredaj (voznik in spremljevalec). Pravtako so protokoli odpiranja vrat precej obsežni!

Vsekakor pa v konkretnem primeru je varnostnik ravnal 100% prav, če je bilo tako kot piše. Sklicuje se pa lahko na to da je mislil da gre za rop premoženja ki ga je varoval. Če bi se na sodišču zagovarjal, da se je samo branil pred napadom občana pa je prekoračil pooblastila o uporabi orožja. (posledično bi tudi izgubil svojo licenco in jasno službo)

Jp, tako je tanka linija med storilcem in žrtvijo!

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Lahko glumite kakor hočete. Varnostnik je varoval sebe in sam bi postopal isto. Ponavadi taki ki pišejo o kršitvah varnostnikov (v takšnih primerih) bi sami zaradi jeze, osebnih zamer al sploh nasprotovanju katerekoli avtoritete najraje varnostnike ali policiste vse postrelili. Drugi pa bi non-stop z tožbami grozili. Sedaj pa lahko postavimo vprašanje za vse. Kateri človek v RS (ne samo varnostnik ali policist) ne bi ob morebitni ogroženosti sebe oz. svojih bližnjih postopal sebi v bran? Pa dejte no! Pa da ne bo pomote. Nisem ne policaj, ne varnostnik oz. nimam nobenih vez z raznimi službami ne državnimi ne privat.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.