Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ma pusti ga, naklada.
Dell XPS 13/15 je že nekaj časa TOP izbira, support je pa v Sloveniji tudi dober. Seveda pa doplačaj za 3-letno garancijo (če že ni v ceni, jaz sem v USA moral doplačat), kot pri vsaki firmi.
Iz 1ve roke za 15 lahko rečem da je hardversko načeloma zelo všečen. Ampak.
Če pogledaš po forumih Notebookreview, Dell community support, reddit, ocene Amazon, se vidi da lifrajo kar nekaj škarta, ki ga je potem treba menjavat. In da majo predvsem velik problem s testiranjem driverjev oz odsotnostjo testiranja. Utripanje svetlosti ekrana nekje na relaciji med BIOS in driverji, težave z nezbujanjem ali nepredvidenim zbujanjem iz spanja, wifi nadloge, dock nadloge ipd. Dajo ven nov drajver ki naj bi nekaj popravil, pa začne nekaj drugega nagajat. In ga pol dva meseca ne umaknejo kljub pritožbam po forumu.
Za support pri nas ne vem kolk so učinkovoti, sem sam čaral in ponavadi sčasoma našel delujoče drajverje, zamenjal wifi kartico za Intlovo - ne maram bit brez.
SSD je default pod RAID in ga fura Intel RST, mnogi s CrystalDiskMark in AS SSD ugotovijo da ne teče prav hitro. Je bolje dat v AHCI in fabriški NVMe driver (če obstaja).
15 je hudo tanek za to kar je notri, kar se tudi pozna, tudi če je pasta dobra (kar pogosto ni) čez nekaj minut polne CPU+GPU obremenitve useka power limit throttling, ker VRM mosfeti niso aktivno hlajeni. Bajeslovno se da zmodat s Conductonautom in predelavo hladilnika da pol teče brez zavor na nominalnih frekvencah, ampak daleč od simpl.
Imam WD15 dock, ki zdaj dela ok, po ducatu updejtov in menjavi wifi kartice, na začetku škandalozno zmrzoval od zgolj žične miške in tipkovnice.
Rabiš TB3 dock ali adapter če hočeš prključit zaslon
4K@60Hz ali dva. TB15 je bil polomija, čudno velka škatla, po 1 letu so ga zamenjali s TB16, ko so ugotovili da 4K ne fura zaradi pregrevanja, razlika je da ima TB16 dodatni ventilator, glasen. Tu je sicer več kriv Intel ki je prodajal polpečeno tehnologijo, večina drugih je s prodajo TB3 dockov rajši počakala in šele zdaj kapljajo ven, tud za HP sem videl podoben horror.