Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Takšna zadeva se ti lahko zgodi ne glede na to ali karkoli dviguješ. Mogoče je vsakdonevna pravilna drža in gibanje mnogo bolj pomembno kot zgolj neskončna krepitev mišic. Ne vem, mogoče klanfe se*jem. Bo jaka6 povedal.
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Stabilizatorej krepimo v tistih primerih, ko se moramo aktivno ukvarjati s tem da obdržimo ravnotežje, le v teh primerih so te mišice stimulirane.
ko imaš te mišice močne se ne rabiš bat, da te bo kej v križu uščipnlo.
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
A misliš, da je možno tudi pri krivi drži - kot na sliki tenisača - samo s pomočjo vaj za stabilizatorje "poravnati" telo?
Recimo imel sem posedeno vretence, ker sem kot otrok padel iz velike višine na rob stopnice in sem bil 15 let v taki drži, ne da bi vedel. Ko sem začel športat, pa me je začelo vse sekat v križu.
Potem so mi naravnali vretence, in sem začel delat stabilizacijske vaje(je bilo OK). Zdaj me spet malo seka, ampak sem razmišljal, če je možno samo s stabilizacijo to porihtat/zravnat?
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Stabilizatorej krepimo v tistih primerih, ko se moramo aktivno ukvarjati s tem da obdržimo ravnotežje, le v teh primerih so te mišice stimulirane.
ko imaš te mišice močne se ne rabiš bat, da te bo kej v križu uščipnlo.
glede teh stabilizatorjev, ali so za to dovolj vaje, ki ti jih zdravnik, ....oz. ali ja kakšen tipičen šport , ki ti to krepi .
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Škoda ker nisi inekcije vzel....bi bilo bolje, potem pa dobra športna masaža, pri kakšne dobrem športnem fizioterapevtu, znajo zadevo dobro poštimate, ker se te stvari večkrat dogajajo....sam sicer fitnesiram in moram kmalu ponovno na masažo, ker se že počutim celega zategnjenega, kljub dobremu ogrevanju...prav tako marsikoga ko je stisnilo v križu, je že dobra masaža pomagala...res pa da se na takšne zadeve ne hodi nekomu ki je lihkar tečaj naredil.
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Škoda ker nisi inekcije vzel....bi bilo bolje, potem pa dobra športna masaža, pri kakšne dobrem športnem fizioterapevtu, znajo zadevo dobro poštimate, ker se te stvari večkrat dogajajo....sam sicer fitnesiram in moram kmalu ponovno na masažo, ker se že počutim celega zategnjenega, kljub dobremu ogrevanju...prav tako marsikoga ko je stisnilo v križu, je že dobra masaža pomagala...res pa da se na takšne zadeve ne hodi nekomu ki je lihkar tečaj naredil.
bolečina je znak da je nekaj narobe, tako kot lučka za olje na armaturki. Če dobiš inekcijo ni več bolečine, vzrok pa ostaja. To je tako kot če bi si lučko na armaturki ven odšraufu pol se pa naprej vozu, olja pa nebi dolil.
On je menda kiropraktik. Sicer sam nisem nikoli verjel v te "kostolomce" dokler nisem videl človeka, ki je bil že na invalidskem vozičku zaradi hrbtenice(bolečin), po obisku pri tem tipu pa danes tako veselo biciklira). Tako da poskusiti ni greh!!Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V Radečah in Rogaški Slatini je zdravnik, ki to popravi, ampak rabi sliko cele hrbtenice... (foter je komaj hodil, domov pa je avto vozil brez bolečin)
Piše se pa Rugole.
Javi, kaj bo rekel zdravnik.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poskusit ni greh se lepo sliši ja, za kakšen prehlad, itd..ampak da bi mi nekdo ravnl hrbtenico ker pač...je kao dober...ne vem če bi upal tvegati, kaj če stanje še poslabša.
Tip ni neki "vrač" ali kakšen, ki se hodi po hišah prodajati. Tudi od mojga očeta je zahteval vse izvide iz KC, slike itd. Ko je vse pregledal, (no, če se iz tistega znajde, že mora imeti znanja) pač pove kaj piše in kaj bo /(poskusil) naredil. Ne bom ga hvalil ker ga osebo ne poznam, ne bom ga grajal, ker še nisem slišal, da bi koga spravil na voziček... ampak povem, da je očeta spravil na noge, čeprav je bil nekaj mesecev v KC. Zakaj ga takrat niso operirali ne vem, čeprav je bil že (medicinsko) pripravljen za rez. Šel je pač k temu tipu v Radeče... na berglah in to komaj.... po vsakem obisku je bilo boljše.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poskusit ni greh se lepo sliši ja, za kakšen prehlad, itd..ampak da bi mi nekdo ravnl hrbtenico ker pač...je kao dober...ne vem če bi upal tvegati, kaj če stanje še poslabša.
če se še premakniti ne moreš brez bolečin, so tud nežne vaje zelo hude vaje. Vitamin B-kompleks je za obnovo živčevja(neki takega). Sem ga moral jemati, zaradi drugih težav. Je pa skoraj navaden bombončekCitat:
Uporabnik dejvi pravi:
pri bolečinah v križu ali vratu se ne priporoča nobena telovadba,morda le nežne vaje za sproščanje mišič,poleg tega je dobro jemati kak mišični relaksant,to je npr. apaurin 5mg,ki sprosti mišice ter vitamine B-complex,ki se dobijo v lekarni
Tablete za sprostitev mišič je zelo smiselno jemati,da krči popustijo
lp
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nisem še zasledil, da bi v svoji karieri koga pohabil, zato pa zahteva sliko celotne hrbtenice in v kakšnem primeru niti ne bi delal, če bi bilo tveganje preveliko.
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
bolečina je znak da je nekaj narobe, tako kot lučka za olje na armaturki. Če dobiš inekcijo ni več bolečine, vzrok pa ostaja. To je tako kot če bi si lučko na armaturki ven odšraufu pol se pa naprej vozu, olja pa nebi dolil.
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Če dobiš inekcijo ne čutiš bolečine, lažje počivaš, ob vsakem premiku te ne vseka...v veliko primerih se zadeva uredi "sama", če pa vedno dražiš bolečino, vpliva tudi na tvojo psiho in si uničen še zaradi teh bolečin. Kdo pa pravi da ko dobiš inekcijo da greš maraton tečt. Sem že doživel primer ko je nekoga tako stisnilo v križu da je rešilec prišel, so mu dali inekcijo da so ga lahko sploh do doktorja spravli potem pa naprej urejali zadeve.
Npr. po prometni nesreči sem dobil za 2 tedna protibolečinskih tablet, da sem lahko zdržal, hodil na kontrole in normalno preživljal dneve v postelji, nato pa fizioterapija. Tko da nima to veze glede lučke od olja v avtu in da to pomeni da je neki narobe.....se gre za čisto drugo stvar v tem primeru....bi tvoj primer prišel v poštev če bi rekel da te stisne v križu in potem doma zobaš vse tablete kar jih je in čakaš da naj bi zginila bolečina...ne reče doktor da ti da inekcijo zato da bi se te rešil za en teden in da bi poslabšal zadevo.