Poškodba in odškodnina

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
onlyme: za tri skrajšane prste je 1000 evrov nekam malo. Odvetnik naj prevzame stvar (verjetno je toliko ponudila zavarovalnica sama). Jaz sem imel počeno kost v stopalu (dva meseca bolniške z gipsom). Nekaj čez 3000 evrov sem dobil. Sicer bi lahko več, če bi šel naprej, ampak sem kar vzel.
Aja, -šlo se je za poškodbo na mestu, kjer je manjkalo par granitnih kock. Ravno v tisto luknjo sem v mraku stopil. Na javni cesti.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Pri nezgodnem so zneski fiksni.

Drugo pa je luknja, kjer si lahko črpal iz odgovornosti upravljalca javne površine... tu je polna odškodnina.

aramo

Zelenc'
29. jul 2010
21
0
1
ksz:

Tema le ni skrenila s poti
hysterical-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Pač zanima me če obstaja kakšna opcija da dobi kaj denarja slučajno a ne.
Seveda obstaja možnost.
In to taka, da fašeš kakšno ovadbo, Alter.si je javen forum.
Zaradi takšnih kot si ti, imamo vsako leto dražje zavarovanje.
Lp pa brez zamere.

Ne zaradi takšnih kot sem jaz ali pa moj fotr sigurno nimate!
ne-ne-1.gif

Osebno imam izpit za avto 12 let - niti ene nesreče
cheer.gif

fotr ma pa izpit za avto že kakih dobrih 40 let in tudi niti enkrat nesreče
cheer.gif
Absolutno ne govorim da sva neka uber voznika sploh ne, samo ne govorit da ima zaradi mene ali njega kdo višjo zavarovalnino. In ja pač me je zanimalo če bi pač bila kakšna opcija dobiti par 100eur glede na to da si je revež pač nekaj prstov frderbal.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Aja, pa itak vsi vemo kakšni reveži so v zavarovalnicah in kakšne poslovne izkaze imajo vsako leto. Tisti ki so pri koritu pač vlečejo ogromne odškodnine, če si pa zavarovan pa si misliš da boš nekaj dobil si pa raje oči izkopljejo kot da bi povrnili kakšen normalen znesek.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
No, tukaj se zelo motiš. Če imaš nekaj zavarovano, boš dobil, če nimaš zavarovano pač ne boš dobil. Višina izplačila pa je odvisna samo od zavarovalne vsote za katero si zavarovan in parametrov, ki določa stopnjo škode. Saj je bilo že večkrat povedano, da zavarovalnice niso humanitarne ustanove, ki bi imele način razmišljanja "temu ne damo nič, ta je sin od onega pri koritu pa bo dobil za nov avto, temu dajmo par evrov in bo tiho".

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Se strinjam hotel sem povedati da je veliko goljufij povezanih z zavarovalnicami in odškodninami in da so kot je nekdo pred mano napisal ob sklenitvi zavarovanja vsi medeni, ko je treba pa kaj izplačati se pa zgodba malo obrne.
Konec koncev saj je vseeno, pač vprašal sem če je kakšna varianta dobiti kaj ven iz tega čeprav ni zavarovan. Kot kaže je odgovor ne, razen mutiti na veliko, tega se pa pač ne bomo šli in s tem je zadeva zaključena, vseeno hvala vsem za odgovore.

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Nezgodna zavarovanja imajo fiksno postavljene tarife za izplačila in praktični ni nobenega prostora za pogajanja z zavarovalnico. Dotični ima nizko zavarovalno vsoto za invalidnost in temu primerno je izplačilo.
Recimo:
- za smrt 10.000€
- za 100% invalidnost 10.000€ (pri linearni lestvici to pomeni 1%=100€, pri progresivni lestvici pa še manj)
- dnevna odškodnina 10€/dan
- bolnišnični dan 20€/dan

Pol pa pogledajo koliko dni je bilo bolniške, koliko % so dohtarji določili invalidnosti in ni problem izračunati koliko bo zavarovalnica plačala.

meni se zdi da zavarovalnice vsakemu ponudijo 1000€ odškodnine, ker se skoraj noben ne spusti v tožbo
smirk-1.gif

kakšna bi bila odškodnina za nekoga ki se poškoduje (poškodba noge) na športnem objektu in zaradi tega ne more več opravljati svojega poklica (12h službe na nogah)?
zaradi poškodbe se tudi ne more več resno ukvarjati s športom, ker je bil študent je ostal še brez službe skoraj 2leti....

aja 1000 so mu ponudili pri zavarovalnici
crazy1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Vsi samo navajate, koliko so komu ponudili, noben pa ne napiše tudi za kakšne vrste odškodninski zahtevek je šlo in za kak denar so bili zavarovani (sploh pri nezgodnih zavarovanjih). Ja pa 90% ljudi ima nezgodno zavarovanje s takšnimi vsotami, kakor sem jih navedel še v enem od zgornjih postov, premija max. 10€ mesečno, pa glavno da je šoloobvezen otrok zavarovan 5000€ za 100% invalidnost, 2500€ za smrt, 5€ dnevne odškodnine in 10€ bolnišnični dan. Jake odškodnine potem lahko padajo pri takih zavarovanjih.

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
podjetje ima športni objekt zavarovan.
in ni bil to prvi primer ko se je nekdo poškodoval zaradi malomarnosti lastnika tega objekta
smirk-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Slovenci se premalo zavedajo kaj vse lahko izgubijo če se huje ponesrečijo in mislijo kolk ogromno denarja
bodo dobili, ko se jim kaj naredi, ko sklepajo zavarovanje je najbolj pomembno, da majo dnevno odškodnino,
ker če bo par dni v bolniški da bo dobil par 10€ zaradi tega, invalidnost pa nobenega ne skrbi sej 20.000€ je
dovolj za 100% invalidnost, ko pa pride poškodab pa jamrajo ker so dobili samo par 100€, potem so pa drugi
krivi, češ da jim nočejo dat denarja....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa vem, jaz pa mislim da so ta zavarovanja, riziki in podobno ljudem zelo zelo slabo predstavljeni. Agent enostavno pride, na hitro predstavi produkt ki še ga sam ne razume najbolje in se že sklepa polica. Zneski na policah se lepo slišijo, razne 100.000€ v primeri X, 60.000€ v primeru Y ampak ni pa nikomur prav predstavljeno kako in kaj. Pa ne me zdaj napadat, niso vsi agenti takšni, jih pa je večina. Je pa tudi napaka nas ljudi v tem da ne beremo pogojev, iskreno rečeno, kdo pa gre prebirat tistih 10 listov drobnega tiska? Jih zelo malo poznam. Celo jaz sem letos prvič šel prebirat pogoje za avtomobilski kasko in je res kar nekaj haklov in mi bo sigurno še kdaj prav prišlo.

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Ja seveda ima zavarovan objekt. Požarno zavarovanje
evil.gif

Sedaj pa še resen odgovor:
Mogoče ni bilo sklenjeno pravilno zavarovanje?

Če z odškodnino zavarovalnice iz odgovornostnega zavarovanja nisi zadovoljen se vsakem primeru lahko obrneš na lastnika (upravljalca, skrbnika, organizatorja prireditve,...) ter od njega zahtevaš ustrezno odškodnino, katera ti bo nudila nadomestilo tudi za nezmožnost opravljanja stoječega dela vse do polne penzije, če je odgovoren za nastalo poškodbo.

Seveda vprašanje kako bo to šlo, če se lastniku ne želiš zameriti (je mogoče prijatelj?). Naj te pa sam finansira in ti 10.v mesecu prinese domov ček z ustrezno odškodninsko rento.

Vsakdo lahko sklene ustrezno zavarovanje preden se dogodek zgodi.

LP

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zavajaš. Za delo na črno ne šteje če ti pomaga ožje sorodstvo in bližnji sosed(i).
Tudi ti zavajaš .. odvisi od vrste dela!
evil.gif

kaj pa ti pametuješ? naštej varnostno opremo za prste na rokah?rokavice z kapico????

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
lastnik ne vem kdo je, mogoče je MOL.

ampak za poškodbo kolen se mi zdi 1000€ veliko premalo. se pravi preden greš na rekreacijo se moraš pozanimati kakšno dogovornost ima zavarovano lastnik tega športnega objekta?

koliko je kandidatov, ki bi si pustili poškodovati kolena za 1000€?
grims-1.gif

to bi bil dober resničnostni show
grin1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Kako in zakaj je pa do poškodbe prišlo, je bil pomotoma odprt kakšen jašek in je poškodovanec usekal notri zaradi
malomarnosti lastnika, ja to se da dobra odškodnina dobiti, ali je padel iz se poškodoval na kakšnem rekreacijskem
orodju, to pa zna bit problem, ker če ni imel to posebaj zavarovano ali ker je to rizično lahko v tem športu je odšodnina
lahko zelo majhna ali je pa ni... Če ni zadovoljen z odškodnino, lahko še vedno toži lastnika in tam pride do odškodnine,
ker če tudi ne bi bilo zavarovano, je to edin način da pride do denarja.

Iz podatkov ki si jih podal je čisto nemogoče ugotoviti kdo je koliko odgovoren in če odgovoren sploh je in kaj je bilo zavarovano...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Ja rokavice so zelo dobra delovna zaščita in zelo lahko oblažijo poškodbo, samo prvo kot prvo je treba najprej gledat nase
in tako poskrbet da do poškodbe sploh ne pride, če pa pride pa zaščitna sredctva lahko zelo oblažijo učinek poškode oz.
je rehabilitacija v prvotno stanje uspešna... ampak najlažje je pa itak iskat izgovore...