Skvoterji iz avtonomne cone Plac bodo ukrepali, če bo DUTB motil njihovo posest. Od vladajoče koalicije zahtevajo zaščito.
Naselili so se v zapuščenem objektu DUTB, zdaj nezadovoljni s pozivi k plačilu 'računa' | 24ur.com
Predstavniki avtonomne cone Plac so pred približno dvema mesecema na Linhartovi v Ljubljani zavzeli zapuščen objekt, ga očistili in uredili za uporabo. Objekt je v lasti slabe banke, ki jih je pisno obvestila, da bodo vstopili v prostor, zahtevajo pa 6000 evrov mesečne uporabnine za objekt...www.24ur.com
Predstavniki avtonomne cone Plac so pred približno dvema mesecema na Linhartovi v Ljubljani zavzeli zapuščen objekt, ga očistili in uredili za uporabo. Objekt je v lasti slabe banke, ki jih je pisno obvestila, da bodo vstopili v prostor, zahtevajo pa 6000 evrov mesečne uporabnine za objekt. Predstavniki Placa se s tem ne strinjajo, izrazili so nezadovoljstvo nad ukrepanjem oblasti, od vladajoče koalicije pa zahtevajo zaščito.
Kot so pojasnili predstavniki uporabnikov, so od DUTB prejeli 'grozilno' pismo, v katerem pričakujejo, da bodo posamezniki in posameznice začeli plačevati več kot 6000 evrov mesečne uporabnine za objekt, ki je bil vrsto let zapuščen. Tega so v dobrih dveh mesecih očistili in uredili za uporabo, zdaj pa jim "grozijo z uporabo vseh dopustnih pravnih sredstev". Predstavniki DUTB bodo v četrtek vstopili v prostor, ne da bi se dogovorili z uporabniki, kar bodo razumeli kot motenje posesti in bodo temu primerno ukrepali, so v imenu skupnosti, ki je tam nastala, povedali trije delegati.
halo, objekt je last DUTB, ine ne more neka mamilarska združba priti v objekt se naselit potem pa govorit, da gre za motenje posesti. Potem lahko sosed pride v mojo hišo, ko sem na dopustu in ko se vrnem, me toži z amotenje posesti.
res, kam smo prišli, vse ven nagnat. Sedaj samo čakam še Kordiša, da izjavi, kako je DUTB nehumana in podobne trotlarije...