Poročna priča

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
po telih postih sm se odločila, da se poročim na tiho, to je groza no. še dobr da moj tut ni za veliko poroko
grin1.gif
Jah, problem je pri tem, da razen poročnega kosila / večerje ni velike razlike ali imaš 40 ali 100 svatov.
Itak je tako, da kamorkoli greš, samo da omeniš poroko, je takoj dvojna tarifa.
tongue-1.gif

To mi je najbolj slikovito opisal en gostinec, ko je rekel: "Poglejte, za poroko je tako: porcije so manjše, cena pa večja."
grin1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Zakaj sploh povedat, da gre za poroko,..če jo imaš v ožjem družinskem krogu, recimo cca 20-30 gostov, rezerviraš mize, malo pogledaš meni, to je to,..razen,če delaš pa fešto, potem pa res malo težje skriješ za kaj se gre
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No jst sem imel poroko v hotelu 4*, 200 svatov, juha, topla predjed, odojek in pijača... 6 tisocakov, z vsemi ostalimi stroski mislim da je prislo manj kot 10 cukov.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Zakaj sploh povedat, da gre za poroko,..če jo imaš v ožjem družinskem krogu, recimo cca 20-30 gostov, rezerviraš mize, malo pogledaš meni, to je to,..razen,če delaš pa fešto, potem pa res malo težje skriješ za kaj se gre
grin1.gif
Itak da moraš povedat da gre za poroko. Če nič drugega že zato, ker ljudje s poroke ne gredo ravno ob polnoči domov, pa itak še bend sabo privlečeš in tud uni nažigajo do zjutraj.
cheer.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, sej sem rekla, če delaš fešto ne moreš....če jih pelješ samo na kosilo, pa lahko ne poveš - odvisno od poroke : recimo kosilo za ožje (prisotne na poroki), potem pa enkrat fešta v stilu piknika posebej za vse ostale
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
7 jurjev za 70 folka. ( s fantovšno pod kozolcem, deklišno v gostilni, mlaji....ni pa všteta obleka za priči...)
Sadje sva priskrbela sama (tržnica, trgovina), pecivo je priskrbela "žlahta" in nekaj sama (tisto kar ni treba delat zadnje dni), je pa res da se nisva nikjer preseravala.
Meni v gostilni (20 km iz LJ)je bil 15 evrov (3x topli obrok + Welcom drink s kruhki), Vino po 6 € (možnost lastnega vina in strežba 3€)....
Seveda kolikor vem je bp dobiti meni za 3x ceno...
Če bi vedela, ne bi najela nevestine obleke za 400 evrov, ampak bi jo kupila za 250 evrov, v supernovi na rudniku(opazila po vplačani ari za najem!). Sicer ne bi bila "poročna", ampak itak tudi z najeto nisva bila najbolj zadovoljna!, ali pa mogoče celo kupila rabljeno preko bolhe pa kašni šivilji dala 50 evrov da jo predela (baje si ne sme sama nevesta popravljat obleke)

Æevlji za njo te lahko stanejo nekaj 10 evrov ali pa nekaj 100 evrov....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
ko smo že pri bendu...
lahko ga dobiš za 200 evrov (onemanband ali mogoče celo duo), lahko pa si privoščiš "Saško" za 5 jurjev...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Pa spet ne smeš povedati, da se gre za poročno gaudo. Za navadno zabavo računajo 700-800€ na špil,
takoj ko pa omeniš, da se gre za ohcet, pa cena naraste na 1400€ + dodatnih 250€ na uro (po 4:00 zjutraj)
uf-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Nekateri pari (oz. priče) nenormalno odprejo denarnico - pa čeprav se zadolžijo. Drugi pa so zelo skromni.
Niso tako redki, ki preprosto gredo med tednom na UE in opravijo zadevo.

Jao cena običajne poroke se brez težav zavrti preko 10000€ ampak se da pa ta običajna poroka speljat mnogo ceneje brez hudega odpovedovanja. Problem v deželi naši kot opažam so navade! Navade razvajenih nadutih fotografov, slaščičarjev...že samo ko prideš z vprašanjem ven zna bit problem ker ni od prve kot so si sami zamislili...

Ko se začneš pogovarjat o ceni pa hitro ugotoviš da krize ni sploh ko vidiš da ljudje praktično brez prihodkov zaradi tradicije skeširajo 13000€ pa ko se pogovarjamo še sami ne vedo zakaj so jih dali. Da o hladni hrani...ne govorim...Dali so jih pa zaradi navede da ne bo kdo kaj rekel. Spijo pa na tleh na jogiju ampak to se ne vidi.

Jaz se zavzemam za zdravo miro razuma in tudi zdravo miro finančne razsipnosti! Vsi bodo dobro jedli in dobro pili drugega se tako in tako nihče ne spomni..
cool-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
po telih postih sm se odločila, da se poročim na tiho, to je groza no. še dobr da moj tut ni za veliko poroko
grin1.gif

Sam sem bil enakega menja svoje čase a bolj ko sem razmišljal bol sem prišel do ideje da to nisem jaz in da poroke na tino ne bo!!
Res pa je da se potem pojavijo interesne skupine, ki bi stvari napihnile v nebo. Tukaj pa so potem problemi ker so vsi do zadnjega tedna za sodobno poroko zadnji teden pa privrejo na dan čustva (starši pa sosedje pa sodelavci pa...) kako bi to bilo fino, če bi bilo mal po tradiciji...
13.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Če v organizacijo sam vložiš malo truda in če se organizacije lotiš pravočasno, se da z lahkoto priti ceneje skozi. Vendar se je pač temu primerno potrebno bolj potruditi in poiskati ustrezne opcije.

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
skorpy maš prov.. jaz sem se po vsem kravalu k noben ni mogu( kao) dopusta dobit za letos poroko odpovedala . Zdaj pa naenkrat ko se jaz nočem poročit hočjo bit vsi priče:)

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poročna priča (tako pravijo) nosi naslednje stroške (poleg darila)
-pijača na magistratu
-fotografiranje
-poročno potovanje
Starši mladoporočencev naj bi:
-plačali ohcet
-prvič postali skupno posteljo mladoporočencev
Šofer
-nosi vse stroške med poroko in ohcetjo (ali porokama če sta civilna in cerkvena9 se pravi kosilo, pijačke, pletno na Bledu...

Ženin plača prežo/šrango

Baje. Tako so mi predstavili tradicijo, ko sem se ženil... In tako je dejansko bilo (na koncu)

tole si pa bučke prodal....mogoče pri vas mate tako vse določeno...ampak tukaj ni pravil, haloooo
confused-1.gif

Kako lahko kot priči določiš, kaj bo plačal??Ali ni dovolj da ti gre za pričo, saj je pomembno koga maš za pričo, človeka ki mu zaupaš, spoštuješ, ki bi ti pomagal kadarkoli, ne pa sponzorja. No "sto ljudi, sto čudi". Darilo seveda, ne pa še bla bla bla...
Jest sem bil že 2krat priča, no 3krat, če štejem Zlato poroko od starih staršev, pa nikjer ni bilo tako po "reglcih" kakor ti praviš in naj bi bila navada.....

potem kaj pričakuješ od šoferja poleg tega, da zrihta avto, okranca, skrbi za varno vožnjo, pa sej ne morem verjet, še vse plačat zraven....

Kar se tiče staršev pa ja,če so finančno zmožni, pa naj plačajo ohcet....se jih pa ne sili v to. Pa kaj, a res se ljudje žente samo še zarad dobička, čez pol leta gre pa itak vse u luft.....pa ločitve itd....

svašta
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Marsikje ta pravila hudo resno jemljejo, izhajajo pa iz tradicije. Sicer sem pa že nekje na začetku teme pisal, kako se mi zdi v današnjih časih to čisto mimo. Glede tega se popolnoma strinjam s tabo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Ko sem bil sam priča nekje, so napovedali šrango. Menda dolenjčki malo zaprejo cesto, pa poberejo nevesto iz avta. Sem jim tazložil, da vozim precej hitro in ponavadi ne najdem zavore. Šrenge potem ni bilo.
Ko so ukradli šopek, sem imel na zalogi identičnega rezervnega (in so skesano prinesli original nazaj, ko so videli, da ne bo nič z denarjem) ...
Itd ...
Dobro sem jim pokvaril zabavo in se neznansko zabaval ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Te fore z denarjem so meni osebno čisto mimo. Če se že gre igranje s krajo šopka, je to kvečjemu za foro, da se dogajanje malo poživi, ne pa, da se zato denar kasira. Ali pa prodaja kravate. Ta mi je tudi čisto mimo. Da o šrangi sploh ne začnemo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Te fore z denarjem so meni osebno čisto mimo. Če se že gre igranje s krajo šopka, je to kvečjemu za foro, da se dogajanje malo poživi, ne pa, da se zato denar kasira. Ali pa prodaja kravate. Ta mi je tudi čisto mimo. Da o šrangi sploh ne začnemo.

Pr men so ga tut kao "ukradl", ampak sem jim sam ene 2x rekel, da ga ne rabim, da ga nej kar majo, ker bo šel itaq u kanto. So se kmal udal usodi pa ga prinesl nazaj
evil.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Zanimivo kaj tukaj vse prebereš
smile-1.gif
Pri nas pa ponavadi ženin prosi za šrango. In tudi nevesto smo že kradli.

Kdor pa misli, da se te stvari počnejo zaradi denarja je pa
bonk.gif
Zadnji trije bi verjetno tudi maškare nagnali iz ohceti, ker jim je treba dat jesti in piti... Koga boli ku*rac če se želijo prijatelji na ta način posloviti od ženina/neveste...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Ženin prosi za šrango?! Tole mi je pa na novo.
stupid-1.gif

Šrangajo po navadi neoženjeni pobi, ker jim ženin hoče odpeljati "prosto" deklino. In zaradi tega zahtevajo "odšodnino".
crazy1.gif

To pa je npr. vreča denarja težka toliko, kot ima nevesta kil na vagi in podobne fore. Pridobljen denar pa se zapije na pikniku.
smile-1.gif

So pa navade različne od kraja do kraja... Upam, da pri meni ne bo šrange, ker mi s časom ne gre skozi...
crazy1.gif