Poročna priča

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Lp.

Sicer nisem v takšni situaciji, ampak meni bi se zdelo fer, da tisti, ki se ženi, krije vse stroške, povabljeni pa potem (po zmožnostih) prispevajo s kuvertami. Če/ko bom pred poroko - od svoje priče ne bom zahteval oziroma pričakoval niti centa.

Srečno, jZ

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisem se jaz tega spomnil...
Tradicija je hebena stvar, če še ne veš...
grims-1.gif

Kaj je pa pošteno in kaj ni je pa stvar debate...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
A lahko kdo napiše proceduro pred matičarjem?
Najprej te pripeljejo ali pa se pripelješ pred matični urad.
Kdo mora kam s kom od tam naprej...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sam prideš s svojimi svati k matičarju 10 minut pred naročeno uro. Potem vas lepo sprejmejo, mladoporočenca in priči odpeljejo v ločen prostor, kjer se preveri ali so res oni in imajo svoje dokumente. Svatje se med tem lepo posedejo v poročni dvorani in počakajo na vhod mladoporočencev s pričama. Čez čas začne špilat muzika, odprejo se vrata in se lepo sprehodiš pred matičarja. Vsaj tako je na LJ gradu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na gradu otočec pa tko:
ker smo bli samo priči, ženina in njuni starši, smo šli kr vsi skup not, mi štrije se vsedli za mizo, starši mal za nami oz. so bolj stal in skakal okol s fotiči in kamerami. pol matičarja neki pridigata, priča poda pouštrček s prstani, si jih una dva nadaneta, se pokušjemo:) še neki un pove. pol se gre 2m stran za drugo mizico, kjer se podpišejo na konc se na hodniku še neki spije in gre.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Madonca a ni škoda dnarja za vse te nepotrebne neumnosti, pa tradicija gor al dol. Moja poroka je bila zelo podobna poroki kateri priča je bil Fusion. In je bilo vse ok tako na poroki, kot tudi še sedaj
nahrung002.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Moj nono in nona sta šla med malico na občino podpisat, pa na pijačo in nazaj na šiht. Pa sta do konca ostala skupaj.
smirk-1.gif

Zdaj pa nevem kaj vse si folk zmišljuje, da se ločijo čez 5 let
stupid-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Mater, kam so šle cene.
rolleyes-1.gif

Pri hitrem preračunu, bo za ohcet treba odšteti okoli 10.000 € !!!
jezen.gif

Najbolj me je šokiral fotograf s ceno skoraj 1.500 €.
bonk.gif

Pol pa ni čuda, da se vsi bojijo bit priče...
crazy1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Ohcet ja. Če ne kompliciraš in imaš okoli 100 svatov pod 6k€ ne prideš čez. Fotograf za 1500 je že zelo dober (primer Miloš Horvat, sam on ima se mi zdi še malček višjo ceno
wink-1.gif
).

Vsako kompliciranje in izbira bolj "fensi" gostilne in menija pa si takoj čez 10k

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
ksz

Meni je pa čisto mimo, da ženin nekoga prosi, da bo njegova priča, potem pa pričakuje, da mu bo plačal vse našteto. Morda je bil včasih to običaj, oz. tradicija, danes tega ni več. Sem bil na kar nekaj porokah, pa nikjer ni ženin plačal naštetih stvari. Če bi imel ženin pravico zahtevati ta plačila od priče, ima pa kandidat za pričo pravico zavrniti svojo vlogo. Saj nihče pri zdravi pameti ne more priti do svojega frenda in od njega zahtevati 2000-3000€ kar tako.
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na gradu otočec pa tko:
ker smo bli samo priči, ženina in njuni starši, smo šli kr vsi skup not, mi štrije se vsedli za mizo, starši mal za nami oz. so bolj stal in skakal okol s fotiči in kamerami. pol matičarja neki pridigata, priča poda pouštrček s prstani, si jih una dva nadaneta, se pokušjemo:) še neki un pove. pol se gre 2m stran za drugo mizico, kjer se podpišejo na konc se na hodniku še neki spije in gre.

tle sem zaj... grad mokrice pri brežicah je bil mišljen.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Zakaj bi se človek sploh poročil, če mu zadeva tolko en drek pomeni, da bo kar v kavbojkah prišo?
V glavnem, sto ljudi, sto čudi. Z izbiro obleke pokažeš kolko spoštuješ vso zadevo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
A ni tudi na alterju nekaj ljudi ki se ukvarja "z glažuno"?
Sicer pa ja tud za petsto se ga dobi preko nobenih vez. Sicer slike niso skoraj nič PS, ampak saj če želiš ne vem kakšne kombinacije potem ga boš res težko dobil za 500.
Pa tud odvisno je koliko, kje ti bo slikal, koliko slik in koliko konfetov ti bo naredil do večera, da jih boš lahko na večerji že razdelil svatom. Če ga imaš od jutra do jutra bo najbrž dražje kot pa če ga boš imel samo tiste pol ure na civilni.

Se strinjam da ne moreš od prijatelja-priče pričakovat da ti bo skeširal nekaj jurjev zato ker bo priča. Drugo je če imaš pričo iz familije (brat sestra) pa še takrat je bilo pri nama tako da sta samo kamelo in kosilo za 8? plačala in da je (bo upam) bila že obratno.
No obleko sta si tud morala kupit, ampak a sem jaz kriv če se je zredil oziroma nima praktično nobene....ampak saj to mu ostane... nisva pa komplicirala, poroko sva speljala s pozitivno nulo. Je pa res da nekateri dajo več za poročno potovanje kot sva midva dala za vso poroko.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri fotografih je še fajn, da je tak da ima backup seboj (ali še en fotič ali pa še eno osebo).
že bil na taki, ko je fotografa zvilo in ni blo potem od njega nič. še dobro da živimo v časih žepnih digitalcev, da so potem vse mamce poslikale:)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
KSZ.
Sam se ukvarjam tudi s fotografiranjem porok. No - cene res lahko precej nihajo - tudi pri meni. Moraš upoštevati, da kdo želi le osnoven album, drugi pa ročno izdelan album (ki stane cca. 600 EUR). Prav tako močno podraži zadevo fotoknjiga - solidna stane cca. 150 EUR (s tem, da je veliko več dela s pripravo, ker je potrebno vsako stran posebej pripraviti).
Lahko pa narediš tudi komplet za dobrih 200 EUR. Pod to ceno pa res ne moreš.
Hočem reči, da cene zelo nihajo glede na želje. Pri tej najnižji ceni fotkam recimo civilni del in si hitro končal, fotografij ni veliko in če je album že izbran, je stvar hitro na voljo. Pri nekaterih parih pa si od jutra do jutra na delu. Pri tem imaš še partnerja (backup, pa tudi dopoldan lahko eden pokrije nevesto, drugi ženina ... - jaz izberem nevesto
evil.gif
). Skratka cene res nihajo. Podobno velja za druge stroške pri poroki. Nekateri pari (oz. priče) nenormalno odprejo denarnico - pa čeprav se zadolžijo. Drugi pa so zelo skromni.
Niso tako redki, ki preprosto gredo med tednom na UE in opravijo zadevo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Fotograf za 1500 je že zelo dober (primer Miloš Horvat, sam on ima se mi zdi še malček višjo ceno
wink-1.gif
).
Jaz sem z njim podpisal pogodbo za poroko: 1.390,00 € je do 4 ure fotografiranja, 1.590,00 € do 6 ur. Pri obeh cenah seveda všteta tudi poročna knjiga, pri drugi opciji tudi katalog vseh fotografij in spletni slideshow. Fotografira pa skupaj s svojo ženo.

Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Vsako kompliciranje in izbira bolj "fensi" gostilne in menija pa si takoj čez 10k
Midva imava cca. 45 svatov, poroka nič extra zelo posebnega (no, ni glih kosilo pri Micki), pa sem po začetnih izračunih na okrog 11k €. S tem, da imam za nekaj stvari tudi veze in bom na ta račun nekje s skontom čez prišel.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Pišuka... Moj proračun za cca. 120 svatov je slabih 9k €.
crazy1.gif

S tem, da sem nekaj stvari že uspel pridobit sponzorsko.
smile-1.gif

Samo najem šotora za nekaj uric bi stal skoraj 1.000€
bonk.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
po telih postih sm se odločila, da se poročim na tiho, to je groza no. še dobr da moj tut ni za veliko poroko
grin1.gif