Ok jasno, jaz sem npr. klical na ARSO glede moje zadeve. Večino zadev dam na pošto, kot spletna prodaja. Torej produkt zapakiram v škatlo, v škatli ga zaščitim in oddam na pošto. Torej škatel ne rabim vagat, ker se ne štejejo v mojem primeru kot embalaža, prijazna gospa pa me je opozorila da izdelek pa najbrž v nekaj zavijem preden ga dam v škatlo in to je embalaža ki jo moram poročat. Potem ji jaz postavim podvprašanje, kot kaj naj poročam časopisni papir v katerega zavijem izdelek in je nastala tišina. Na koncu sva pač prišla do zaključka da oba ne vema če je to sploh embalaža in da naj za vsak slučaj zaradi ljubega miru prijavim tistih 8kg papirja pod rubriko papir in lepenka.
Kar se pa tiče tvojega primera pa ja, morda pa imaš ti prav. Namreč slaščičar ki v svoji slaščičarni tebi postreže v plastično kantico kos torte za domov ne rabi poročati tiste plastične škatlice ker je to servisna embalaža, če pa to tortico spakira v identično škatlico ter jo postavi v Tuš na polico pa je embaler oz. kdorkoli pač, mora jo zvagati in poročati
Kar se pa tiče tvojega primera pa ja, morda pa imaš ti prav. Namreč slaščičar ki v svoji slaščičarni tebi postreže v plastično kantico kos torte za domov ne rabi poročati tiste plastične škatlice ker je to servisna embalaža, če pa to tortico spakira v identično škatlico ter jo postavi v Tuš na polico pa je embaler oz. kdorkoli pač, mora jo zvagati in poročati