Poravnava škode iz prometne nesreče

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Saj če policijo poklišeč še se vedno lahko sama zmenita. Jaz sem poklical policijo in mi je tip dal denar na licu mesta , policist pa to uradno zabeležil.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
za to sem mu tudi hvaležna in mu to tudi rekla večkrat

To mu bol k*rc pomaga, če si mu ti hvaležna. Dečko si zasluž okol 100€. To je to. Zaradi takšnih kot si ti jaz vedno kličem policijo. Pa naj plačajo kazen. Ne pa, da se bom mogu pol js s tem obremenjevat, če se mu/ji bo zdelo prav, da mi plača.
bonk.gif

a vi sploh berete kaj je ona napisala? tip se je 6 MESECEV PO nesreči spomnil da mu more plačat za škodo. halo?!?! pol leta nič, potem pa kar na enkrat daj pare?
bonk.gif

in nobenmu se to ne zdi sumljivo?
bonk.gif

Sploh ni važn, če je po pol leta. Moja si je šla enkrat tud po skor enem letu šele avto rihtat, ker je pač pozabla (ampak ona je imela kuponček). Mičkena verjetno ve kako poškodovan avto je bil avto zarad prometne (ki jo je ona povzročila) in gre pač do enega ali dveh avtoličarjev in vpraša koliko bi približno prišlo lakiranje odbijača in mu tok nakaže na račun. Če ji je šel on tok na roko, da ni klical policije pol ga ni treba zdej nategnit in se potuhnit.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
recimo da imam izpit in avto. če se nekdo zaleti vame, bom to popravil takoj in nikakor ne bi čakal pol leta na to da bi tisto osebo poklical zaradi keša. vsak normalen in pošten človek bi isto naredil. zaradi ene majhne praskice pa noben ne bo zavrnil avtomobila na pregledu.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
jaz če bi imel majhno prasko na odbijaču se ne bi preveč sekiral in bi tudi mogoče po enem letu šel popravit pač, ko bi mel cajt in da mi v času popravila ne trpijo druge obveznosti ki so "odvisne" od avtomobila.
je pa res, da bi vsekakor poslikal zadevo ob nesreči.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
recimo da imam izpit in avto. če se nekdo zaleti vame, bom to popravil takoj in nikakor ne bi čakal pol leta na to da bi tisto osebo poklical zaradi keša. vsak normalen in pošten človek bi isto naredil. zaradi ene majhne praskice pa noben ne bo zavrnil avtomobila na pregledu.

Misliš da si lahko vsak privošči da je en dan+ brez avta, zaradi praske ?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:

Misliš da si lahko vsak privošči da je en dan+ brez avta, zaradi praske ?

folk naj počne kar hoče, ampak pričakovat da te bo nekdo čakal pol leta da mu rečeš za keš, je pa kar malo idiotsko. za keš rečeš takoj, potem pa počni kar hočeš z njim. jz bi takmu reku da ne dobi keša, ker ni reku prej zanj.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem za reševanje zadev brez policije, samo evropsko poročilo in slike pa ne smejo manjkat-pa če so še tako slabe z mobitela.

Ampak poleg izpolnitve obrazca še obvezno naredit zaznamek na policiji, drugače se lahko obrazec uporabi namesto Palominega troslojnega.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Pa še komentar na praskico. Bivšo sodelavko je en nasadil na Tomačevem (ima Laguno). Na odbijaču je bila dejansko le praskica in tip je hotel kar eh saj ni nič. Ker je bilo verižno je vseeno prišla policija in so napisali zapisnik. In popravilo tiste praskice je potem prišlo nekje okrog 500 EUR, namreč ko so sneli odbijač dol, je bila vsa neka ''spužva'' (oz. amortizacijski material) in še pod avtomobila povit. Toliko o ''praskicah''. Odbijač je namreč plastičen in potem skoči nazaj, spodaj pa ostane razdejanje.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Sem imel podobno izkušnjo! Sem priletel enemu v rit, na njegovem odbijaču samo par prask in malo moje barve, popravilo njegovega avta na pooblaščenem servisu - 700E!
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Al je majhna praska al pa velika je treba cel odbijač preštrihat.
Če si tipu naredila škodo jo plačaj, še toliko prej, če ti je šel tip na roko in ni poklical policije in ti prihranil plačilo kazni in bonitete na zavarovalnici. Če pa ti je tip dal pol leta odloga plačila si pa lahko še toliko bolj zadovoljna.

Torej škodo ki si jo povzročila povrni.
Če pa bo tip res dal popravit odbijač ali ne je pa popolnoma njegova stvar. Njegov problem je če se bo za ta denar raje vozil z razbitim avtom, če slučajno ne bo dal popravit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
avtor pa še vedno ne pove podrobosti. če se je zaletela pod 5kmh ali pa ga bočno potegnila ne more biti 700 evrov škode. če pa je ob trku vžgala v volan in da je bila samo "praskics" potem pa verjamem tudi tej ceni.Samo v takem primeru bi jaz šel takoj preverit škodo, ne pa pol leta in takoj zahteval denar, popravljal pa ko bi imel čas in voljo (naslednji lastnik)

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Lej, ni ona tista, ki določi koliko je škode. Če je oškodovanec rekel, da je škode za 2000€ in če lahko to dokaže, potem mora to škodo poravnat. O tem, do česa vse lahko pride bi morala razmišljat prej, napisat evropsko poročilo in dat kuponček. Ko pa so zadeve razjasnjene pa lahko kuponček od zavarovalnice vedno odkupiš.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
pa sej lahko bi vzel denar takoj oz. v enem tednu, popravil pa bi ko bi imel cajt...tud čez pol leta če je treba...
Ne pa da čaka pol leta...
Sej se strinjam, da bi mu mogla dat denar, ampak da pride ponj najkasneje v enem mesecu...
jaz mu nebi dal nič, ker se ne da realno ocenit škode, kaj se je pa vmes dogajalo pa nihče ne ve.
Lahko da je bila pri nesreči majhna rajsa, pa si je tip mislil, mah ne bom kompliciral in ne bom popravljal zaradi malenkosti.
Vmes pa je pribil odbijac in ga počil, pa se je spomnil, da ima v dobrem še eno prometno...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
pa sej lahko bi vzel denar takoj oz. v enem tednu, popravil pa bi ko bi imel cajt...tud čez pol leta če je treba...
Ne pa da čaka pol leta...
Sej se strinjam, da bi mu mogla dat denar, ampak da pride ponj najkasneje v enem mesecu...
jaz mu nebi dal nič, ker se ne da realno ocenit škode, kaj se je pa vmes dogajalo pa nihče ne ve.
Lahko da je bila pri nesreči majhna rajsa, pa si je tip mislil, mah ne bom kompliciral in ne bom popravljal zaradi malenkosti.
Vmes pa je pribil odbijac in ga počil, pa se je spomnil, da ima v dobrem še eno prometno...

Bi pač tvoja zavarovalnica plačala, mislim da se on nebi sekiral od koga bi dobil €

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
če sta senekaj dogovorila potem se tega drži!

če jepraska (primer) na odbijaču to pomeni da je potrebno barvati CEL odbijač...in tu nima veze koliko praska je on od takrat še dobil zraven.

Logično pa je, da ne boš plačevala bravanje blatnika, če je bl ob vajinem trku nepoškodovan.

tako da...ne komliciraj.

Drugič potem raje napištia zapisnik, boš ob popust, pa še policiji boš keširala vsaj 2 x vrednost barvanja odbijača.
(ker to mi gre res na jetra..nekaj se folk 'dgovori' potem se pa tega ne bi držal, ker, ker, ker,....)