Poravnava škode iz prometne nesreče

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik predator pravi:
15% prvo leto + 10% drugo leto + 5% tretje leto "preplačila"

šele potem si na istem kot prej
se pravi da je skupaj 30%

Če si imel 50% bonitete...., v slabših primerih pa preplačuješ 15% lahko še 10 let.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Točno tako. Če je manjša škoda, je ravno zaradi tega pametno kuponček odkupit na zavarovalnici, če se prej ne da drugače zmenit. Da ne govorimo, kaj se ti zgodi, če daš kuponček kot "začetnik" - brez bonusa (te stvari mi je enkrat v prazgodovini Cifra tako lepo pojasnil, da ga moram še enkrat pohvalit:))

On topic: plačat, in mirno morje dalje. Kazen pa izgubljeni bonusi bi verjetno nanesli več, pa magari je cena malo višja, kot uradno popravilo. Razen če gre v extreme - pol avta si pa tud ne rabi popravit.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Pojdita pač skupaj v delavnico, kjer bo popravljal avto in se tam dogovori kaj boš ti poravnala...

sem predlagala, se ni strinjal

13.gif
to mi je pa malo čudno,...vprašaj ga koliko pričakuje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če mene vprašaš škoda ne more biti večja od dobrih 100€. Saj je rekla, da je samo mala praskica.

Michkena: Se strinjam z že napisanimi: šel ti je na roko, da te ni prijavil, sedaj ga pa hočeš kratkomalo zafrknit. Plačaj miu tistih 100€ in je zgodba pozabljena. ZAkaj je pa toliko dolgo čakal ve pa samo on;
p.s. je pa res, da če bi v mene priletela, bi se zmenila v parih dnevih; ne bi čakal pol leta.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
plačaj mu v vrednosti kot so ti rekli ličarji da bi naj blo, pa če je 3 leta od tega. Ker verjetno je vmes že pozabil, potem pa je še kako dodatno škodo skasiral, pa se na tebe spomnil
smirk-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če ti je šel na roko pol se spodob da mu plačaš. Ampak tole, da noče it s tabo skupaj v delavnico mal smrdi.

Jaz sem mel pred nekaj mesci podobno situacijo samo da sva krila vsak svoje. Na zadnjem odbijaču pri Ibizi sem mel ene par praskic. Na pooblaščenem so me napotil k majstru nasprot njih, ki za njih brusi in lakira. Porihtal so mi za 120€. Tako za orientacijo.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
plačaj mu v vrednosti kot so ti rekli ličarji da bi naj blo, pa če je 3 leta od tega. Ker verjetno je vmes že pozabil, potem pa je še kako dodatno škodo skasiral, pa se na tebe spomnil
smirk-1.gif

takole nekako si tudi jaz predstavljam vse skupaj... ne pa da hočem človeka okol obrnit... se zavedam, da mi je šel na roko, za to sem mu tudi hvaležna in mu to tudi rekla večkrat, ampak vse ima svojo mero.. mar ne?

kar se tiče cene - kolikor je, je dosti, a ne, če te nekdo okol obrne..

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
in zakaj taka skrivnost glede zneska?
crazy1.gif

več kot očitno te hoče nategnit. noben se ne spomni po pol leta, aja jz mam pa avto zbit
bonk.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
za to sem mu tudi hvaležna in mu to tudi rekla večkrat

To mu bol k*rc pomaga, če si mu ti hvaležna. Dečko si zasluž okol 100€. To je to. Zaradi takšnih kot si ti jaz vedno kličem policijo. Pa naj plačajo kazen. Ne pa, da se bom mogu pol js s tem obremenjevat, če se mu/ji bo zdelo prav, da mi plača.
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
za to sem mu tudi hvaležna in mu to tudi rekla večkrat

To mu bol k*rc pomaga, če si mu ti hvaležna. Dečko si zasluž okol 100€. To je to. Zaradi takšnih kot si ti jaz vedno kličem policijo. Pa naj plačajo kazen. Ne pa, da se bom mogu pol js s tem obremenjevat, če se mu/ji bo zdelo prav, da mi plača.
bonk.gif

a vi sploh berete kaj je ona napisala? tip se je 6 MESECEV PO nesreči spomnil da mu more plačat za škodo. halo?!?! pol leta nič, potem pa kar na enkrat daj pare?
bonk.gif

in nobenmu se to ne zdi sumljivo?
bonk.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
On ti je šel na roko ti pa bi ga zdaj zajebala ?

lej, je imel dost časa al ne da se oglasi.. ?
kakor je nekdo rekel - tip je nabavil še kakšno prasko, pa je mene poklical..
nisem nehvaležna, res ne, ampak če bi imel čiste namene, bi prej poklical.. al ne?

Absolutno ni res. Nimamo vsak dan cajt avta vozit k ličarju. In dolžna si mu plačat. Tudi, če bi izpolnila evropsko poročilo bi lahko to uredil v enem letu. Močno mi gredo na organ taki, ki jih narediš uslugo, potem pa te hočejo nategnit. Jaz sem lani nasadil punco z enim kliotom, poškodoval sem ji odbijač, ji dal kuponček in jo prosil, da me obvesti o škodi, ker bi kuponček rad nazaj, če se bo splačalo. Pa me je poklicala mislim da po sedmih mesecih, da je škode za mislim da takratnih 50K in naj se odločim - ali plačam popravilo ali pa uveljavi kuponček. Oglasil sem se na servisu, poravnal škodo, punci plačal pijačo in to je to. To je edini pravilni način!!!
In če si tako škrta, potem bi že v štartu dala kuponček, ne pa da zdej jokaš. Sramota.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Glede na svojo neprijetno izkušnjo, ko sem po nepotrebnem plačal še sodniške stroške, se mi zdi še najbolje, da plačaš tipu, saj si se nenavsezadnje ti zaletela vanj.
Drugo pa je, zakaj se je šele zdaj oglasil. In res, zakaj ne napišeš, koliko zahteva?

p.s. Morda deluje po sistemu "Akrapovič" ?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
210e je bilo dva dni nazaj štrihanje celotnega odbijača. Splača se seveda poslikat zadevo, ko se zgodi, pa potem ni problemov. V vsakem primeru plačaj kar si dolžna. Mene je zadnjič fejst skrbelo ali sem bila neumna ali ne, da nisem klicala policije in šla na roko enemu "slepemu"
rolleyes-1.gif
Na srečo je bil pošten in plačal vse, tudi potne stroške.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
In če si tako škrta, potem bi že v štartu dala kuponček, ne pa da zdej jokaš. Sramota.

chill.
sej samo sprašujem za mnenja, ne vem zakaj nekateri tako osebno jemljete tole moje vprašanje...
kar se tiče zneska, sej ste se razpisali koliko stane farbanje odbijača (& ostali popravki), tako, da tisti, ki vas znesek zanima - preberite si vse poste...

sicer pa zaključujem debato, sem samo hotla malo za mnenja vprašat..
hvala tistim, ki ste odgovorili nevtralno in normalno..
roza.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Če nista izpolnila niti evropskega poročila potem ima veliko šans da te nategne-sploh zato ker ima policijski zaznamek...
Še vedno pa ne vemo kak denar je v igri
A je to 100 -200 evrov kolikor je lahko neka realnacena za barvanje celega odbijača (kakšna "praskica" je velik?) ali rabi še deanar za menjvo luæi , pol sprednjega konca in airbagov kar nanese nekaj tisoč evrov.
lahko od policajev dobiš neko izjavo koliko je bilo takrat poškodbe-močno dvomim če niso delal zapisniks, spomnil se pa itak nihče ne bo ničesar

Sem za reševanje zadev brez policije, samo evropsko poročilo in slike pa ne smejo manjkat-pa če so še tako slabe z mobitela.

A on sicer ima kak dokaz da si se mu ti zaletela v odbijač -razen tvoje telefonske
rolleyes-1.gif