Poravnava škode iz prometne nesreče

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
zadeva se je dogajala nekako takole:
pol leta nazaj sem imela prometno nesrečo, priznam, da sem bila povzročitelj nesreče.. s soudeležencem sva se dogovorila, da ne bova delala zapisnika (da ne plačam še kazni), ampak je policija naredila samo zaznamek... prvi mesec po nesreči sem čakala, da se mi bo tip javil, da poravnava škodo (komaj vidna praskica na odbijaču), a ker se ni, sem dala vse skup že na stran... nakar se tip oglasi po pol leta (?!), da on bi pa zdej rad tolko in tolko keša, da porihta tole... sem vprašala več mehanikov kolko stane tako popravilo, da sem dobila eno realno ceno...
in zdej vprašanje - ali lahko po tolikem času zahteva denar od mene?
kljub temu, da je policija naredila zaznamek, niso slikali, po mojem policaj ni niti videl odrgnine...
imam jaz kakšne karte tukaj v rokah? ali naj mu plačam, pa mir?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po pol leta?! Ne bi plačal. Kdo ve kaj je v pol leta še novega na odbijaču. Je imel zadosti časa za izterjavo..., da se pa po pol leta spomne na to, je pa res neumno.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Plačaj in imaš mir. Tip ti je šel na roko, da nisi plačala kazni, ti pa lepo plačaj škodo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Plačaj odbijač če bo pa kaj ekstra
ne-ne-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
On ti je šel na roko ti pa bi ga zdaj zajebala ?

lej, je imel dost časa al ne da se oglasi.. ?
kakor je nekdo rekel - tip je nabavil še kakšno prasko, pa je mene poklical..
nisem nehvaležna, res ne, ampak če bi imel čiste namene, bi prej poklical.. al ne?

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Jest bi v vsakem primeru dal CEL odbijac strihat,ker rad vidim da je stvar narejena tko k je treba. Bod vesela,da je samo odbijac. Lepo placaj in to je to.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
daj mu toliko kot misliš, da je prav pa fertik. Ne bi mu pa dal za cel odvijač, to je 400EUR. Praskico se špricne ali celo zapolira in to je kvečjemu maks 100EUR (na pooblaščenem). Če mu pa ni prav pa pač nič
wink-1.gif

lp

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
prvi mesec po nesreči sem čakala, da se mi bo tip javil, da poravnava škodo (komaj vidna praskica na odbijaču), a ker se ni, sem dala vse skup že na stran...
imam jaz kakšne karte tukaj v rokah? ali naj mu plačam, pa mir?
Sem čakala, ja f.k, bi ga pa ti poklicala, če si mu že škodo naredila, kakšne adute bi pa zdaj rada?
bonk.gif

Tip že nima čistih namenov, če se toliko časa ni javil, vendar tudi ti nisi noben angelček! Plačaj pa mir, štriha se vedno ves del, ne pa samo praskica.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Idita skupaj do kakšnega s.p. mehanika in naj pove kolko bo to stalo?
Če še nisi opazil ni problem v ceni. Problem je v tem, da je treba tistih ušivih par evrov plačat. Kot je napisal Gavran: takim je treba policijo poklicat, da gre v zapisnik, da skeširajo najprej kazen, dobijo točke, potem pa še bonus na zavarovalnici izgubijo.

PS: Tipično slovensko: za par evrov bi prodali svojo lastno mater še, kaj šele poštenost.
stupid-1.gif

PS2: Kot je nekdo napisal: šel ti je na roko, prišparal kazen, točke, izgubo bonusa in namesto, da bi ga ti poklicala se sedaj po pol leta jajcaš, da je pa tip ni pošten. Ja itak ni, [censored] je, ker takim verjame. Isto kot še par poštenih ljudi v Sloveniji.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kaj pa če ima nov avto in je šele na rednem servisu, kjer bi mu mogli žigosati kartonček za garancijo laka ugotovil, da mora prasko popravit? Jaz sem tudi mislila, da mi majhne vdolbinice, ki mi jo je povzročil količek (kako se to dobro prebere
grin1.gif
Ker pa vem, da bom zaradi tega brez avta par dni, bom odlašala do zadnjega dne,...mogoče se tudi zaradi podobnega razloga on prej ni javil....jaz bi plačala, bi pa vztrajala samo pri odbijaču...če bi želel še plačilo česarkoli drugega, bi gladko zavrnila.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:

PS: Tipično slovensko: za par evrov bi prodali svojo lastno mater še, kaj šele poštenost.
stupid-1.gif

PS2: Kot je nekdo napisal: šel ti je na roko, prišparal kazen, točke, izgubo bonusa in namesto, da bi ga ti poklicala se sedaj po pol leta jajcaš, da je pa tip ni pošten. Ja itak ni, [censored] je, ker takim verjame. Isto kot še par poštenih ljudi v Sloveniji.

no, no, sej ne rabiš tako osebno jemat..
priden.gif

ostalim hvala za odgovore.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vsekakor sem za to, da plačaš.
Tip ti je šel na roko, da nisi izgubila bonusa pri zavarovanju (3premijski razredi). Se pravi, da si ti s tem prišparala 30% pri zavarovanju.
Ne verjamem da je barvanje odbijača več kot 30% cene tvojega zavarovanja.

Pa na kraju prometne nesreče je dobr VEDNO poslikat poškodbe in registrske ševilke poškodovanih vozil pa magari s telefonom

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
15% prvo leto + 10% drugo leto + 5% tretje leto "preplačila"

šele potem si na istem kot prej
se pravi da je skupaj 30%

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Pojdita pač skupaj v delavnico, kjer bo popravljal avto in se tam dogovori kaj boš ti poravnala...