Poraba plina za ogrevanje vode?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Hvala, sem upošteval tvoj nasvet in kupil izolacijo.
Opazil sem še, da topla voda v kopalnici, katera je 2 nadstropja nad pečjo in bojlerjem priteče v približno 2-3 sekundah, v kuhinji, ki je pa eno nadstropje nad pečjo pa v kakšnih 8 sekundah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Hvala, sem upošteval tvoj nasvet in kupil izolacijo.
Opazil sem še, da topla voda v kopalnici, katera je 2 nadstropja nad pečjo in bojlerjem priteče v približno 2-3 sekundah, v kuhinji, ki je pa eno nadstropje nad pečjo pa v kakšnih 8 sekundah.

Po napisanem sodeč bi se dalo sklepati da imaš na napeljavi še drugi vod za cirkulacijo tople vode. Poskušaj ga locirati ter zapri ventil (poglej vertikale, ki grejo iz kurilnice navgor,..nekje mora biti kak ventil - malo poskušaj...pri tistek, kjer ga boš zaprl pa bo voda še vedno pvsod tekla si našel pravega.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Timer sem dal na OFF, je pa voda v ceveh še vedno zelo vroča.
Z izklopom časovnike se ti črpalka ne bo zaganjala. A skozi črpalko ti še vedno kroži voda. Torej zapri še en ventil pred ali za črpalko.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kako pa lahko ugotovim, če črpalka deluje ali ne? Čeprav sem ga dav že kar nekaj dni nazaj na OFF, se mi zdi da topla voda priteče enako hitro, kot prej, ko je bil vkloljen.
Ventil se pa nahaja pred in za časovnikom - je vseeno katerega zaprem?
Je pa poraba malce manjše - od 12.8, ko sem oblekel cevi in izklopil časovnik, pa do danes (6 dni) znaša 10m3.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.106
1.037
113
Zapri še kak ventil pri črpalki.
Voda kroži tudi skozi ugasnjeno črpalko. (topla voda hoče gor)

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Zadeva je takšna, da je voda stalno krožila, tudi v urah, ko naj nebi, pravtako če je bil timer na OFF.
Sedaj, ko sem zaprl ventil pa voda ne kroži in je poraba bistveno manjša.
Me pa zanima še kakšno vlogo imata dve cevi, ki gresta iz in v bojler, bom poslikal shemo.
wink-1.gif