Poraba kr raste, a nevem zakaj?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mi SMS-e vidimo. Še na slikah jih imaš. Pa mi jih pošilja zdaj Simobil, pa mi jih je prej pošiljal Izimobil, Mobitel in Debitel.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Jamranje? Bil je konstruktiven predlog. Zgleda, da tu en folk vidi stvari, ki jih ni. Zanimivo.

Zgleda da ti ne ves, da lahko mobilnik prejme tudi SMS... ali pa ne hodis v tujino... potem ti pa naj bi tako bilo vseeno, kaksne so cene v tujini...

Ravno zaradi takih, ki jim je tezko kaj prebrati, sem pripopal slikce
hysterical-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Kolikor vidim, si zelo razgledan. Mamica je tista gospa, ki je na zavodu in fotr, tako da jima še jaz nekaj primaknem za čez mesec. Poleg tega imam familijo, tako da ne ti men o mamici in ateku.
Če ne visim čez let na telefonu, zakaj misliš, da bom tudi na dopustu
smirk-1.gif
? Mogoče kaj nujnega?
Koliko pa je tarifa dol, pa res nisem pogledal, ker do sedaj, kar sem bil na jugi, pa sem gradbišče vodil iz HR, nisem mel podobnega računa.
Doma imam zato tak račun, ker imam đabest paket.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Koliko pa je tarifa dol, pa res nisem pogledal, ker do sedaj, kar sem bil na jugi, pa sem gradbišče vodil iz HR, nisem mel podobnega računa.
Doma imam zato tak račun, ker imam đabest paket.

lej ne bit užaljen pa jokcat tukaj....če bi ti vodil gradbišče na HR(ne pa da si bil črnc tam), potem bi imel visok račun (če firma plača itak ne veš, seveda če ni tvoja firma), dokler si pa "pametan" samo na jeziku, se pa q...čiš tle po forumu.

najlaži je to, da se vedno en Itakovc buni tle na forumu (brez zamere ostali Itakovci), 15€ plača na mesec, čim je 2€ več pa jokat....lej, mobitel je dobrina in če ga uporabljaš, plačaj, če ga ne uporabljaš pa pač ne plačaš....bemti k da k greš žret v gostilno, ne plačaš toliko kot poješ, ampak še nekaj dodatno (še pol odojka, pojedu si pa eno četrt)...

k boš zadost star pa ne boš več pametval na forumu.....

še tole pozabu napisat:
da če ne bi blo res NUJNO, ne bi šel na net. V prvem postu si pa napisal 15 minut BOLHE, 2x mms itd
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ti pa se izgleda nisi nikoli bil v tujini ali? Vedno ko prestopim mejo Slovenije, namrec dobim vec SMSov z vsebino podobno tejle spodaj ... (tole je konkretno iz Italije, iz Hrvaske pa nimam trenutno nboenega takega SMSa) ...
Ni problema, imam jaz (iz Hrvaške).

Dobil sem en SMS, ki pravi da lahko nanj odgovorim in tako dobim brezplačen SMS-e med 18-to in 19-to uro ter zastonj vremensko napoved.
(o cenah klicev nič)

Nekdo drug, ki je bil zraven je dobil ta enak SMS, ter še enga, kjer obvešča o možnosti nakupa opcije TUJINA za 30 min pogovrov za 10 EUR.
(o cenah klicev nič)

Pa sporočila so prišla tak 10 ur potem, ko smo že bli čez mejo.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hmmm... jaz vedno vem, kdaj pridem cez mejo in se mi mobilnik prijavi v omrezje gostujocega operaterja... saj mi takrat oba mobilnika zabrnita, ko prejmem SMS... in to vedno, ko grem v tujini... pa se potem, ce sem dlje casa nekje v tujini, sem in tja pride kaksen SMS ki se izgleda poslje samodejno, ko se prijavis v omrezje... To govorim za Mobitel in Si.mobil... za ostale operaterje pa ne vem, kako imajo... Pomoje je to storitev gostujocega operaterja v sodelovanju z domacim operaterjem... ker SMS je ponavadi v slovenscini ...

Lahko pa, da sedaj, ko je malo vec navala turistov, ti SMSi malo zamujajo ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tvoj domač operater ve, da si se prijavil v tuje omrežje. Vsakič znova. Torej ti lahko pošlje tudi sistemsko SMS.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
No vidim ,da ste GPRS izklopli samo Itaq paketom, ker na mojo številko ni priromal nobeden SMS. paket povezani.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Jamranje? Bil je konstruktiven predlog. Zgleda, da tu en folk vidi stvari, ki jih ni. Zanimivo.

Zgleda da ti ne ves, da lahko mobilnik prejme tudi SMS... ali pa ne hodis v tujino... potem ti pa naj bi tako bilo vseeno, kaksne so cene v tujini...

Ravno zaradi takih, ki jim je tezko kaj prebrati, sem pripopal slikce
hysterical-1.gif
Sem bil spet, na drugem koncu, pa spet noben SMS. Čist noben.

(opazovalec bo tudi razumel, kako mnenje imam o piscu zgornjih vrstic)

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Tudi jst nisem dobil nobenega SMS o tarifam gostovanja(Hrvaška). Sem pa vedel, da je prenos podatkov draga zadeva, ampak sem mel vseeno A-GPS užgan in mi je pocuzalo 8*0,5€ = 4€ .. torej za vsake 5kB podatkov pol €... Kr drago

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem pa je s tvojim mobilnikom nekaj narobe... ali pa z operaterjem... ali pa ne posiljajo vec tega... Jaz sem pripopal screenshote takih SMSov... tako da si tega nisem izmislil sam...
bonk.gif

Kaksno mnenjen ima Jest o uporabniku stein pa itak ne more prikriti... in vem, da ni edini s takim ali podobnim mnenjenm
aplauz.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tak sms kot si jih ti limal dobim vedno ko prestopim mejo slovenije al v evropo al pa na balkan.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
ksz

"Pozdravljeni! V hrvaskem omrezju se klici, prenos podatkov in ostale storitve obracunavajo po ceniku tujega operaterja. Vas Mobitel"

To je vsebina smsa, ki ga dobim vsakič ko grem na hrvaško.

Dejstvo je, da se je treba pred odhodom v tujino pozanimati o cenah. Če se ne in vseeno uporabljaš telefon za vse živo, je to pač neodgovornost, ki se fino plača.
Mobitel omogoča svojim naročnikom izklop GPRS v tujini:
Pošljite SMS z vsebino TUJINA GPRS NE na 1918 (če GPRS-a v tujini ne želite uporabljati).
klik
To si aktiviraš in je vsaka skrb glede samodejnega prenosa podatkov v tujini odveč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem pa je s tvojim mobilnikom nekaj narobe... ali pa z operaterjem... ali pa ne posiljajo vec tega... Jaz sem pripopal screenshote takih SMSov... tako da si tega nisem izmislil sam...
bonk.gif
Pripopal si iz Italije. Mi pa tule govorimo o Hrvaški.
Preveč kladiva po glavi zgleda otežuje razumevanje sporočil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Pripopal si iz Italije. Mi pa tule govorimo o Hrvaški.
Preveč kladiva po glavi zgleda otežuje razumevanje sporočil.

Ampak ti si napisal, da si sel cez mejo in NISI dobil nobenega SMSa... Jaz zase lahko povem, da vedno, ko grem cez mejo in ko se prijavim v tuje omrezje, dobim SMS ... V cetrtek grem v Zagreb, pa bom prilimal sporocilo, ki ga bom dobil... Ce ga pa ne bom dobil, pa bom vsekakor tudi napisal...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sicer sem jaz tudi večinoma prejemal sporočila čim sem prišel čez mejo, sedaj ga pa še nisem prejel od Vipneta, pa sem čez mejo prišel v petek, danes sem pa spet doma.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, pol pa je to razčiščeno.
wink-1.gif

Samo oni Mobitelov tudi ni preveč informativen.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Mene pa jebe to da mam 40 eur na itak Ðbest ker nej bi blo 15 zabavne vsebine pa 6 euro kao en data al kva jst vem. Od česa to pride. Pa zakaj nikjer ne piše kva kej pomen. (v slovenskem omrežjus skoz)