Poraba kr raste, a nevem zakaj?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
"Samo spletne Finance sem pogledal" - WTF maš ta šrot na počitnicah za gledat. Prav ti je, pol pa plačuj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
"Spletne Finance" ni enako "spletne finance"
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pol mi pa ni jasno, ker jaz Klik redno preverjam in ni zaradi tega nikoli gromozanski račun (je zaradi telefoniranja, samo to vem).

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Če človk napiše, da ma 80 eur za pol leta za položnice, je očitno, da si samo telefon plačuje in vse ostalo mu plačuje mamica. Ker očitno kšne položnice za štrom in vodo še videl ni
shocked-1.gif
tak pa tud vedu ne bo.. kolk je še par let nazaj stal stacionaren telefon.. s tem da si moral sedet pri žici zraven.

Če ga je mamica naučila, kolk te košta če prevoziš rdečo luč, naj ga pa še to nauči, kolk stane prenos podatkov v tujini
shocked-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V tujini je treba paziti na razne nastavitve mobilnikov. Recimo aplikacija za Gmail zagotovo vsake toliko malce pobrska po strežnikih, enako Google Maps (še posebej z vključeno storitvijo Latitude), tudi AGPS si pomaga s podatki preko omrežja, Facebook aplikacija občasno scuza kakšen kupček podatkov, požrešne so tudi razne aplikacije za potisno pošto. Kot drugo pa je potrebno vedeti, da je Symbian multitasking operacijski sistem. Izhod iz aplikacije, npr z rdečo tipko, še ne pomeni, da je slednja dejansko izključena. Torej lahko deluje fino v ozadju in če njeno delovanje vključuje tudi uporabo podatkovnega prenosa....

Če koga GPRS v tujini res moti si ga lahko tudi brezplačno izključi v tujih omrežjih, na ta način bo zagotovo prišel skozi dopust brez enega samega obračunanega kilobajta, v SLO pa bo podatkovni prenos še vedno na voljo.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Sam.. najhuj je to.. da se folku ne da nič dopovedat, jst mam malo morje prjatlov.. k so kje v tujini.. pa je treba na facebook, pa mail, pa vse preklicat pa povedat kje si.. adijo program.
10 let nazaj je mel človk Reglo s sabo, ko je pršu nekam je poklicu starce, da je živ in zdrav prispel. Potem je ugasnu telefon in se še zgovarju na to, da je full drago, da ne more skoz javlat kje je. Pa poklicu je pred koncem dopusta, da so ga pršli tastari iskat na letališče.. vmes pa je 3 tedne užival ko je pršu domov pa je poklicu kolege in vsem ob kavi povedal kako je blo .. poslal kakšno razglednico raje.. zdaj pa bi človek še .. sorry izrazu, drek po mailu do wcja poslal kot pa šel v živo na skret
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kje pa piše, da je treba vse to naredit? A te bodo prijatelji zapustili če se 2 tedna ne boš javil?
confused-1.gif

Mene 2 tedna ko grem boli k... za VSE. Ko pridem pošljem SMS staršem, da sem prišel, prijatelji pa vedo, da sem na morju in me nimajo za kaj klicat, ker bomo bolj težko šli na pijačo ali naredili piknik, če sem 500 km stran.

O čem za vraga se pa ti meniš s kolegi ko si na morju? Kake barve je morje? Če je še slano?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zanimivo... Maloprej dobil tale SMS:
20090727-b7h4m5qtd439jydspy1i48hci8.jpg

Imajo izgleda cel kup takih, ki ne vedo cen v tujini...zato bodo izgleda vsem po vrsti izklopili prenos podatkov v tujini... in bo treba poklicat, ce ga bos hotel uporabljat
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zanimivo... Maloprej dobil tale SMS:
20090727-b7h4m5qtd439jydspy1i48hci8.jpg

Imajo izgleda cel kup takih, ki ne vedo cen v tujini...zato bodo izgleda vsem po vrsti izklopili prenos podatkov v tujini... in bo treba poklicat, ce ga bos hotel uporabljat
smile-1.gif

O moj bog. Zdaj bodo pa operaterji morali misliti namesto strank?
rolleyes-1.gif

Drugače pa spoštovanja vredna poteza največjega operaterja v Sloveniji.
aplauz.gif
Mu bodo sledili tudi drugi?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Preden greš v BigBang po LCD TV, ne vprašaš za ceno, al kako?
rolleyes-1.gif
Zakaj bi, saj lepo piše na vsakem TV aparatu.

Da bi namesto onega smetja poslali koristen SMS, pa seveda ne.... Ker bi folk pazil na klice in ne bi toliko cekinov v žep operaterjev padlo, kajne ? Primer:
Živjo! Nahajate se v državi XY. Cene klica v Slovenijo je A, cena klica v državo XY je B, dohodni klici so B, klic drugega našega uporabnika v državi XY pa C.

Aja, pol bi bilo težje folk nategnit. (čeprav je to od Mobitela korak naprej)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Stein, kje ti tu vidiš nateg operaterja? Računajo več, kot po ceniku, so kje kakšne skrite tarife v drobnem tisku... Bol prav bi bilo, da bi folk teže sam sebe nategnil in potem krivil druge. Kolk fino, da je lahko operater kriv (tut če ni).
Če nisi sposoben kontrolirat sebe in svojega telefona:
a) ne imej telefona
b) kupi takega, ki zna samo klicati, nič drugega
c) pojdi v Dolenjske toplice na dopust

Vse ostalo so izgovori lenih bebcev, sorči.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
rolleyes-1.gif

Da bi namesto onega smetja poslali koristen SMS, pa seveda ne.... Ker bi folk pazil na klice in ne bi toliko cekinov v žep operaterjev padlo, kajne ? Primer:
Živjo! Nahajate se v državi XY. Cene klica v Slovenijo je A, cena klica v državo XY je B, dohodni klici so B, klic drugega našega uporabnika v državi XY pa C.

Ti pa se izgleda nisi nikoli bil v tujini ali? Vedno ko prestopim mejo Slovenije, namrec dobim vec SMSov z vsebino podobno tejle spodaj ... (tole je konkretno iz Italije, iz Hrvaske pa nimam trenutno nboenega takega SMSa) ...

Tale SMS je bil pred 1.7. ko so se cene spremenile:
20090727-g6bck66g77dnf1cjp6u2c97mwk.jpg

Tile pa prejsnji teden:
20090727-b7t6y4dchwdi1a21ptt19h7jkc.jpg

20090727-xy1mswhx8e9g9ei9cib6hf6rqt.jpg

20090727-fx6m66771jkfir2u5dtbnenhy6.jpg

Jamranje ti gre dobro od rok... vendar vse preveckrat popolnoma neupraviceno
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
rolleyes-1.gif

Oh, joj. Pa saj so ti že spodaj najbrž odgovorili. SMS obvestil je še preveč. Zdaj te celo obvestijo, če iz Italije kličeš brez predpone +386. Dobiš SMS, kjer ti napiše na kakšno cifro moraš poklicat, da boš dobil tisto kar želiš. A si ti cele dneve samo za kompom?
evil.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kje pa piše, da je treba vse to naredit? A te bodo prijatelji zapustili če se 2 tedna ne boš javil?
confused-1.gif

Mene 2 tedna ko grem boli k... za VSE. Ko pridem pošljem SMS staršem, da sem prišel, prijatelji pa vedo, da sem na morju in me nimajo za kaj klicat, ker bomo bolj težko šli na pijačo ali naredili piknik, če sem 500 km stran.

O čem za vraga se pa ti meniš s kolegi ko si na morju? Kake barve je morje? Če je še slano?

pa ti najbrž nisi vse prebral, kaj sem napisal
bonk.gif

pisal sem o tem, da to delajo oni (prjatli) in ne jest....mene boli q..c ko sem na morju za vse, mobitel, net...če je kej nujnega bom že zvedu drgač....mam tud GSM skoz v sobi in ga ne jemlem s sabo na plažo, ven...to počne pač folk k mora non-stop met nekaj v rokah, GSM odvisniki, jest važn da mam pir v roki, ostalo mi je sladko ravno...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Aaaa, razumem razumem... Kličejo in težijo, še bolj pa težijo, če ne dvigneš ne? Račun pa seveda raste tudi če je klic dohoden
tongue-1.gif

Hvalabogu imam samo enega tak vztrajnega, da bo poklical tudi ko mu jasno daš vedet, da si na morju. Samo je tako ali tako obseden, se recimo pogovarjaš z njim na pijači, omeni neko osebo in se ne spomni nekega priimka (ko je čisto vseeno če ga ve ali ne) in takoj pokliče 5 kolegov, da zve podatek
stupid-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
iz Hrvaske pa nimam trenutno nboenega takega SMSa

Jamranje ti gre dobro od rok...
A res ?

Jamranje? Bil je konstruktiven predlog. Zgleda, da tu en folk vidi stvari, ki jih ni. Zanimivo.