Poraba kr raste, a nevem zakaj?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Pred dnevi sem na Hrvaškem čekiral mal porabo in je spisalo 0,00. Včeraj zvečer se je povzpela na 86,86€. Dones zjutraj pa na 90,+nekaj. Kaj je to zaboga. Poslana 2 MMS, 1x sms, Garmin za dol in gor, 15 min bolhe in kakih 15 min tel. To je bilo na Hrvaškem.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
15 minut bolhe? S tem misliš internet? Prenos podatkov se zaračunava glede na količino in ne glede na čas, kar pa je lahko ZELO drago. Tudi farmin lahko uporablja prenos podatkov, če ga nisi izklopil (agps, traffic assistance, ...). Skratka... previdno s prenosom podatkov. Pa tudi 15min klicev ni poceni.. a si prejete klice tudi upošteval? Tujina je pač draga...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ičkumatrno
jezen.gif
. To mam za pol leta položnic. Pa sej sem lani tudi dost oz sigurno več visel na planetu. P ni bila nevem kaka položnica. Vse skupaj je okol 5000 kb porabe interneta.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Cena prenosa podatkov je odvisna od operaterja, pri katerem si gostoval (seveda v kombinaciji z domačim operaterjem). Določeni operaterji zaračunajo skoraj 1eur na 100kB pri obračunskem intervalu 100kB. To pomeni, da samo pogledaš en email (tudi če je samo 10kB), ti zaračunajo polnih 100kB... prenos podatkov je v tujini priporočljivo izklopiti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hm, to je 50 EUR se samo za tistih 5 MB, ce bi jih skupaj porabil (berz da je v majhnih kosih pristet se ves overhead) ? Au ...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
popolnoma enak problem nič nisem govoril po telefonu, poslal 4 smsje no en odhodni klic je bil dolg 35 sekund, sem pa zadnja 2 dni prelistal na telefonu spletne finance in do danes naneslo 40 evrov, vsega skup 4 minute neta
bonk.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem se tudi tako nahecal....ma samo enkret in nikoli več......zdaj imam za hrvaško,njihovo telefonsko...pa še fanj je ker lahko plčuješ parkiranje:D

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
telefona sploh ne nesem več na hraško zraven. Pismo sem v EU vsak mesec pa dobim minimalno telefona za plačat, tu pa
bonk.gif
Balkan, namesto, da bi za turista kaj naredili ne samo da ga lupijo na vsakem koraku.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja tu ga vsaj lahko, v EU ne smejo, pa si dajo toliko več duška.

A so kje podatki koliko je recimo 10 let nazaj stala minuta pogovora? Se mi zdi, da je zdaj dražje kot včasih. Za internet pa bo tak treba kupit en VIP broadband paket, za telefonirat bom mogoče še en Tomato paket kupil (20€ s telefonom vred).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
meni se zdi, da je bila hrvaška lani občutno cenejša kot letos. Drugo bi bilo, če bi vedel, da sem veliko telefoniral tak pa tega sploh nisem počel razen 2 dni 1 krat na dan pogledal spletne finance in to je to. Račun pa danes pri 40 evrih. NA drugem telefonu pa 1 pogovor 3 minute (dohodni klic) 5 smsjev in 1krat obisk planeta 13 evrov
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
telefona sploh ne nesem več na hraško zraven. Pismo sem v EU vsak mesec pa dobim minimalno telefona za plačat, tu pa
bonk.gif
Balkan
Ko je bilo na trenjih "HR vEU ?" si bil na kateri strani ? Na strani astronomskih cen telefoniranja v HR ?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.448
113
Ne sekiraj se, nisi niti prvi, niti zadnji, ki so ga hrvaški operaterji (v sodelovanju s slovenskimi) nategnili z zaračunavanjem astronomskih cen za uporabo interneta med gostovanjem.

Verjetno bodo hrvatje letos več pobrali iz teh gostovanj, kot pa od turizma. Proračunsko luknjo naj bi krpali tudi z uvedbo trošarine na SMS sporočila.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
ksz...

pa kva jokate.a vam je kdo dal pištolo na čelo pa rekel da morte klica,srfat...
res ne zastopim folka ki zadeve uporablja potem pa se pritožuje ko pride račun.pač pogledaš predno greš v tujino kake so cene gostovanja in se pripraviš na ustrezno visok/nizek račun.jeb.i ga jst sm tudi iz BIH klicaril 30% dražje kot iz tunizije

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ne sekiraj se, nisi niti prvi, niti zadnji, ki so ga hrvaški operaterji (v sodelovanju s slovenskimi) nategnili z zaračunavanjem astronomskih cen za uporabo interneta med gostovanjem.

Verjetno bodo hrvatje letos več pobrali iz teh gostovanj, kot pa od turizma. Proračunsko luknjo naj bi krpali tudi z uvedbo trošarine na SMS sporočila.

Ali vedno, ko je treba nekaj placati, je to nateg? Te natakar tudi vedno nategne, ko ti zaracuna kavo ali pivo? Te policaj tudi nategne, ko ti zaracuna kazen za prehitro voznjo? Te redar tudi nategne, ko ti zaracuna napacno parkiranje?

Cene za gostovanje so javno objavljene... to, da si ne pogledate cenikov, pa se ne pomeni nateg
rolleyes-1.gif