Popusti pri Nissanu - Juke?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Kupuje se Juke s Tekna opremo in me zanima, koliko popusta menite (oz. veste) da se da dobiti, glede na to, da je model čisto nov. Hvala!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Aha torej če kupujem avto za 20.000€ lahko MORDA dobim 200€ popusta?
bonk.gif
Bogi trgovec si ti veš.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Glede na to, da gre za popolnoma nov model, res ne pričakuj popusta. Na splošno, kolikor mi je znano, Nissan ne daje ne vem kakšnih popustov (imeli so/imajo akcijo za nakupe na podjetje, ko dajo kar dober popust).

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
bonk.gif
Bogi trgovec si ti veš.

če bi poznal politiko nissana v sloveniji bi vedel da nekih popustov razen na micre ni.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
bonk.gif
Bogi trgovec si ti veš.

če bi poznal politiko nissana v sloveniji bi vedel da nekih popustov razen na micre ni.
In prav je tako. Kupuje se avte in ne popuste. Ampak to pri nas (pa še kje drugje) očitno deluje, da se lahko pohvališ, da si za 25 jurjev vreden avto plačal samo 20 jurjev, 5k EUR pa so ti dali popusta in si zato največja faca na svetu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Tako je, pravi junak še kakšnega stotaka zraven prisloni za prijaznost trgovca a ne? Pol je šele taprava faca kajne?
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
bonk.gif
Bogi trgovec si ti veš.

Tega pa res nisem vedo!
zmaga.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je, pravi junak še kakšnega stotaka zraven prisloni za prijaznost trgovca a ne? Pol je šele taprava faca kajne?
hysterical-1.gif
Ne. Ampak ko ljudje izbirajo med podobnimi avti (tudi s podobno končno ceno) raje izberejo tistega, pri katerem so več "prišparali". Kolikor mi je znano, pri Subaruju ne dobiš kaj dosti popusta, pri Citroenu pa je le-ta lahko tudi 7 jurjev. Pa ne gre za med seboj primerljiva avtomobila ampak za popolnoma različno prodajno politiko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Sigurno da če bom imel na očeh 3 modele in mi bo nekdo ponudil konkreten popust da bom vzel tega s popustom, sploh ne bom razmišljal. Ko že govoriš o 7 jurjih, nekateri celo leto delajo za ta denar ter kar nekaj let da jih prišparajo. Da kupiš čist X avtomobil zaradi popusta je neumnost, če pa imaš v špilu nekaj modelov pa je to definitivno odločilni-zmagovalni faktor. Prav tako marsikdo gleda na to oz. kupuje takšne avtomobile ki bodo na ceni najmanj izgubili in ki jih bo lažje prodal. Tudi prav, ni nič hudega. Konec koncev je avtomobil prevozno sredstvo, nekateri pa so pač zaljubljeni v njih saj druga nimajo... Žalostno ampak resnično.

Lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Saj konec koncev ti lahko zrihtam Kio ProCeed za ceno 99.000€, pa ti dam 90% popusta... se bolje sliši...?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
bonk.gif
Bogi trgovec si ti veš.

Zakaj bi dajal popust, če kupci stojijo v vrsti (tako je bilo recimo pri Qashqaiju)? Bolj bogi trgovec bi bil, če bi to počel. Popuste začneš talat, ko zanimanje za avto pade ...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
2wd, računal sem tam na enih 17k
smile-1.gif
, kar je 6% popust.
Glede na to, da se npr. en testni s 300 km prodaja za 16,5k se mi zdi realno..

22. jul 2007
13.583
1.766
113
124
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Saj konec koncev ti lahko zrihtam Kio ProCeed za ceno 99.000€, pa ti dam 90% popusta... se bolje sliši...?

Kasko pa placas glede na maloprodajno ceno po ceniku in ne na ceno, kot si dal ti zanj
grims-1.gif

-sam tole res z uradnimi cenami in astronomskimi popusti (reno, citroen, itn), to bi se lahko še kdo spotaknil v vsklajeno delovanje zavarovalnic in avtomobilskih proizvajalcev, ker tole je lupljenje naroda na eleganten način-banda pokvarjena
jezen.gif

-bi bilo treba malo pezdirja spomnit
LPWWY

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Pri japoncih ni nekih popustov, sploh ko gre za nove modele. Spomnim se začetkov prodaje Qashqaija, ko se je čakalo pol leta na dobavo. Folk je bil pripravljen plačati celo več, samo da bi dobili avto. Z ene strani je dobro da ni popustov oz. drži ceno skozi celotno prodajo, saj potem tudi rabljeni solidno držijo cene.
Najbolj problematični so francozi. Nastavijo neko nerealno ceno (+5k) na ceniku, nakar ti takoj dajo 5k popusta in tako je najbolj osnovni model dokaj poceni - vsaj tako se zdi. Ko dokupiš nekaj opreme, si potem nekje 1:1 z japonci, kjer imaš že v osnovi dobro opremo. Vendar večina itak kupi z najosnovnejšo opremo in so zadovoljni, kakšen dober popust so dobili. Potem začne firma kmalu dajati še večje popuste na nove in posledično vrednost tvojega rabljenega drastično pade. Čudna politika, vendar v Sloveniji to vžge.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
2wd, računal sem tam na enih 17k
smile-1.gif
, kar je 6% popust.
Glede na to, da se npr. en testni s 300 km prodaja za 16,5k se mi zdi realno..

če govoriva o 2wd tekna bencin je cena 17790
če govoriva o 2wd tekna dizel je cena 20k in nekaj drobiža

moraš pa vedet da 1.5dci v jukeu je bolj revšna