Popust na razstavni eksponat?

B81

22. jul 2007
37.707
10.970
113
Najboljše marže so bruto gledano v gostinstvu. Da ti stisne 3 eure za vodkakolo, v LJ pa še verjetno več...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Da odgovorimo avtorju teme. Če moraš tukaj spraševati, koliko % popusta se da izboriti, potem nimaš pogajalske žilice.

Moraš stopiti v trgovino, pogledati zadevo, oceniti situacijo, pokazati roza bankovce in se pogajati. Kaj boš prišel tja čez 3 dni nazaj in rekel evo, na alterju se vsi strinjajo, da moram dobiti vsaj 7.5% ?

Nekatere stvari se ne da napiflati, treba je prakso met. Malce premisli predno potegneš ven denar, kako težko si ga zaslužil, pa bo lažje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čist tko, njemu dol visi ali ti roza bankovce ven vlečeš ali pa plastiko ali pa BAN kredit... Edini interes bi mu moral biti PRODATI, in to čimpreje da ne ustvarja zaloge...
Edino kar je, na keš bi ti lahko dal zmeraj popust v % provizije, kolikor mu jo zaračunajo pri plačilu s kartico (2~4%)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No takrat se je mudilo, bi lahko prej prodajalec pribil par %, kot jaz zbil
wink-1.gif

Ja, vem, da to moraš "obvladati".

Samo neke okvirne vrednosti bi vseeno bile koristne.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
roberto: polog preko splošne položnice na skb tudi nekaj stane veš? :p

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik jh07 pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
doctorz: marže na ne-pc tehniko so OGROMNEEEEEEEEEEEEEEEE......

Na pohištvo recimo niso. Kolega ima salon, tak da vem....

potem ma pa slab salon....marže so ogroooomne...... tudi 300% in več

Morda so višje v Rutarju, pa še tam definitivno niso 300%... Tu si konkretno v temo brcnil.

nisem v temo brcnil --- na področju prodaje kuhinj ti lahko dam info iz 1 roke.
info za italjanske kuhinje..... ima marže 100/200/300% ... cene v akciji pa vedno dosežejo minimalno ceno, ki proizvajalcu še zagotavlja 40% dobička (razen izjemni primeri - kot so razstavni eksponati...ne po naročilu..)

Kuhinje ki se prodajajo v rutarju so cenovno nabite cene x3 ali celo več.... misliš da bi lahko kuhinjo za 33.000EUR prodali za 7990EUR.

Drugače pa kuhinja priznanega proizvajalca fco nemčija salon SLO 2300 EUR - prodajna 5500-6000 EUR...(da ne omenim da če jo salon vzame za razstavni eksponat plača 50% cene pod pogoji ki jih imajo)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
V big bangu sem kupil likalnik, sploh nisem vedel, da je zadnji kos (bil je razstavljen na polici ), ko sem se že odločil za nakup je prodajalka sama rekla, da bo dala popust - 7% ,ker je pač zadnji in razstavni model.

O pohištvu prav rad verjamem o velikih maržah - sploh pri nas v Sloveniji.Je pa treba vedeti da je v marži upoštevano še marsikaj razen dobička trgovca(ponavadi montaža, prevoz, stroški manipulacije, itd....).
V ITA sem kupil nek pohištveni sestav , ker je bil razstavni model in mi je trgovec dal -50%(na priporočeno ceno), brez da bi se karkoli pogajal, pa ni bilo govora o kakih poškodbah, skratka kot novo, v SLO lahko o takih popustih le sanjamo.Prav tako je bil nek drug kos pohištva v SLO z vsemi popusti še vedno 20% dražji , kot ponujena redna cena v ITA(šlo se je za popolnoma isto stvar!).

Če se že ve, da je nek izdelek razstavni model ali zadnji kos se pač vpraša, beseda ni konj.

Nazadnje urejeno: