POPtv zahteval od T2 ukinitev časovnega zamika

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Zakaj noben od IPTV ponudnikov ne sprozi kaksne preiskave v zvezi s fopnonstop paketom in telesmehom, kjer so ta paket kr vsilili v ponudbo?? HBO, HBO HD, HBO Comedy, Cinemax in Cinemax 2 pa so skenslali iz XL in XXL paketa... Ce tu ni podkupnina s strani fop tv-ja padla... Ne vem zakaj nekaj posiljujejo, ce jim ne laufa.

Vse te kanale, katere si naštel spadajo pod skupno streho enega lastnika, na žalost
wink-1.gif

Lp.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.658
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik kritiknov pravi:
Zakaj gledati TV?
-porčila - gledamo in poslušamo samo slabe novice
-filmi - stari
- nadaljevanke in resničnostni šovi - poneumljanje
- izobraževanje - ga praktično ni

467716-post_slo.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.573
484
83
Ena dobra stvar frišnih TV sprejemnikov je, da kakovostno prikažejo sliko Iz PC. No počasi bodo tudi sami TV-ji znali prikazat HTML a še vedno se ne bo dalo kombinirat IPTV z drugimi zadevami.
Sam TV verjetno sploh gledal nebi, če nebi bilo možno imeti zadevo prek PC. TS prek PC je edino kar manjka. Pa magari le kakih 30 kanalov. nekaj se že najde, če te ravno prime nekaj od začetka do konca pogledat. Snemanja pa se mi nikoli ne ljubi nastavljat. Tudi v času VHS nisem.
Kar je zadnja leta meni uporabnega na TV so vsebine, ki jih nudi HD paket. A T2 je trmast. Skoraj tako kot pro plus zaverovan v svoj prav in smo srednje oddaljeni bakraši "obsojeni" na Siol. Pred kakim mesecem sem nabavil STB iz druge roke. Od takrat sem iz sheme, ki jo ima Siol v zamiku morda pogledal 4 oddaje.
Kdor ne gleda reklam oz. jih podzavestno izključuje jih bo vedno. Noben sistem ne bo tega spremenil. Na ES recimo so oglasi. A se vedno takoj spravim na net. Ko začnejo spet komentatorji čvekat pa gre morda slika spet čez cel ekran.

To da dokaj solidnih in na čase tudi odličnih izobraževalnih oddaj na TV (polne IPTV sheme z HD) ni ne drži.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V čem pa je fora tega časovnega zamika?

Da gledaš poročila pol ure kasneje brez reklam?

p.s.
pa kdo sploh uporablja voyo? = že poimenovanje te storitve je debilno

Vrjetno nekaj takega, sam ne padam na ta oglasevalska sranja nekih funkcij itd., tako da tocno nevem kaj je to in me tudi ne zanima.

V bistvu je precej uporabno. Sam kaj, ko nisi niti probal, niti te ne zanima... NI pa sranje
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Res ne vem, zakaj se toliko bunite. Je bilo samo vprašanje časa. Tu gre tudi za problem avtorskih pravic. Tv hiša dobi pravice za predvajanje vsebine. Operater je pa samo posrednik, ki to vsebino posreduje do stranke. On nima pravice za retransmicijo. V primeru časovnega zamika pa počnejo točno to. Shranjujejo vsebino, ki ni njihova in jo kot dodatno storitev nudijo strankam. Se pravi služijo z vsebino, ki nji njihova. To je veliko slabše kot torent. V torent datoteki ni dejanske vsebine, tu pa se hrani na njihovih strežnikih.
Sorry, to je bla bla.

Storitev DVR v Evropi ponuja kar nekaj ponudnikov. V EU. Je cist legalno. (TV postaje sicer cvilijo, ampak zakon je jasen)

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pokaži enega ponudnika v eu, ki ponuja timeshift v obliki kot ga ponuja T-2 in to za vse kanale. Meni ga ni uspelo, pa sem siguren, da ni problem v tehnični rešitvi.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
DVR != timeshift

DVR je legalen, ker se uporabnik odloči, kaj se bo snemalo. Pri timeshiftu pa operater snema vse, potem pa prodaja uporabniku storitev, da se odoči kaj bo gledal. Naslednji korak je pa da ven pomečejo reklame in poindeksirajo oddaje. Tako storitev bi pa mogoče celo plačal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.554
7.069
113
Se pravi je glavni problem v tem kdo snema. Bi šlo skozi, če bi na primer, dali operaterji v nastavitve opcijo: Snemaj vse zadnjih 48h! Tako bi se torej uporabnik odločil, kaj bi se snemalo, in sicer vse. Ali pa pač en seznam vseh oddaj s kljukicami, kao obkljukaj tiste, ki želiš, da se snemajo in jih imaš možnost gledati za 48h za nazaj. Prva opcija bi pa bila Obkljukaj vse!

Ker tale funkcija je meni blazno všeč, vredna tistih 2 ali 4€ ali koliko hočejo od mene. Bi mi bilo kar žal, če bi vsi sledili POPu (zanj konkretno mi je vseeno).

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Res je tanka linija med DVR in timeshiftom. Saj DVR tudi plačaš, razlika je le da nekje plačaš strojno opremo, drugje pa storitev.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
banda.. edino kar gledam na tvju je discovery, sam pop pa zmaga s totimi poročili.. včasih si ga mel ob 19:15 pa do 20ih pa nič več.. zaj pa majo na dan ene 100x pa še te nas fopajo z informacijami kak gre vse v *****, da o 24ur.com niti ne govorim.. zakaj bi sploh gledo tv če vse najdem na netu kar hočem

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem opazil, da POP TV in A Kanala sploh ne gledam več, ker ne morem prevrtet na začetek kake oddaje, na katero naletim med šaltanjem. Če hočem pogledat novice prevrtim rtv slo in pogledam.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
pogodba jih moti, kjer je izrecno prepovedano snemanje in reproduciranje njihovega materiala. Tecni so pa zato, ker imajo tudi naprej (na visjih nivojih) te omejitve...

Pa saj v resnici to velja za vse TV postaje ...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.403
240
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem opazil, da POP TV in A Kanala sploh ne gledam več, ker ne morem prevrtet na začetek kake oddaje, na katero naletim med šaltanjem. Če hočem pogledat novice prevrtim rtv slo in pogledam.

Isto pri nas - pred ukinitvijo zamika se je še prevrtelo nazaj za kak film ali nanizanko, sedaj pa niti to ne več.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Isto pri nas - pred ukinitvijo zamika se je še prevrtelo nazaj za kak film ali nanizanko, sedaj pa niti to ne več.

enako.zadeve ne spremljam ker je brez časovnega zamika neuporabna.da bom gledal na uro kdaj se morm vsest pred tv
bonk.gif

v zadnjih dneh nisem geldal omenjana kanla več kot 3min.mi je vseeno če jih nimam več v shemi