Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Tkole je. Neki študirava, da bi kupila stanovanje. Za novga sva malo prekratka, tko da mal starešiga gledava.
Zdej me pa zanima koliko okvirno lahko pričakujem stroškov pri obnovi stanovanja.
Treba je pa zamenjat:
- okna(3x+balkonska vrat)
- radiatorji
- parket(buršenje in barvanje obstoječega)
- kopalnica( napeljava, ploščice, ...)
- beljenje
- ...
- ...
Kolk se lahko okvirno pričakuje?
Hvala
Precej je odvisno od kvalitete/cene materialov, ki jih bosta uporabila. Prav tako je odvisno od vajinega vložka, koliko bosta naredila sama. Odstranjevanje starih ploščic, štemanje, rušenje, pleskanje, selitev, itd.
Jaz sem poleti prenavljal 70m2 stanovanje. WC in kopalnica vse ven, menjava napeljave, vsa keramika nova, enako umivalniki, wc školjka, pipe, itd. Na star parket v spalnih sobah in dnevni sobi sem dal kvaliteten laminat, ostalo nove ploščice. Pred tem je bilo potrebno odstraniti parket in topli pod. Zrušiti dve nenosilni steni med kuhinjo in predsobo in par sten ojačati ter zravnati. Kuhinja povsem na novo, vgraditi števce za vodo. Menjava oken in balkonskih vrat, nova vhodna vrata. Pleskanje, okrasne letvice in ostale "malenkosti", ki v končnem obračunu nanesejo precej.
Sami smo tudi položili laminat.
Najel sem štromarja za montažo novih varovalk in omarice, keramičarja za ploščice, vodovodarja za števce, cevi, in ostalo v sanitarijah, vrata sem kupil pri VAL (1300 €), okna pri AJM (3500 €).
Če odštejem novo kuhinjo, sem za vse to porabil cca. 15k €. Če ne bi sami toliko naredili, bi bil strošek najbrž 5k € večji.
Če te zanima bolj podrobno, ti lahko dam še kakšno informacijo, imam vse napisano.