A moraš opraviti zdravniški pregled in varstvo pri delu? Popoldanska obrt je praktično enako kot v službi, zdravniški opravljen lani za službo, letos naj bi ga pa še za s.p..?
Citat:
Uporabnik Klemzi pravi:
Zdravo!
Mene tudi zanima popoldanska obrt. In sicer bi delal kot malar! Ali je treba imeti za opravljanje takega dela kakšno licenco oz. rabim kakšen tečaj, da bi lahko opravljal to delo? Kako pa zgleda dohodnina na koncu leta? Kakšne so omejitve zaslužka, da je dohodnina majhna? Prosim za malo informacij z stališča dohodnine in postopku odperanja popoldankse obrti! Hvala in LP Klemen
Citat:
Uporabnik Klemzi pravi:
.. Kai pa glede računovodskih storitev ali si lahko vodiš račune sam? Kai pa če bi hotel še moj prjijatelj z mano delati, kakšni so pa potem postopki? Pa Hvala za zelo koristne informacije!!! LP Klemen
Citat:
Uporabnik BeauTina pravi:
Pozdravljeni,
tudi jaz sem nova in ker je že kar nekaj časa minilo od začetka te teme upam, da še kdo temu sledi
kot vidite sem tudi jaz nova in me zanima vse kar je povezano z popoldansko obrtjo, predvsem pa me zanima če lahko študent z prihodkom štipendije sploh vzame popoldansko obrt? Zanima me še, pri kom bi lahko največ izvedela o podrobnostih in zakonodaji popoldanski obrti oz. h komu bi se morala najprej obnit?
Lepa hvala za odgovore in pomoč
S.P naj registrira eden os staršev pa ne bo problema, dobička ne bo, zaslužek pa.Citat:
Uporabnik BeauTina pravi:
Pozdravljeni,
tudi jaz sem nova in ker je že kar nekaj časa minilo od začetka te teme upam, da še kdo temu sledi
kot vidite sem tudi jaz nova in me zanima vse kar je povezano z popoldansko obrtjo, predvsem pa me zanima če lahko študent z prihodkom štipendije sploh vzame popoldansko obrt? Zanima me še, pri kom bi lahko največ izvedela o podrobnostih in zakonodaji popoldanski obrti oz. h komu bi se morala najprej obnit?
Lepa hvala za odgovore in pomoč