Država je prek cenilcev ugotovila škodo. Kako pa se to lahko nategne državo? Edini,ki nateguje je država s praznimi obljubami. Veliko ljudi ni dobilo ničesar in veliko jih bo vračalo zaradi pravil zbalkanizirane igre,ki se spreminja po dnevnih potrebah kriminala( beri elite)!Kontrola mora biti, ker imajo nekateri ljudje zelo inovativne ideje, kako nategniti državo
Eno je kontrola, drugo pa je vrednost povračila. Dajo ti nek znesek in rečejo, upoštevali bomo samo 40% stroška obnove.Kontrola mora biti, ker imajo nekateri ljudje zelo inovativne ideje, kako nategniti državo
Seveda, država bi morala kriti 100% stroškov obnove, pa še plačati odškodnino za duševne bolečine. Da bi premoženje ustrezno zavaroval, ti pa ni prišlo na misel.Eno je kontrola, drugo pa je vrednost povračila. Dajo ti nek znesek in rečejo, upoštevali bomo samo 40% stroška obnove.
Ne klobasaj. Če si imel zavarovano za poplave dobiš 10 jurjev in nič več. Če si pa hotel višjo cifro, je pa premija postala nesramno oderuško visoka. Sicer sem pa že vajen takih komentatorjev v suhih copatkih, ki zadevo poznajo zgolj izza ekrana.Seveda, država bi morala kriti 100% stroškov obnove, pa še plačati odškodnino za duševne bolečine. Da bi premoženje ustrezno zavaroval, ti pa ni prišlo na misel.
Zavarovati bi moral za poplave na območju kjer zadnjih 500 let ni bilo poplav? Je pa nekoč zavarovanje krilo marsikaj danes pa zavarovalnice,ki so v glavnem v lasti države samo kradejo ljudem!Seveda, država bi morala kriti 100% stroškov obnove, pa še plačati odškodnino za duševne bolečine. Da bi premoženje ustrezno zavaroval, ti pa ni prišlo na misel.
In zakaj mi plačujemo davke? Med drugim tudi za urejanje vodotokov,ki pa se niso urejali ampak se je denar pokradel! Evo zato!In zakaj bi ti morala škodo kriti država?
Zato se pa vzame in se lepo zahvali za to, kar ti država lahko ponudi. Ne pa da jo preklinja, ker mu povrnejo samo 40% škode. Moje penzije mi pa nihče ne daje, temveč sem si jo pošteno prislužil.bizi
Zato, ker je socialna. Tako kot tebe ne vržemo volkovom, ko ni bilo vec doprinosa in si sam strosek za državo, tako pomagamo tudi ostalim v stiskah, v katerih so se znasli.
Ce se tega ne bomo sli vec, bodo penzici prvi za odstrel, ker od njih koristi ni nobene pa toliko jih je, da se bo res poznalo. Ampak vsaj meni osebno se to ne zdi prav, kdo drug pa seveda lahko navija tudi za to (ti seveda ne), tako kot vsakic navija, ko se nekoga dol tlaci, v tem primeru, ko pa ze je na tleh, se malo zbrca...
Imam dobro znanko, ki ima hišo na Floridi, v bližini morske obale. Tam imajo priobalno področje razdeljeno na cone in v vsaki coni MORAJO plačati določeno premijo za protipoplavno zavarovanje. Tisti, ki so bližje obali več, bolj oddaljeni pa manj. Pa se nihče ne razburja, ker vedo, da bodo v primeru poplav dobili od države samo prst v rit.Zavarovati bi moral za poplave na območju kjer zadnjih 500 let ni bilo poplav? Je pa nekoč zavarovanje krilo marsikaj danes pa zavarovalnice,ki so v glavnem v lasti države samo kradejo ljudem!