Poplačilo kredita

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Potrebujem nasvet, in sicer,,,,

...,,,v primeru, da je odprtega kredita cca 50.000,00 €, je pa na voljo denar.
Se mi splača kredit poplačat al denar naložit kam drugam in od tam npr plačevati oziroma črpati mesečne anuitete?

Hvala za odgovor

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Imel kredit, ki sem ga leto pred koncem plačal okoli 1200€. Plačal sem okoli 80€ manj kot bi moral. Glede na to da je znesek precej večji bi se moralo precej poznati, če niso seveda kakšni enormni stroški predčasnega poplačila dolga. Najbolje da pokličeš banko pa ti izračun naredijo, se boš potem lažje odločil
wink-1.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Imel kredit, ki sem ga leto pred koncem plačal okoli 1200€. Plačal sem okoli 80€ manj kot bi moral. Glede na to da je znesek precej večji bi se moralo precej poznati, če niso seveda kakšni enormni stroški predčasnega poplačila dolga. Najbolje da pokličeš banko pa ti izračun naredijo, se boš potem lažje odločil
wink-1.gif

v bistvu je bilo to vnešeno v pogodbo..da je strošek predhodnega poplačila 25 €

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Ja, ampak odvisno je, kdaj se je kredit začel...ker ob začetku plačuješ kreditne obresti, se splača poplačat, če je bolj pri začetku kot pri koncu. Mimogrede, zlato je od 2000 do 2010 zraslo za 300%....primer pač.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Pri kreditu pri predčasnem poplačilu (vsaj pri določenih bankah) plačaš samo preostanek glavnice. Pri tem ti priporočam, da pogledaš kaj ti piše v kreditni pogodbi, predvsem v členu, ki opredeljuje predčasno poplačilo

Nasvet: poglej pogodbo in kontaktiraj banko, kjer si vzel kredit in ti naj povejo koliko bi bilo za poravnat, če ga npr. poplačaš 15.10.2010.

Pri računanju koliko bi ga poplačal v primeru, da ga redno odplačuješ do izteka dobe, naj te ne zavede "skoraj rekordna" obrestna mera saj imaš zaradi tega trenutno občutno nižji znesek mesečne anuitete kot če bi ga imel v primeru EURIBOR-ja na "normalni ravni".

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
točne inf...

ponavadi imaš v pogodbi v primeru predčasnega poplačila kredita 1/2 stroške odobritve kredita...

lahko pa se temu zogneš, da preplačaš partijo in se nardiš francoza, ko to poknižijo ti enostano razliko vrnejo...

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
točne inf...

ponavadi imaš v pogodbi v primeru predčasnega poplačila kredita 1/2 stroške odobritve kredita...

lahko pa se temu zogneš, da preplačaš partijo in se nardiš francoza, ko to poknižijo ti enostano razliko vrnejo...

lahko mal bolj po domače tole razložiš?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ne vem če bom znal... bom probal

ti si dolžen recimo 10 jurjev za poplačilo glavnice...
Nakažeš pač 11 jurjev in se glavnica zapre, jurja ti vrnejo kot preplačilo... stem se ogneš strošku predčasnega poplačila...

upam, da je dovolj jasno....

važno je samo to, da preplačaš kredit, da se le ta sam zapre...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ali pa nakažeš toliko, da ti ostane še en obrok za odplačat... Potem banka tudi ugotovi, da je kredit poplačan.
Skratka, ne smeš zaprositi za predčasno poplačilo kredita...

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Jaz se ne bi tko šel, ker nekatere banke ti znajo obračunat strošek, ker si predčasno poplačal kredit, ne da bi jim prej to sporočil.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Imaš recimo 1000€ kredita, 100€ mesečnega obroka, nato nakažeš 950€ in kasneje, ko ti tržejo obrok, se ta izkaže kot zadnji in ti vrnejo 50€ in kredit se avtomatsko zapre...Je pa to priporočljivo v začetnem stadiju kredita, ker so na začetku obresti največje, proti koncu pa najmanjše....

Nazadnje urejeno: