Ponudbe za zavarovanje!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
@ Vaginko, Denis, Roberto in Medo10 - ponudbe imate sedaj dostavljene na PM
zmaga.gif

So to kake vojaške skrivnosti al zakaj je treba to sam po PMjih?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
niso skrivnosti sam ker je skeniral pač smo dobili na ZS je! Drugače pa ti lahko povem da pride za moj avto pri generaliju 303 evre (zavaruje vse tisto kar sem napisal) k 303 evrom pa je potrebno še prišteti 44 ker sma naredila še nekaj dodatnega!
Za zavarovalnico MB pa ti lahko napišem skupno vrednost istega zavarovanja ( no sam en del je razlike) 419 evrov!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Zanimivo. Sploh glede na to, da so ljudje po naši lanki toči ob cenitvah Generali precej hvalili in po drugi strani bentili nad ZM.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
do sedaj sem imel zavarovano na triglavu, grawe, mb, do sedaj sem edine škode imel s šipami in nikoli do sedaj ni bil nobeden problem! Zavarujem vedno pri tistemu, ki mi zavarovanje naredi naceneje! Zavarujem pa 3 avte! Tudi letos ne bo nič drugače!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all: tudi meni je Mtey naredil ponudbo. Hvala. Ampak ali je poceni tudi res ceneje? Ponudba je bila nižja od Triglava za 200 EUR, VENDAR na račun neupoštevanja nekaterih zahtevanih dodatnih kombinacij, procenta odbitne franšize in nenazadnje vrednosti vozila (kar pa je moja krivda) ter tudi zavarovalnih jamstev.
Vendar me obrazložitev tipa saj ne potrebujete te in te dodatne kombinacije ker je krita v polnem kasku in ker ste v PR1 vam navkljub uveljavljanju in izgubi bonusa za 3 PR (PR4) še zmeraj ostane 50% popusta enostavno ne gane. Ja, uveljavljanje 1 škode, kaj pa dveh, treh (kar se ti pri npr. šipi, parkingu, ogledalih) lahko zgodi? Vsako uveljavljanje AKA te oskubi za 3PR...
Potem pa ponudba ni več tako ugodna, kajne? Morda poceni na prvi pogled.
@Mtey: zato pa sem rekel jabolka z jabolki...

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Vendar me obrazložitev tipa saj ne potrebujete te in te dodatne kombinacije ker je krita v polnem kasku

No, to pa je res neumna obrazložitev. Če bi meni zavarovalničar s tako izjavo želel nekaj prodat bi mu samo še vrata pokazal. Delni kasko je must have pa polni kasko gor al dol.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
mislim da sva se malce narobe razumela - hotel sem sestaviti najboljšo kombinacijo vsega, glede na to kakšne so želje in kaj se najbolj splača denarno ter kar se kritja tiče, ljudje velikokrat ne vedo kaj in kako imajo stvari pravzaprav zavarovane in zato sem določene stvari spisal tako kot sem jih. noben problem mi ni narediti dvojnega zavarovanja za določene stvari in prav tako ni noben problem npr. dodati še zavarovanje izgube bonusa pri AK, to pride samo cca.17€ dražje.

ni panike, bom naredil še en izračun oz. spremenil obstoječega ter ga sestavil natanko tako, da se bo primerjalo določeno vrsto jabolk z enako vrsto jabolk.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
@Roberto - evo ti, primerjava jabolk z jabolki, še zavarovalno vsoto pri nezgodnem zavarovanju sem izenačil s tvojo momentalno.. da pa ne bo kdo dejansko mislu kok je top secret vse skupaj (ane Kinimod
grin1.gif
), bom za spremembo prilepil informativni izračun kar sem: http://www.shrani.si/f/i/UW/2acl8vtw/roberto2.pdf

drgač pa ja, poceni še ne pomeni ceneje, kakor tudi dražje ne pomeni boljše
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pravkar sem se vrnil iz zav. Generali in vam lahko predložim primerjavo z Triglavom pri kateri sem imel do sedaj.

Za moj avto cca 14000€, je obvezno, AO+, kasko 1%,divjad+stekla, kraja, asistenca 465€ pri Generaliju ter 481€ pri Triglavu.
obvezno, AO+ kasko 1%, asistenca, 370€ pri Generaliju ter 405€ pri Triglavu.

Pri prvi varijanti imaš pri Generaliju komb. stekla in divjad zavarovana še svetlobna telesa in ogledala.

Pri Generaliju mi je omenil, da lahko delni kasko koristim max. 2x na leto. (na Triglavu mi tega nikoli niso omenili)

Generali je nekaj cenejši vendar ne toliko kot oglašujejo v reklamah (vsaj v mojem primeru ne, ko imam max. bonitete in popuste)

Letos sem hotel zavarovati z 5%soudeležbo vendar Generali tega ne ponuja.

Moram še malo bolj prebrati zavarovalne pogoje in zadevo prespati.

Priznam pa, da sem v dilemi za katero naj se odločim.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri Generaliju mi je omenil, da lahko delni kasko koristim max. 2x na leto. (na Triglavu mi tega nikoli niso omenili)
Točen podatek je 3x letno po posamezni kombinaciji. Če pokoristiš, lahko med zavarovalnim letom prosiš za dokup za 50% cene.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Opa - Generali bon je pripisan, mojemu fotru so pa rekli, da se jih v 2009 ne da več dobit. Kje je keč?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
sej se jih res ne da več dobit, no way, ampak to še ne pomeni da so tisti, ki jih imamo na zalogi zastopniki in tisti, ki jih imajo stranke, neunovčljivi
wink-1.gif

in v Robertovem primeru sem ga dodal, ker sem povišal zavarovalno vsoto nezgodnega zavarovanja za potnike v vozilu ter s tem tudi premijo iz 1€ na 13€, da bo pač dejansko lahko primerjal jabolka z jabolki, ne?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hvala, ampak natančno isti znesek imam pri Gori.
Je pa lepo, da si se potrudil. Hvala in *