Ponovno prenosnik Hofer; Da/Ne?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Vsaka konkurenca je dobra, če je v korist potrošnika.
tongue-1.gif

xc7

Pripravnik
20. jul 2011
50
0
6
Medion NI Hoferjeva znamka!!! Medion je nemška firma, ki jo je 2011 kupil Lenovo

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Kako je pa kaj z uveljavljanjem garancije za te izdelke, imamo kakšen pooblaščen servis v Sloveniji?

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
v trgovino nazaj neseš in ti oni pošljejo na servis v nemčijo, robo v vrednosti do 60€ ne popravljajo ampak samo vračajo denar
zmaga.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik xc7 pravi:
Medion NI Hoferjeva znamka!!! Medion je nemška firma, ki jo je 2011 kupil Lenovo

Zakaj samo Hofer/Ardi prodaja Medion robo?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Da....še enkrat zakaj samo Hofer/Ardi lahko prodaja Medione? Če bi bili pri dobaviteljih jih možno naročiti, bi jih imeli vsi kakor imamo lakhko Acerje, Asuse, HPje, Samsunge, Lenovote, Toshibe itd....le Medione ne more imeti nihče razen HOFER/ARDI.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
no sej to sem mislil ALDI. nihče ni sposoben zakupit celotne proizvodnje....mutna posla.
aldi - lenovo mora biti nekaj zadaj itd....zakaj ne zakupijo samsunga, acerja itd?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
medion je palček v primerjavi s samsungom, zato komot naredijo deal, da gre kompletna proizvodnja proizvodov za končne kupce k hoferju

ali še bolj verjetno, da prodajajo oem izdelke pod drugimi imeni in ti se potem čudiš, zakaj je medion samo pri hoferju

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik xc7 pravi:

Zakaj samo Hofer/Ardi prodaja Medion robo?

Ker so ostali preveč omejeni, da bi se spomnili uvažat... Drugje v EU Medion prodajajo tudi druge firme.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Imam kar nekaj Medion izdelkov, in moram priznat da ze nekaj let kupujem samo od njih. Pred 6 leti sem kupil prenosnika, katerega sem dobil za 500 evrov ceneje napram konkurenci s podobnimi specifikacijami. Mimogrede, prenosnik se vedno deluje b.p. Kasneje sem kupoval Medion predvsem zaradi garancije. Imam dobre izkusnje z njimi, in sploh ni potrebno vsako stvar nositi nazaj v trgovino, saj pride kurirska sluzba na dom po izdelek. Vcasih se dobi kaj dobrega tudi s kuponi ali na razprodajah. Ne delam reklame za Medion, ampak se mi zdi totalno brezveze dati za izdelek 50 ali vec evrov samo zaradi znamke, poleg tega pa se doplacati za dodatno garancijo, kjer te olupijo se za dodatnih 50-100 evrov, ceprav te iste znamke v tujini ponujajo 2 leti osnovne garancije, pri nas pa le eno leto. Zakaj je tako mi ni jasno, vendar nisem toliko bogat, da bi kupoval precenjeno robo. Vem da so nekateri imeli slabe izkusnje z njihovimi izdelki, pa to se vedno ne pomeni da je vsa njihova roba zanic. Kupujte karkoli vas je volja ce imate denar in se radi preseravate z znamkami.

Mimogrede, Medion se je pri nas prodajal tudi pri drugih trgovcih, zakaj pa kasneje niso vec prodajali mi pa ni jasno.