ponoči mravljinci v rokah

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Kaj ti odreveni cela roka in vsi prsti al opažaš, da samo en del? Za sindrom karpalnega kanala je značilno, da ti drevenijo palec, kazalec, sredinec in notranji del prstanca. Pri kompresiji ulnarnega živca pa del prstanca in mezinec.
Če ti dreveni cela roka bi pa znal bit problem v vratu.
Za začetek poskusi spremenit položaj pri spanju.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Za začetek vsem "zategnjencem" svetujem da opazujejo svoje težave tudi ko so rahlo okajeni... Če težave zginejo je psiha.

Probejte tud kdaj na kakkšno masažo al pa k kiropraktiku, ni hudič da bi kje mal poknl in se stvari postavijo na svoje mesto.

Drgač pa je ena fora, da z "gluho roko" daviš svojega purana in je filing tak k da ti ga "nekdo drug"
grims-1.gif

točno to.,.k spiješ tri pire ni tega..k si trezen je to.

roka mravljinči, trza..ne glede kako se obrneš..enkrat ena, enkrat druga..pol začnejo noge

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
sami znalci.če bi zdravniki vse po vrsti pošiljali na mr in slikanje skeleta in emg bi bila zdravstvena blagajna prazna že janurja.20 postov pa 20 različnih diagnoz.nehajte Housa gledat.če roke drevenijo med spanjem je to posledica položaja rok.ko bodo roko drevenele med opravili in v normalnem položaju potem je čas za obisk zdravnika pa še to bo v 98% kriva vratna hrbtenica.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
sami znalci.če bi zdravniki vse po vrsti pošiljali na mr in slikanje skeleta in emg bi bila zdravstvena blagajna prazna že janurja.20 postov pa 20 različnih diagnoz.nehajte Housa gledat.če roke drevenijo med spanjem je to posledica položaja rok.ko bodo roko drevenele med opravili in v normalnem položaju potem je čas za obisk zdravnika pa še to bo v 98% kriva vratna hrbtenica.
Sami znalci,ja! Šišaš,briješ, zube vadiš...
shocked-1.gif

Ne, ne gledam Housa, ne postavljam diagnoz, govorim iz lastnih izkušenj! Drevenijo mi cele roke, imam dokazane težave z vratom. A si mi fouš za slikanje skeleta in MR? Mogoče ti bo bolj jasno, če ti povem, da se je na to čakalo skoraj štiri mesece, toliko, kolikor sem zaradi hrbta tudi na bolniški!
crazy1.gif

Do zdaj mi je pomagala samo Arcoxia 120mg, ki pa jo jemlješ lahko samo 7 dni....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
KSZ

Mravljince maš zato ker zdej šraufaš tisto Alfo svojo na mrazu. Men se je to redno dogajal ko sm na mrzlem ali mrzlo petko šraufu

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Sami znalci,ja! Šišaš,briješ, zube vadiš...
shocked-1.gif

Ne, ne gledam Housa, ne postavljam diagnoz, govorim iz lastnih izkušenj! Drevenijo mi cele roke, imam dokazane težave z vratom. A si mi fouš za slikanje skeleta in MR? Mogoče ti bo bolj jasno, če ti povem, da se je na to čakalo skoraj štiri mesece, toliko, kolikor sem zaradi hrbta tudi na bolniški!
crazy1.gif

Do zdaj mi je pomagala samo Arcoxia 120mg, ki pa jo jemlješ lahko samo 7 dni....

kolikor vem ne govorimo o tvojih problemih ki so precej drugačni od problemov odpiralca topica.njemu drevenijo roke ponoči.semnapisal ko mu bodo tudi podnevi bo zgodba precej drugačna

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Dve stvari:
- ljudje pogosto spimo tako, da se naslonimo na eno dlan. S tem si stisneš živce v karpalnem kanalu, posledično mravljinci.
- ob omembi dela z rokami: lahko, da imaš že težave z utesnjenimi živci v karpalnem kanalu. Povej svojemu zdravniku/zdravnici, pa bosta šla po sindromih (samo trije prsti ali cela dlan, potem pa EMG in morebitno nadalnje zdravljenje)

Rešitev: nočno nošenje ortoze za roko lahko močno umiri zadevo in prepreči poslabšanje, prav tako pa prepreči, da bi roko spodvijal pod sebe tako, da bi ti drevenela.

Ortoze imajo v sanolaborju (so zlatarji) in v Soči. Tam je ortoza Sporlastic Manu-Hit 14€, pa lahko vsaj poskusiš, če bo kaj bolje.

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
sicer tega pri sebi nisem povezoval s phiho ampak mater lahko bi tudi bilo.... ampak verjetno ni.

Pri meni se je to pojavljalo kadar sem ležal na hrbtu, zgleda se je takrat delno zaprl dovod določene žile, ker je bila roka takrat precej bolj hladna od druge, pa mravljinci seveda. Potem sem se pa obrnil na bok in je začela kri dotekat v roko in počasi nazaj oživljat.
Ampak pri tebi je verjetno drugače.

Na tvojem mestu bi razmislil o kakem kiropraktiku, lahko da imaš kaj s hrbtenico in tam prekinja živec ko ležiš.

zmaga.gif

V Rogaško Slatino bo treba, da ga ded nekajkrat skup zlama, pa bo bolje potem
smile-1.gif

+ vaje doma.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik shift pravi:

vse, mr, ekg, frp, drv, krb..vse sem dal čez..nič..mravljinci pa so.

aja..prva diganoza je bila..psiha.

pa sem rekel ma jok brate..kje se je bosanc se zarad česa sikiral. to je tumor, rak, živc, hrbtenica, mišica, ciroza..

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Repliciral si meni, tudi sama vsebina odgovora je taka, tako da se ne vadi sedaj!
cool-1.gif

repliciral sem vsem ki trosite neumnosti.med njimi si pa tudi ti.20 postov in 20 različnih diagnoz in preiskav.morda so si na uč simptomi podobni ampak je med možnimi diagnozami velika razlika.nekoga strašit z MS in karpalnimi kanali je BS če simptom nima nobene veze

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pomoje maš premočne roke.
smile-1.gif

Ko sem se spravil na fitnes in mal ojačal roke vem, da mi je ponoči večkrat zaspala kakšna roka. Laično predvidevam, da se je mišica povečala in ker spim z rokami pod povštrom je verjetno mišica stisnila žilo in pride do česar pride. Po 30 se pa navadi, da se začnejo problemi.
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Ne, bolj verjetno bo to, da si z nepravilno držo pri treningu stiskal kak živec ob hrbtenici.
Najpogostejša zadeva, ker ljudje niso navajeni in imajo telo navajeno na določeno delo in držo, pri treningu pa morda pretiravajo.
Sam sem se za-jebo tako, da ko sem delal določeno vajo z ravno štango, sem potem težko dihal, ker nisem prav stal zraven.

http://users.volja.net/kobra5/Image18.gif

Mi je razlagal kiropraktik iz Rogaške, da ljudje krivijo vse drugo, le pravega vzroka ne. Nepravilna drža, delo, športanje itd...so lahko vzroki za veliko težav.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Menjaj jogi. Lahko se ležišče po nekaj urah ležanja poleže in ti pritiska na roko in ti roka "zaspi"... Ko se ti to naslednjič zgodi, na tistem mestu kjer si imel roko potipaj jogi...

Potem pa napiši tule na alter, da sem imel prav, ne pa teli teoretiki tukaj nad mano...
grin1.gif