Ponaredek S5?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
a je imel že kdo kaj podobenga v rokah
http://www.aliexpress.com/item...1895436658.html

Ali ima kdo izkušnje s tem.
Kje se pokažejo razlike proti originalu.
Ga bom probal dobiti na "test" (sicer ne vem če je točno ta, je pa baje ponaredek), samo bi rad vedel kje ga naj najbolj mučim.
Ali carina kaj teži glede "originala"?
Ajd vem da moram plačat ddv in carino če ta sploh je.

Nazadnje urejeno:

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Plačal boš dodatno 22% ddv in strošle pošte/catine okrog 7€

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Izogibaj se tem ponaredkom.

1. Prvič vidiš, da imaš 2 različna podatka?
- 512MB Ram + 4GB ROM (verjetno bo ta prava specifikacija)
- 2GB RAM 16GB ROM

2. Potem teh 13Mp kamerca niti približno ni tako dobra, kot pravih 5Mp od kakega starejšega Samsunga; kaj šele, da ti snema v 1080p!!

3. 3G:WCDMA: deluje samo na 2100MHz pa še to vprašanje kako.

4. Sevanje teh ponaredkov je 10x večje kot original.

5. Na slikah je original Samsung Galaxy S5, samo zbrisali so napise (to pomeni, da v praksi ne dobiš takega).

6. Kar je najbolj pomembo je to, da lahko pozabiš na posodobitve Androida (ponavadi imaš za vedno tako različico, ki jo dobiš tovarniško gor - v temu primeru je to 4.4).

7. Google play ne deluje pravilno - ni enak našemu Evropskemu Google play-u, ampak je nek kitajski ki je "poangležen"
smile-1.gif

8. Več kot polovico aplikacij in igric ti ne bo našlo v Play storu.

9. Njihov GPS Navigation ponavadi v praksi pomeni, da NIMA vgrajenega GPS sprejemnika, ampak lahko pa vseeno namestiš navigacijske aplikacije in simuliraš vožnje
wink-1.gif
Lokacijo pa najde prek Wlan omrežja (če si povezan) pa še to je vprašanje, kako deluje Wlan sprejemnik...

10. Če nadaljujem, ima napisano 2x različno:
- NOT SUPPORT WATER&DUST PROOF&ORIGINAL FINGERPRINT!
- This phone has Heart Rate Sensor, Air Gesture,S Health Fingerprint function

11. Aja pa še to - ne vem, če ti bo sploh delala sinhronizacija Gmail accounta s tvojimi stiki, maili itd.....saj gor ni uradni Googlov Android sistem.

12. Če se na moč procesorja zanašaš na razne Antutu benchmark-e ti lahko takoj povem, da gor dobiš že nameščen Antutu benchmark, katerega ne moreš izbrisat in namestit pravega iz Google play-a. Ta prednaložen pa ti pokaže vnaprej določen rezultat (zapisano v sistemu, kakšen rezultat ti mora pokazat in to ni pravi rezultat).

13. Še tole: carina ti ga bo verjetno ocarinila in boš plačal še carino in ddv nekje okoli 15 - 20 EUR (ali več).

Itd...skratka...to je dobesedno samo igračka in ne telefon. Če imaš odveč 92 EUR si ga nabavi in poročaj, kako je v praksi
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
Ne da bi jih zagovarjal, ker nimam pojma o telefoniji, ampak da za telefon plačam toliko kot za 2 laptopa se mi zdi....
Dobro si preveril podatke, sem šel prav buljit kaj je sedaj s tem RAM (512/2Gb)..
Pa vidim da ima navedene podatke za tri različne modele MTK 6572/82/92. in v nalsovu oglasa piše da dobiš MTK 6592 ki ima navedeno 2Gb.

Bi pa moral preveriti GPS, kako močno lovi wifi itd

Nisem še imel originala v rokah da bi lahko primerjal. ima pa fake napise samsung itd, v menuju mu pa res piše pod model SM-G.... namesto SGH (pravzaprav se mi zdi da lahko sam napišeš kar te je volja). Zato je res vprašanje kako resnični so tehnični podatki.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
In zakaj si želiš cheap fake S5? Saj imaš moto g(tudi e?), lumije, pa še kaj, ki za mali denar lepo delajo,,prav gotovo bolje kot pa ta fake.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.156
113
Imel sem v rokah ponaredek Nota 2 in lako vam samo rečem roke vstran od aliexpres GSMov. Vse kar imajo skupnega ti telefoni z originali so dimenzije, tako da lahko uporabiš original ovitke. Vse drugo je zlagano. Za ta denar raje kupite originalni aparat brand znamke, pa vam nebo žal. Ti ponaredki pa so resnično zelo kratkega uporbnega roka...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
bom probal za kak dan ali dva dobiti tega fake na test... pa ne da bi ga kupil, ampak samo da vidim ko ga bom primerjal z brand ace2.
V telefonu ki stane 500+ evrov je najbrž precejšnji znesek namenjen marketingu in marži, garancijskim popravilom (v tujini, pri nas je kriva vlaga alipoškodba za okvare)

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Če že kupuješ kitajca in ti ni za preplačevat znamke, potem vzemi vsa kakšnega pravega lenovo, zte, xiaomi, oppo, meizu, huawei in še kakšen se najde
grims-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Za malo denarja se splača vzet Moto G: http://goo.gl/Ux1GOx

Se strinjam, tega priporocam cisto vsakemu, ki bi imel dober telefon in ne bi placal 300, 400 €.
Mogoce bi se LG L90 omenil, ampak je malenkost drazji, a ima cetrtino vecjo baterijo. Edino software je LGjev, kar je motece za tiste, ki jim to ni vsec.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

6. Kar je najbolj pomembo je to, da lahko pozabiš na posodobitve Androida (ponavadi imaš za vedno tako različico, ki jo dobiš tovarniško gor - v temu primeru je to 4.4).

ker valda ko kupiš samsunga dobivaš posodobitve vsak teden....
tvoja točka 6. j e najmajn pomembna. ker tudi pri samsungu lahko pozabiš na posodobitve.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zakaj že?

Na Galaxy S4 sem v 1 letu prejel 3 ali celo 4 posodobitve. Res, da niso bile ne vem kaj, ampak dejstvo je, da bodo uporabniki S4 imeli še vsaj 1 leto ali celo 2 leti na voljo posodobitve
smile-1.gif

Zate je točka 6 najmanj pomembna, za njega pa morda ne
smile-1.gif

Sicer pa, če bi res dobival posodobitve na S4 vsak teden - jaz osebno to ne bi smatral kot dobro, kvečjemu kot zelo slabo, saj bi si razlagal, da očitno niso sposobni naredit neko stabilno različico sistema za S4, ki bo vsaj za nekaj časa zdržala (nekaj mesecev) in morajo vsak teden popravke pošiljat.

Jaz mu še vedno odsvetujem nakup tega ponaredka. Je nabavil sodelavec ponaredek S4 in tako kot je nekdo napisal, skupnega imata samo zunanjost oziroma ohišje.

HW in SW nista niti približno taka, kot je za pričakovati iz napisanih specifikacij.

Če pa ga bo že nabavil ali dobil na test kot pravi, naj zapiše svoje mnenje - lahko da se vsi, ki mu odsvetujemo nakup tega aparata, motimo in bo zanj več kot dober telefon
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
glede updejtov: koliko updejtov ima ace in ace2?
Kje to vidim, koliko sem jih že imel.
Znanec ga je kupil preko "bolhe", ga moram nafehtat za kak dan.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nizkocenovnih telefonov ne moreš primerjat z vodilnimi. Če daš za telefon 3x manj, ne moreš pričakovat enako podporo kot pri dražjih. Sej je tako pri vseh stvareh, Pocen telefoni imajo ponavadi že HW tolk slabši, da ne podpira novejšega SW.

Za tvoj telefon je pa to zadnji updejt. Slovenskega sploh nisem našel. Ta je pa "open", tko da bi po mojem moglo delat.
http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=27200

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Predvčerajšnjim sem imel priliko delati z kopijo S5 in kopijo S4.
Zanimivo - razlika kot dan in noč. S5 je soliden telefon in mu na hitro kaj veliko nisem zameril (ne vem pa, če res vse deluje - recimo GPS ...).
Na S4 pa sem namestil račun in želeno programsko opremo in malo ponastavil vse skupaj. Tole pa je bolj kot ne krš. Nerodnosti in napake se kar vrstijo. Zanimiva je recimo ta, da so nekateri zvoki nenormalno glasni in ne upoštevajo nastavitev (recimo za odklepanje zaslona, ob vklopu)
bonk.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Je pa zadeva lepo v škatli in na prvi pogled popolna kopija S4. Znotraj pa
ne-ne-1.gif

Saj glavno da je videti kul v kafiču na mizi. Al v čem je smisel teh kopij?
confused-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Mislim, da večina (tudi ta, ki sem mu to počel) pričakuje, da gre za primerke, ki se slučajno izgubijo v tovarni ali pa so izpadli zaradi kakšne praskice. In z veseljem plačajo trikrat nižjo ceno, potem pa takole ...