Pomor tjulnov in njihovih mladičev

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Kaj je pa narobe s temo? Očitno nekomu ni vseeno. In če se debatira o vseh možnih stvareh, se lahko tudi o tej, ali pač ne?

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Da ne bo pomote, tudi filmi o proizvodnji piščancev so tok šokantni, da jih jaz ne morem gledat, delajo z njimi slbše kot s koruzo... Se povsem strinjam z vsem kar si napisal. Dejstvo pa je da, da se folk zave kaj se dogaja okol njega, mora to videt. Žal je tako.
Preštevilčnost človeštva in želja po lagonem življenju iz nas dela .....
uf-1.gif

AMPAK, če bomo vsi imeli takole onesnažene možgane( beri: kaj pa pol, sej je to pa to hujš...) ne bo nikoli bolje, samo še slabše. Ubogi zanamci potem.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Se opravičujem če je kdo hud, temo sem odprla, ker sem bila resnično prizadeta nad videnim. Še nekaj drugih podobnih zadev je krožilo okrog, mogoče zato. In ker sem res razočarana nad miselnostjo današnjega človeka, pa toliko se govori, da se nam ruši svet pod nogami.

Živali so še vedno čiste in lepe, mi pa povsem nekaj drugega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Največji problem so ljudje - predvsem tisti, ki mislijo, da je Zemlja njim na neomejeno razpolago.

Se spotikam ob ta stavek ...
Če ni Zemlja ljudem na razpolago, komu pa je potem?
smirk-1.gif

Vse te živalske in rastlinske vrste bodo tako ali tako izumrle slej ko prej, torej se jaz ne bi preveč sekiral. Poleg tega pa zelenci na veliko jamrajo, da pokurimo preveč nafte, premoga, izkopljemo preveč železa, bakra, cinka ...

Surovine so za koriščenje, ne za gledanje.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Pa pri tem je treba pamet nucat. Ne morš vse hribe razrit kar jih je, ker pač s tem marsikej spremeniš, pa drevo tudi recmo ni samo les, je tudi dom nekaterih živali, gnezdišče in vir zraka, enako je s pitno vodo... Lahk uporablaš, dok to delaš pametno. Z vsem je tko, dober gospodar, uredu dom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
Pa pri tem je treba pamet nucat. Ne morš vse hribe razrit kar jih je, ker pač s tem marsikej spremeniš, pa drevo tudi recmo ni samo les, je tudi dom nekaterih živali, gnezdišče in vir zraka, enako je s pitno vodo... Lahk uporablaš, dok to delaš pametno. Z vsem je tko, dober gospodar, uredu dom.

Potem pa povej, kako narediti avtocesto, ne da razriješ cel hrib, pa da bo še znosno poceni.
Prav tako povej, kako narediti pohištvo, ne da bi posekal drevo, izkopal rudo in kamenine.

Narava se prilagaja na vse, in to hitreje, kot si nekateri mislite. Samo pogledaš Černobil, pa vidiš.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
ja, nič bat, poznam načine obnove narave itd..pa nove ekosisteme, ki s tem nastajajo, itd...Nisem nič rekla da se ne sme, ampak, da je treba pamet nucat.
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
kar se pa tiče Černobila, si pa zadovoljen z njim sam dokler nisi sam v bližini, pa ne se zdej pretvarjat

Govorim o naravi, ki je prevzela pobudo in prerasla vse, ne o sebi.
smirk-1.gif

Sicer pa bi prav rad enkrat šel to edinstveno čudo pogledat v živo. Žal je to precej drag šport.
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bravo!
aplauz.gif

@felicita:
Malo čitaj o narodnem parku v Černobilu, boš hitro zvedela.
grims-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Da ne bo pomote, tudi filmi o proizvodnji piščancev so tok šokantni, da jih jaz ne morem gledat, delajo z njimi slbše kot s koruzo... Se povsem strinjam z vsem kar si napisal. Dejstvo pa je da, da se folk zave kaj se dogaja okol njega, mora to videt. Žal je tako.
Preštevilčnost človeštva in želja po lagonem življenju iz nas dela .....
uf-1.gif

AMPAK, če bomo vsi imeli takole onesnažene možgane( beri: kaj pa pol, sej je to pa to hujš...) ne bo nikoli bolje, samo še slabše. Ubogi zanamci potem.

Ja kva pa je s piščanci narobe, saj jih najprej spustijo skozi K.O. kopel, pol pa grejo glave v delčku sekunde.... Razloži to podivjanim muslimanom, ki režejo vratove "nevernikov"

Štibr - good luck s temile pobesnelimi vegiji na biciklih
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
9xq-krzno.jpg

Ne ni bilo slikano za maškare.
smile-1.gif
Važno, da ima še krzneno kapo, v kateri je luknja za lase. In seveda plašč do tal. Aja, pa važno, da res ne zgleda lepo.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Ja take z dvem pa trem glavam, uspred pa uzad...lušni k da b bli stieblercki , sam uni k so kebrom podobni, pa ful škiljo
aplauz.gif

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Samo ste pa res zabluzili... Od Kanade do Ukrajine...
smile-1.gif

Drugače pa dokler bodo "naše" ženske kupovale oblačila iz krzne, toliko časa bodo pobijali (in v končni fazi tudi gojili) živali pa naj si bodo to tjulni, ali činčile ali lisice volkovi ali kaj jaz vem kaj že... In dokler bo to tako donosen posel, se bo dogajal še naprej pa naj se mi ali Greenpace še tako buni...

Sicer je pa tudi res, da se na svetu na leto pobije veliko krav ali ovc... Pa pojemo večino mesa ki je zelo dobro, pa njihova koža se v končni fazi tako lepo poda na parket v dnevni sobi, pa se še nihče ni obregnil ob to...

Pa nisem ne zagovornik pobijanja živali, ne vegetarijanec, da ne bo pomote!

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Kar se tiče krzna divjih živali.. ( beri: živali, ki jih prvenstveno zaradi krzna pobijajo )
Kaj je prej, kura ali jajce? Če ni na prodaj, ne kupiš, a ni tko? Ženske sicer krzno kupijo al pa ga dobijo od moških, pobijat ali pa gojit , služit z njim, za vse te zadeve skrbijo moški. Tko da če proizvodni postopek prepustite ženskam, se bo trgovina morda celo ustavila

Aja, tud dedca v krznenem plašču sem že videla:) ful smešn zgleda...