Pomor tjulnov in njihovih mladičev

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne vem, kdo je bolj butast...
evil.gif
Pod pogojem, da je tjulnjev dovolj, jih zaradi mene lahko mirno pobijajo. In kao butast mora biti nekdo, ki trdi, da je razlika v oddaljenosti od mene, hkrati pa sem mu napisal, da lahko mirno v moji bližini postavi oboro.

Še vedno pa mi nisi razložil, od kje imaš podatke o zaposlitvenih možnostih na območjih, kjer živijo častivredni možje, ki pridobivajo materiale iz tjulnjev.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
Stieber
Tud komarji so lahko zelo lepi če se jih lotiš risat veš, da ne govorim o vseh mogočih plazilcih, prav čudoviti so lahko...

Torej, če so lepi zgolj narisani, kako zelo potrebujemo žive?
confused-1.gif
Priznam pa, da oddajajo izredno blagoglasen zvok. Konec koncev, tudi zelenjava je lepa, upam, da je ne ješ?

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
A sem kdaj omenila, da sam lepih živali ne smejo pobijat, pa da tjulne nebi smeli zato, ker so lepi? Prosim skopiraj mi tak stavek. O tem samo ti kar naprej govoriš. Čeprav so res noro lepi. Škoda, ker ne znam kopirat slikc semle gor:))
Sieber celo ti si mogoče na kak način lep
hysterical-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Škoda, ker ne znam kopirat slikc semle gor:))
Če kopiraš sliko z neta in jo hočeš dat sem gor, je postopek naslednji:
Najdeš sliko na netu (uporabiš Google, v polje Išči napišeš young seal in pritisneš enter. Ko strani naštepa, lahko izbereš v zgornji vrstici Slike in ti samo slike nameče. Izbereš sliko, greš z miško nanjo, pritisneš desno tipko in s spiska izbereš možnost Kopiraj mesto slike. Potem greš na alter, klikneš Odgovori, namečeš nekaj teksta ali pa tudi ne, desno od smmeškotov imaš spisek Pripravljena Markup koda in izbereš Slika. V polje, ki se ti odpre, postaviš kurzor in pritisneš desno tipko miške, Prilepi in Ok. Slika se pojavi na Alterju. Za storitev ne računajo nič altov. Primer:
harpseal001.jpg

Druga varianta je, da sliko naložiš iz svojega računalnika. To gre tako, da najprej napišeš tekst, potem imaš pa spodaj, pod smeški, štiri možnosti. Tretja je Dodaj podpis in je označena s kljukico že tkoaltko, po defoltu, rečemo. Pod njo je še eno polje "Želim pregledati svoje sporočilo...". Tja not v kvadratek klikneš, da se ti v njem izriše kljukica in potem čist spod izbereš Nadaljuj. Odpre se polje s tvojim prejšnjim tekstom in dodatna izbira Dodaj. Tam noter greš s kurzorjem, pojavi se polje kot v raziskovalu in tam najdeš mapo v svojem računalniku, kjer imaš shranjene slike. Izbrano sliko klikneš in klikneš V redu. Slika se iz tvojega računalnika naloži na Alterjev strežnik, sporočilo pa dobi ikono diskete. Storitev stane 10 altov. Ta primer je na prejšnjji strani, slika, kjer je gor pajek.

Če še kaj ni jasno, samo vprašaj.
cool-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Hvala ker obstajaš
srce-1.gif

Hvala bogu, da ne iščejo vsi izgovorov zakaj lahko ubiješ nič hudega slutečo, miroljubno in nobenemu napoti živečo, celo OGROŽENO in ZAŠČITENO žival. Ne eno, celo kolonijo, ker ima nekdo finančni interes...
Danes sem eno teh puhastih živalic enemu otroku narisala v spomnsko knjigo. Spodaj piše: spoštuj življenje in imej odprte oči za lepoto.
Tudi vam svetujem, boste lažje spali.

Dokler bodo kitajski otroc delal za pest riža na dan v raznih fabrkah se mi zdi pobijanje tjulenčkov pljunek v morje. Sicer tega ne podpiram, ni pa tud nek svetoven problem.
In potem razni aktivisti raje, namesto pekovih usnjenih čevljev, kupijo sintetične najkice, katere so otroc šival po cele dneve.
smirk-1.gif

Prvič je treba v glavi razčistit kaj je dejansko večji problem, ne kaj je bolj "grdo" za videt. Pujski se 90% nasprotnikom pobijanja luškanih tjulenčkov sploh ne smiljo.....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne vem, kdo je bolj butast...
evil.gif
Pod pogojem, da je tjulnjev dovolj, jih zaradi mene lahko mirno pobijajo. In kao butast mora biti nekdo, ki trdi, da je razlika v oddaljenosti od mene, hkrati pa sem mu napisal, da lahko mirno v moji bližini postavi oboro.

Več kot očitno si bolj butast ti. Vse govoriš v nekih teorijah brez, da bi preverjal dejstva. Kako si na tak način sploh upaš napisati kakšen post?

Švedska recimo je leta 1987 uvedla popolno zaščito tjulnjev. Brez le te bi bili tjulnji na Švedskem (Baltsko morje) že zgodovina. Ob popolni zaščiti se je njihova populacija začela večati - seveda razen na področju, ki meji z Estonijo, kjer živali niso bile zaščitene. To ti nekaj pove. Raziskave, katere so opravljali na Aljaski so pokazale, da se je populacija tjulnjev med leti 1992-2002 zmanjšala za 75% oz. iz 6.200 na 2.500. To ti da misliti...

Če ti še to ni dosti pomisli še na posledice... zaradi pomanjkanja hrane se začenjajo težave tudi severnim medvedom, katerim so tjulnji primarni vir prehrane. Posledično so slednji že opredeljeni kot ogrožena vrsta.

In glede "preživetja lovcev" ne bodi prepameten... Kanadčani so v 80-tih na podoben način privedli do izgube 40.000 delovnih mest - le zaradi pretiranega izlova rib, ki je na koncu privedel do skoraj popolnega propada ribolovne in predelovalne industrije. Morda morajo tudi pri tjulnjih priti tako daleč, da bo tvoja prazna glava sprejela kakšno informacijo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Prvič je treba v glavi razčistit kaj je dejansko večji problem, ne kaj je bolj "grdo" za videt. Pujski se 90% nasprotnikom pobijanja luškanih tjulenčkov sploh ne smiljo.....

Največji problem so ljudje - predvsem tisti, ki mislijo, da je Zemlja njim na neomejeno razpolago.
Nikakor se ne strinjam s teboj, da je potrebno odpravljati problem za problemom. Če bi vsi mislili tako bi bila zemlja na boljšem - saj ljudi ne bi bilo več.
Preslikajmo tvoje razmišljanje na drug primer:
- družini se leto začne slabo: mama ima diagnozo raka; oče je izgubil službo; otroci ga serjejo v šoli
- po tvojem se bo reševal le en problem... recimo, da se vsi posvetijo mami. Kaj jim to pomaga, če čez en mesec že ne morejo plačati položnic in čez dve leti otroci postanejo kriminalci?
Ali pa na tretji primer:
- nastane svetovna kriza: težave z gospodarstvom, izbruhne nova bolezen, ekološki problemi
- kaj boš ti najprej naredil? rešil gospodarstvo? zdravil bolezen? reševal ekološke probleme?
- Simulacija: odločiš se za prvo... pa kaj ti pomaga, če 50% populacije umre zaradi bolezni, ostali živijo v slabih razmerah (posledica ekologije)
- Simulacija: odločiš se za drugo... pa kaj ti pomaga, če na koncu ekonomija ne more podpreti stroškov zdravljenja in kmalu zmanka osnov za pripravo zdravil (posledica ekologije)
- Simulacija: odločiš se za tretje... pa kaj ti pomaga...

Upam, da vsaj približno razumeš kaj ti želim povedati. Če ne, ti pač ni pomoči - saj boš v življenju težko shajal ali ti ali pa vsi okoli tebe.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Kaj naj rečem, vsakič me take novice pretresejo, ampak pač je človek zelo preračunljiva žival in dela vse za denar.
Jaz sem proti vsakršnemu mučenju živali, zato sama nimam nobene.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Vidim, da tvoji (ne)argumenti temeljijo zgolj na patetičnih poskusih žaljenja.
grin1.gif

Ne bluzi... štiri strani nakladaš kako je tako pobijanje čisto sprejemljivo, potem zapišeš stavek "Pod pogojem, da je tjulnjev dovolj, jih zaradi mene lahko mirno pobijajo." in, ko ti jaz pokažem argumente ki negirajo pogoj v tvojem stavku pa očitno napisanega ne razumeš.

Tako, da
hysterical-1.gif

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
No, men se pa zdi iskanje večjih težav neumnost. Vsako nepotrebno pobijanje ( pobijanje ni kar nekaj! - za nekatere očitno je...) je zame zločin.
O Kitajčkih pa lahko nov forum odpreš, ni problema, sem za obravnavo vse človeških svinjarij.
Ravno to se mi zdi bedno da govorite nekateri, kako je to kapljica v morje. Potem je tudi umor tvoje mame recmo NIČ posebnega...pa kaj pol...kaj je to prot 1000 bombam v Bagdadu..
stupid-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Nič hudega, sta se vsaj felicita in tis našla, še kakšnega tjulnja posvojita, pa bo idila popolna. Jaz grem pa poleti, ako bo mogoče, malo v tiste kraje pogledat, če je dopustno počit kakega seala po betic.
cheer.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Največji problem so ljudje - predvsem tisti, ki mislijo, da je Zemlja njim na neomejeno razpolago.
Nikakor se ne strinjam s teboj, da je potrebno odpravljati problem za problemom. Če bi vsi mislili tako bi bila zemlja na boljšem - saj ljudi ne bi bilo več.
Preslikajmo tvoje razmišljanje na drug primer:
- družini se leto začne slabo: mama ima diagnozo raka; oče je izgubil službo; otroci ga serjejo v šoli
- po tvojem se bo reševal le en problem... recimo, da se vsi posvetijo mami. Kaj jim to pomaga, če čez en mesec že ne morejo plačati položnic in čez dve leti otroci postanejo kriminalci?
Ali pa na tretji primer:
- nastane svetovna kriza: težave z gospodarstvom, izbruhne nova bolezen, ekološki problemi
- kaj boš ti najprej naredil? rešil gospodarstvo? zdravil bolezen? reševal ekološke probleme?
- Simulacija: odločiš se za prvo... pa kaj ti pomaga, če 50% populacije umre zaradi bolezni, ostali živijo v slabih razmerah (posledica ekologije)
- Simulacija: odločiš se za drugo... pa kaj ti pomaga, če na koncu ekonomija ne more podpreti stroškov zdravljenja in kmalu zmanka osnov za pripravo zdravil (posledica ekologije)
- Simulacija: odločiš se za tretje... pa kaj ti pomaga...

Upam, da vsaj približno razumeš kaj ti želim povedati. Če ne, ti pač ni pomoči - saj boš v življenju težko shajal ali ti ali pa vsi okoli tebe.

Za začetek bi bilo fino, če bi ti približno razumel kaj sem jst hotel povedat oz kaj sem napisal.... Ne vem od kje teb ideja, da sem rekel, da je treba reševat probleme enega za drugim. Lahko se jih rešuje tudi istočasno, samo se pač določeni problematiki posveti primerno njeni "teži".

Problem je danes ratal, ker je ultra moderno protestiranje proti pobijanju srčkanih puhastih mladičkov... že ko pride do raznih kuščarjev in podobnih ne tako luškanih živali, katere prav tako izumirajo, ni več zanimivo. Govori se v 90% o belih tjulenčkih, 5% o ubogih kužkih, ostalo pa o nezanimivih živalih. Že to pove nekaj o folku, ki načenja take teme. Čisto praktičen primer - če na 24ur ali podobno stran nalimajo novico o pobijanju mladih kužkov in jo podkrepijo s slikico ene majhne kepice, bo v roku dveh ur na vseh večjih slovenskih forumih odprta tema in se bo na veliko (sicer upravičeno) pljuvalo po storilcih. Če bi bila novica o pobijanju recimo krokodilov, bi večina "živaloljubov" mogoče samo prebrala odebeljen tekst - podobno kot naredijo ob drugih novicah, katere opisujejo recimo zlorabo otrok.
Zakaj se vsi ti ljubitelji tjulenčkov ne vprašajo kakšno življenje ima neka kokoš, katera serijsko vali jajca v 40*30cm kletki? Če bi jst zbiral, sem stokrat raje s kolom po glavi usekan, kot da sem cel lajf zaprt v kletki kjer lahko samo sedim, stojim ali žrem....

Zdaj je vse to napihovanje preraslo v to, da se določena skupina folka sploh ne zaveda več drugih težav ampak vidijo samo pobijanje živali. Noben se ne obremenjuje, če nosi superge, katere delajo napol zasužnjeni otroci, mnogi pa se razburjajo ob usnjenih izdelkih... vidiš dvoličnost?

Valda da ni prav, da se kruto pobija zaščitene živali.... samo še vedno je en kup problemov v svetu, ki bi si zaslužili več pozornosti, pa je ne, ker niso tako zelo atraktivni, kot okrvavljeni tjulni.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In kaj ti v mojem stavku ni jasno?
grin1.gif

Ja... severnega medveda tolče kombinacija oženja njegovega habitata in pomanjkanje prehrane.
In res je... baje, da tjulni ne živijo samo tam. Tudi rjavi medvedi, volkovi in risi ne živijo le pri nas... jih lahko zato pri nas iztrebimo?

Res imaš zelo omejen pogled na problematiko.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ares??? medvedke baje matra onesnaženje pa strupki v hrani...baje. še najbolj. medvedov pa ne šicamo pri nas. Me pa veseli, da se je na tem forumu našel strokovnjak tvojega kova za ekološko problematiko arktičnega kroga. Mi omejeni butci itak ne štekamo ničesar, predvsem tega ne, zakaj je bila tale bucibuci tema sploh odprta.