pomoč pri prodaji avtomobila

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
kaj vse moram narediti pri prodaji mojega avtomobila fizični osebi? na kaj moram biti pozoren? kako je s prepisom? avto je bil registriran decembra, ali lahko dobim za preostanek leta kaj vrnjenega zavarovanja in cestne takse?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Najbolje je da gresta oba s kupcem do najbližega preprodajalca, ki se ukvarja s prepisi vozil. Tam bosta plačala davek (nekaj 10€) ter dobila vsa navodila in dokumente za na občino. Ko bosta to opravila naj novi kupec takoj registrira avto na sebe le tako boš namreč dobil povrnjeno neizkoriščeno zavarovnje. Avta v nobenem primeru ne pusti novemu kupcu dokler ga ne registrira na svoje ime.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kaj vse moram narediti pri prodaji mojega avtomobila fizični osebi? na kaj moram biti pozoren? kako je s prepisom? avto je bil registriran decembra, ali lahko dobim za preostanek leta kaj vrnjenega zavarovanja in cestne takse?

pred mesecem sem prodal avto pa nisem imel pojma o stvari:

S kupcem sva se dogovorila za prodajo in ceno.
Avto sem mu na dogovorjeni datum zapeljal v kraj kjer živi.
Skupaj smo se odpeljali do podjetja, ki opravljal tehnične preglede in prepise vozil (AMZS, privatnik...)
Novi lastnik in jaz smo dali dokumetne na okencu in prijazna gospa je naredila prodajno pogodbo, ki se ji reče komisijska pogodba o prodaji.(če je ta pogodba se ne plača nekega davka?) z vsemi potrebnimi podatki od naju neci v 3 izvodih.

Lastnica je dobila novo prometno avta pa nismo odjavljali ker se tega baje ne dela (oz se naredi v izjemno redkih primerih
confused-1.gif
)

Lastnica je avto zavarovala jaz pa sem dobil KOPIJO njene zavarovalne police. Na osnovi te police dobiš povrnjeno zavarovanje.

Oni meni denar jaz pa ključa in servisno.

Stroške je plačla lastnica ker sem avto pripeljal do nje in še nisem ustrajal pri odjavi tako, da sva bila oba zadovoljna.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Najbolje je da gresta oba s kupcem do najbližega preprodajalca, ki se ukvarja s prepisi vozil. Tam bosta plačala davek (nekaj 10€) ter dobila vsa navodila in dokumente za na občino. Ko bosta to opravila naj novi kupec takoj registrira avto na sebe le tako boš namreč dobil povrnjeno neizkoriščeno zavarovnje. Avta v nobenem primeru ne pusti novemu kupcu dokler ga ne registrira na svoje ime.

A to bi naj komu pomagalo?
confused-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Pri prodaji nikakor ne dat kupcu svoje zavarovalne police!!!
Pomembno je, da avto novi lastnik čimprej prijavi in registrira nase. Včasih so delale zavarovalnice probleme, če nisi dobil kopije nove zavarovalne police.

Najbolje je tako kot si naredil ti. Če bi avto odjavila bi dobil nazaj del cestne takse povrnjene.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.088
113
Titograd
Avte se odjavlja pri prodaji bolj ali manj če gre v tujino. Jaz sem pred 4 leti šel k handleru, tam smo napisali kupoprodajno pogodbo, plačali nekaj davka (ali kaj pač že?), šli overit na UE, pol pa na občino kjer imajo prav prepise motornih vozil,jaz dobo novo prometno, prejšnji lastnik pa svojo staro zaradi povrnitve zavarovanja...... mislim da je bilo to to, sem kaj spustil? Se še vedno tako dela? Bi tudi rabil vedeti ker sem spet v tem.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:

Najbolje je tako kot si naredil ti. Če bi avto odjavila bi dobil nazaj del cestne takse povrnjene.

Kopijo nove police smo naredili takoj!
Avta nisem odjavljal ker so rekli da se to načeloma ne dela.
S tem ko je ona plačala vse stroške prepisa in procedure sem nazaj dobil (prihranil) ravno za bencin in cestnino, ki bi jo sicer dobil tako da sem bil na istem. No njej sem privarčeval strošek tehničnega pregleda.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Odjavo lastnistva sta 150 % naredila.

Odjavo iz prometa pa verjetno res ne dela folk, v tem primeru bi ti dobil povrnjeno cestnino, ce bi pa morala nova lastnica potem delati nov tehnicni, pa ne vem.

LP,
PIC

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ne rabiš novega tehničnega delat, moreš pa kupit nove tablice, hkrati pa nastane tudi dvojni strošek odjave in prijave vozila.