Pozdravljeni!
Končno sem se odločil za nakup računalnika, vendar tokrat ne iz Hoferja
Prosil bi vas za pomoč. Izbral sem nekatere najpomembnejše komponente, zanima me pa, kako se te komponente zdijo vam, saj se jaz na te stvari ne spoznam preveč.
- Procesor: AMD Phenom II X4 940 ... 164 eur
- Grafika: Sapphire Radeon HD 4870 ... 142 eur
- Mamaplata: ASUS M4A78 ... 84 eur
- RAM: Mushkin PC2-8500, 4 GB, 1066 MHz ... 70 eur
- Disk: Westeren Digital WD10EADS 1TB ... 87 eur
- Procesorski hladilnik: ASUS Arctic Square ... 40 eur
- Napajalnik: LC Power Silent Giant 600 W ... 52 eur
- Ohišje: Antec Three Hundred ... 53 eur
- Optična enota: NEC AD-7203A ... 26 eur
Če potegnemo črto, me komplet računalnik stane 719,68 eur, računano na strani AGT .
Rad bi imel računalnik, ki ne bo zastaral čez eno leto, kupujem ga vsaj za nekaj let. Želim si tudi, da bi lepo poganjal Windows 7, ko se jih bo dalo dobiti. Računalnik bi rabil predvsem za faks, Catia, AutoCad, Matlab ter seveda za vsakdanje stvari kot so gledanje DVDjev, DIVXov, internet, Word itd.
Torej, če ima kdo kakšno pripombo glede na komponente, da bi se dalo dobiti boljšo za minimalno več denarja oz. da izbrana za ta denar ni dobra, naj prosim pove. Budget je omejen do nekje 750, v skrajni sili tudi 800 eur. Bi bilo recimo smiselno dodati še recimo 2 GB rama?
Prosim za čimveč uporabnih nasvetov.
Končno sem se odločil za nakup računalnika, vendar tokrat ne iz Hoferja
Prosil bi vas za pomoč. Izbral sem nekatere najpomembnejše komponente, zanima me pa, kako se te komponente zdijo vam, saj se jaz na te stvari ne spoznam preveč.
- Procesor: AMD Phenom II X4 940 ... 164 eur
- Grafika: Sapphire Radeon HD 4870 ... 142 eur
- Mamaplata: ASUS M4A78 ... 84 eur
- RAM: Mushkin PC2-8500, 4 GB, 1066 MHz ... 70 eur
- Disk: Westeren Digital WD10EADS 1TB ... 87 eur
- Procesorski hladilnik: ASUS Arctic Square ... 40 eur
- Napajalnik: LC Power Silent Giant 600 W ... 52 eur
- Ohišje: Antec Three Hundred ... 53 eur
- Optična enota: NEC AD-7203A ... 26 eur
Če potegnemo črto, me komplet računalnik stane 719,68 eur, računano na strani AGT .
Rad bi imel računalnik, ki ne bo zastaral čez eno leto, kupujem ga vsaj za nekaj let. Želim si tudi, da bi lepo poganjal Windows 7, ko se jih bo dalo dobiti. Računalnik bi rabil predvsem za faks, Catia, AutoCad, Matlab ter seveda za vsakdanje stvari kot so gledanje DVDjev, DIVXov, internet, Word itd.
Torej, če ima kdo kakšno pripombo glede na komponente, da bi se dalo dobiti boljšo za minimalno več denarja oz. da izbrana za ta denar ni dobra, naj prosim pove. Budget je omejen do nekje 750, v skrajni sili tudi 800 eur. Bi bilo recimo smiselno dodati še recimo 2 GB rama?
Prosim za čimveč uporabnih nasvetov.