Pomoč pri izbiri vozila

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Pri MIK je vse iz Italy, imaš tako dobre kot slabe avte pri njem in vse hočejo prodat. Mene je nategnil, da je enal Lancia brez prask. Itak da sem šel gredat kako je dobra. Sam jst mam v eno stran do njega 200 km. Bila razbita. Podobno me je nasral Finnova. Drugač pa za mondija kontaktiraj na Ford forumu. Je tm eden, ki dobro pozna MIK.
Sam avto je superca, do sedaj se nisem še v nobenem avdiju tako dobro vozil. Po moje ga šiša sam kak Mecedes, BMW pa Citroenove krave. Dokaj trpežni. Sam če ne delaš KM pol ne glej dizla, ker če ti grejo šobe al pa turbina, boš kmal preveč daj za avto kot za bencinarja. V primerjavi: vozim vsak dan po 70+km in se mi zdi, da bi blo bl fajn met bencinarja kot dizelna, ker sem že menjal busch pumpo. OK jaz mam MK2 model l. 98. Sam , če ne bi mel pumpo na lagerju ponesreči, bi kr drago to prišlo.
Drugač sem za mondija.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
No danes čist po naključju zašel na obalo in se seveda oglasil pri avtu mik in zadeva je sledeča to da so avti iz italije me ne moti. Ima dosti mondijev volvotov in ostalih vozil. Na oko, kar se tiče kilometrov znajo bit realni glede na obrabljenost notranjosti, so pa nažalost vsi avti oziroma velika večina, ki jih ma tam parkirane bli razbiti (ni nujno da fejst) kajti se zelo dobro vidi da so štrihani na novo in to zelo slabo (prav na vseh se vidi pomaranča efekt) ne vem mogoče sem pa preveč občutljiv razen če so plastični odbijači na mondeotih že serijsko tak štrihani (kar pa je težko verjetno).

Nekak se čedalje bolj ogrevam za mondeota samo kaj ko nažalost bencinskih skor ni za dobit pa tudi nekak se mi lušta dizla bi pa če bi vzel mondea vzel izvedmo s petimi vrati in ne karavana.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imam avto zate; naš družinski A3 je dober za odhod, čeprav je zelo ohranjen.

1.9 dizel, poraba zadnjih 5.000 km po računalniku je 5,7 (kombinirana vožnja), garažiran,
vozla ga je ženska in je v res solidnem stanju, nekaramboliran, na letnih gumah, imam poštemplano
servisno knjižico pri pooblaščenem servisu.

Edino pri ceni pa neboma prišla skupaj, bi še blo treba prislonit 2 plači, pol bi se pa lahko kaj pogovarjali,
pa dam gotovinski popust, vzamem pa not tut starejše vozilo če imaš, ker iščemo en deloven avto,...

Ostalo preko PM.

(sicer pa tudi možnost uvoza, urejanje prepisov, prevoz neregistriranega vozila in ostale storitve)

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
vozla ga je ženska in je v res solidnem stanju

avto al ženska?
confused-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kolko daš za mojega?
grin1.gif

Na levi strani pod Ruplom ga maš.

Mislim da je petvratnega prodajal en uporabnik z alterja. Denis se mi zdi da je. TOLE je pa ta avto.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem na Mondeu ker sem pač dobil preverjenega... pa čeprav je italijanski.

Glede dizlov, kolikor vem je treba 130km, fajn je če ima vsaj TC (proti zdrsavanju gnanih koles), ostalo pa pač po želji. Jaz nisem zahteven glede notranjosti (kak Passat je notri bolje vkup sestavljen) ali opreme, ampak je fajn imet Ghia z usnjem vseeno, je par takih malenkosti, na katere ne boš pomislil ampak včasih fajn pridejo. Ti tudi že gledaš faceliftan model mislim da in tam res ne sme bit večjih problemov.

Ne vem kako da bencinskih ni, je blo kar nekaj ponudbe ko sem jaz gledal... Me je pa že mikalo da bi si ST220 pripeljal iz DE, tam je malo morje Mondlcov, pa če bi tvoj letnik kakega Ghia Business lepega dobil bi blo pa še opreme kukr češ...

Glej pa da res dobiš dober avto, jaz recimo nisem še nič menjal, pa imam 160kkm, recimo Pediater pa je pri cca pol manj km menjal že... kaj že Pediater?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Hm, se mi zdi nekam znan tale avto, da ga nisem gledal že cca pol leta nazaj?
smile-1.gif

Pa Ghia feltne mu manjkajo?

drugač pa dobra izbira, mašinca kr lepo vleče, AC je 160-180 cruising potovalna
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
...imam poštemplano
servisno knjižico pri pooblaščenem servisu.
Smo brali o tvojih servisih in servisnih knjižicah...
hysterical-1.gif

samo res, pripoveduje kak blokada poje že do prvega semaforja na poti iz salona, servisa pri njih avti ne vidijo, zdaj pa se prodaja kot super ohranjen in poštemplana servisna
hysterical-1.gif
balkan.press

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jah sej si pršu skoz 1000eur ceneje k jest, pa maš pol manj km... Pa še kako leto mlajšga maš...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
se popolnoma strinjam, samo če dela, drgač je pocen kupljen avto hitr drag.....

so pa ti avtomobili špica za relativno smešen denar......

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Me je kr mal strah ratalo ko dosti pravijo da se ti dizli kvarijo sploh so zgleda dost pogosto problemi z tem dvojnim vztrajnikom (ki jih danes ma marsikatero vozilo novejšega letnika) pa šobami in erg ventili. Sicer pa ko sem kupoval pred tremi leti peugeota 406 so mi tud vsi pravli kak bo crkoval pa pil olje pa se od tega ni nič zgodilo, ne vem mogoče sem mel pa srečo. Je pa stvar taka foter si je kupu pred 14 dnevi tud mondeota 2.0 tddi letnik 2009 avto ma placa koker češ za vozit je fenomenalen edino kaj pogrešam je udobje ki jo ma moja 406.

Gledal sem tud mazdo 6 (meni osebno ful lep avto) sam kaj ko majo ful probleme z rjavenjem (mislim da še celo večje kot mondeo) pa zmoti me dejstvo da se v avto ne da vgradit kak drug radijo ker je armaturka narejena iz ena kosa pa še baje so servisi ful dragi.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
To je predpostavka, če si star si pač zanič.
hysterical-1.gif

Osebno poznam par stardedcov, ki jih jaz ne moram dohajat ( pa še nisem niti približno star).
sprasujem se.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Kako se pa kaj obnesejo toyotini diesel motorji ali pa recimo hondini

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
S takim dizlom sem naredil točno 63kkm.

Na motorju ni bilo delano nič. Pač premalo kilometrov za večje težave.

Letnik po maju 04 bi bil primernejši, ker so odpravili večino otroških boleznih.

Lp