Sem imel (kupil sem vse Pentaxe W, dva Olympusa SW, trenutno imam FT1) večino mini podvodnih kompaktov in preizkusil skoraj vse (tudi Canona D10), pa mi lahko verjameš, da novemu FT2 (pa tudi FT1) nobeden (vsaj pod vodo) od ostalih niti blizu ne bo prišel! Novi FT2 bo zdržal 10 metrov globine in ker je FT1 deklariran za 3 in mi zdrži 8 metrov verjamem, da bom novega FT2 lahko uporabljal vse do 15 metrov.
Nobeden nima tako dobre avtomatike iA (ki se praktično nikoli ne zmoti) in tako dobre optične stabilizacije, kot je to pri Panasonikih, da o kvaliteti AVCHD filmčkov sploh ne govorim, ker tu Panasonik totalno deklasira vso konkurenco. Sicer pa si poglej in primerjaj moje fotke in filmčke, narejene s FT1 in ostalimi UW kompakti:
FOTKE
FILMČKI
Pri prejšnjih Pentaxih in Olympusih sem se mučil z omejevanjem ISO, EV kompenzacijo, izbiro scenskega načina, ..., da sem dobil spodobne podvodne fotke, pri Panasonicu pa zunaj nastaviš na iA, po vodo pa na Underwater ter Qaf in brez truda (kar je pri prostem potapljanju še kako pomembno, ker imam za fotografijo na voljo le minuto do minuto in pol v enem kosu) v 99% primerih nastane tehnično korektna fotka.
Vendar pa še enkrat poudarjam, če aparata ne boš uporabljal pod vodo, namesto FT1 ali FT2 raje kupi Panasonica TZ7 ali novega TZ10. Če si lahko privoščiš, definitivno vzemi Panasonika!