Pomoč pri izbiri rabljenega avta do 22.000€

Ma ni nekih večjih problemov zaenkrat. Mel zgodbico z ad blue cevko, jeba proizvajalec v ukraini. Na servisu rešili iz donorskega ko pride nova mi jo menjajo za novo. Ni požeruh, poraba v cca 80kkm pod 8, initiale Paris cvt če se ga navadiš da je malo glasnejši in svoje sorte tič je ok. Problemi so ponavadi zadnji diski, dobijo rise, jih zamenjaš ni nek dnar. Servisi redno na 20. Konjev dovolj ni pa dirkalnik. Avta veliko za peljat ni pa velik prtljažnik.Je pa rs da nisem več star dvajst in da moram tiščat cegu.
nissanov (tisti problematičn) al kaj druzga (manj oz neproblematično)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.121
3.020
113
Nisem tako mislil, ampak zadnjih 5 let je praktično vse isto sranje kar kupiš, z vsemi znamkami so težave
Jaz recimo z mojim 2,5 let starim C5 aircross (primerljivo s Koleosom) nimam nobenih težav, prav tako ne (ampak ta je šele par dni pri hiši) z MB - GLA 250e, no s tem pričakujem kako "težavico" z baterijo, ampak je nasmeh žene neprecenljiv.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.768
665
113
nissanov (tisti problematičn) al kaj druzga (manj oz neproblematično)
Problematične so ble prve serije iz murana ko je bil na 3500 ccm vržen menjalnik za 1600 ccm motor, potem naj nebi bili. Je pa pri vseh cvtjih isti problem, pravijo ni treba servisirat, vseeno je dobro kdaj pa kdaj tudi servis narest. Vedeti koraš da tudi ta cvt rad spusti malo višje obrate kot bi jih sam na roko dajal, tako da za prehitevat lepo v “manual”pa gre.
Nekdo se je napičil na mojo izjavo 8 litrov porabe, če se drkaš po mestu boš tako kot pri ostalih ko več stojiš kot se voziš tudi na 10, avtocesta pri 130 si nekje na 6,2

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.644
4.582
113
50
Na sončni strani ALP

Čaki... A sem kaj zamudil?! Majster išče nekaj v velikosti tiguana ti mu pa prilimaš fičota na štrom?! :rolleyes:

Tut sam sem v prosecu menjave. Trenutni škodilak dela BP že od leta 2008 in verjamem, da ga ni novega avta, ki bo držal vsaj 7+ let brez težav. Uč sem vrgel na ford kuga. Je rabljen 2 leti star tam v rangu 22-24k€. Še ne vem a bi bencinarja al hibrida. Moram do prvega prodajalca pa da zapeljem enega in drugega...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.815
4.469
113
Čaki... A sem kaj zamudil?! Majster išče nekaj v velikosti tiguana ti mu pa prilimaš fičota na štrom?! :rolleyes:

Tut sam sem v prosecu menjave. Trenutni škodilak dela BP že od leta 2008 in verjamem, da ga ni novega avta, ki bo držal vsaj 7+ let brez težav. Uč sem vrgel na ford kuga. Je rabljen 2 leti star tam v rangu 22-24k€. Še ne vem a bi bencinarja al hibrida. Moram do prvega prodajalca pa da zapeljem enega in drugega...
Screenshot_20250304_092050_Chrome.jpg
Screenshot_20250304_091708_Chrome.jpg

No ja ni ravno Fičko

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.495
11.466
113
Jaz recimo z mojim 2,5 let starim C5 aircross (primerljivo s Koleosom) nimam nobenih težav, prav tako ne (ampak ta je šele par dni pri hiši) z MB - GLA 250e, no s tem pričakujem kako "težavico" z baterijo, ampak je nasmeh žene neprecenljiv.
Kako maš rešeno garancijo z baterijo in hibridnim sklopom?