Napisal sem da gre za eticno in ne racionalno vprasanje.Glej, ljudje imajo zelo različne potrebe.
Nekateri so zadovoljni z 900 € na mesec, dobrimi pogoji dela in dobrimi odnosi v službi, na drugi strani pa imaš samske osebe, ki pravijo, d s 1.500 € ne morejo preživeti.
Kot vodja moraš znati izbrati take ljudi, da se bodo zadovoljni s plačo, ko jo tvoj posel omogoča, karakterno pašejo v oddelek/firmo itd...
...če si ti njihov vodja imaš več znanja, izkušenj, izobrazbe itd... ... tako, da je vprašanje ali bi sam delal na njihovem delovnem mestu, za njihovo plačo, brezpredmetno.
Kot vodja si "skozi" njihovo delovno mesto najverjetneje že šel in si tam tudi delal za plačo, kot jo takšno delovno mesto omogoča.
V resnici je brezpredmetno razmisljanje o tem da je nekemu delavcu dovolj 900 evrov. Nima veze ali mu je dovolj, ce se ne bi strinjal pac ne bi delal za teh 900.
Ampak eticno vprasanje ki se postavi pa je: ali zelim biti regionalni vodja v podjetju (s placo 4500) kjer je povprecna placa 900. Pac ali je to meni kot osebi sprejemljivo ali ne. In tu igra vlogo tudi to ali bi sam delal njihovo delo za tak denar.
Pa sem sam v mladosti zacel precej na dnu “prehranjevalne verige” - v macu. In delal za drobiz. Samo kot mulcu mi je bil tud tak denar sprejemljiv. (Tu prideva do tvojega mnenja o potrebah) - ampak danes pa ne bi zelel tam delat kot sef in zaposlenim razlagat da majo cist ok placo, ce pa sam vem da je nimajo.