Pomanjkanje delavcev?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Jaz lahko povem za 3 ki jih poznam in delajo na severu. In ja, oni se ubijajo ob delu, dobesedno. Za njih ne velja vse to, kar velja za domačine, ker so tujci. In jih temu primerno izkoriščajo. Pa niso fizikalci, ampak kar visoke pozicije. Ko bi na koncu vsaj plača bila neka bogatija, pa ni. Ko odštejejo astronomske najemnine, ne ostane nič kaj dosti več kot v obubožani sloveniji.
In takih zgodb ni malo. Zaradi konjukture se ljudje vračajo v slo, saj se odpirajo nova delovna mesta in ko od plač odštejejo vse stroške, ugotovijo da v siromašni sloveniji vseeno ni tako hudo.
Hrvaška je tu druga zgodba. Hrvaška je ena izmed najrevnejših držav v eu (revnejša od romunije), ljudje v povprečju ne pridejo do 500€ na mesec. Plus tega, delovnih mest sploh ni. In zato imajo exodus iz države. Njim se še kako splača na severu ubijat, ker doma se lahko ubijajo samo od dolgčasa in životarjenja

• Všeč mi je
Reactions: Blackjack

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Hrvate verjetno tepe, da vse stavijo na turizem, ki je pri njih posel sezonske narave, držijo visok tečaj kune in tako onemogočajo izvozni del gospodarstva.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Hrvate tepe marsikaj, tudi to kar si napisal. Njihov izvoz je komedija. Imajo ga pol manj od nas, pa so 1x večji. Med drugim delajo enako napako kot mi pred 10-20 leti - miljarde šopajo v propadlo industrijo in držijo pri življenju mrliče, ki jih ni možno oživeti.
Tepe jih tudi to, da so ena izmed redkih, če ne edina država v eu, ki ne zna izkoristiti ugodnosti, ki jih ta skupnost prinaša.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Pozabljaš, da v večini proizvodenj puščaš zdravje ... Precej bolj kot marsikje v JS, kjer so si za marsikatero nalogo izmislili dodatek zaradi vpliva na zdravje.
.
V Večini proizvodenje puščaš zdravje??? Fak... Pepe... a poznaš proizvodnje??? Gospodarstvo????
Sej če je takšno razmišljanje, ni čudno da nobeden noče delat. Vsi bi na sociali bili in jamrali.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
V Večini proizvodenje puščaš zdravje??? Fak... Pepe... a poznaš proizvodnje??? Gospodarstvo????
Sej če je takšno razmišljanje, ni čudno da nobeden noče delat. Vsi bi na sociali bili in jamrali.
Če bi prebral cel moj odstavek(*), bi videl, da sem oporekal, da "mora" delavec v proizvodnji dobiti minimalca.
(*) vem, da je bil odstavek dolg, zato raje sedaj na kratko.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Če bi prebral cel moj odstavek(*), bi videl, da sem oporekal, da "mora" delavec v proizvodnji dobiti minimalca.
(*) vem, da je bil odstavek dolg, zato raje sedaj na kratko.
če bi prebral moj kratki post, bi videl, da sem ti oporekal na to, da pišeš, da v večini proizvodnje puščaš zdravje. Kar seveda NI RES.
Po tvoje torej... v proizvodnji boš bolan, v JU pa zdrav kot dren.
Minimalca jaz nisem omenjal. Od kod ti to???????

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
No ja, pojdi malo v kako mesno industrijo delat, pa boš videl, kaj so delovni pogoji. Vlaga, kombinacija mraz - vročina ... Tega v JU ni. Pojdi v kako kovaško industrijo, pa boš še ponoči slišal udarce preše.
Kaj si JU parazit, da si tako nastrojen?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Pepe ne seri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dva primera si napisal. Pa še ta neupravičena. Še enkrat. Napisal si, da je proizvodnja v večini primerov škodljiva za zdravje. Ni res.

V mesni industriji menda še nisi bil. Ne vem, kako lahko tu delajo v vročini.... Kovaška industrija??? Ok... napiši mi eno takšno kovaško industrijo.... v SLO, da bi bila za vse nas nezdrava. A teh nekaj kovačev hodi po SLO kot zombiji in jim vse zvoni v glavi?
Nastrojen pa nisem proti industriji, ampak jo zagovarjam. Tako da... sory pepe.... mal narobe razumeš prebrano. (le kje sem bil nastrojen proti industriji???)
Verjetno si pa ti (bil) JU parazit, ker tako kritiziraš industrijo, ki naj bi bila po zvoje V VEČINI NEZDRAVA.
Sami managerji z hudim odgovornim bisnisom ste menda tu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.993
5.631
113
Lahko greš tudi v kako bolj "nobel" industrijo...recimo farmacevtsko... 3-4izmene....delaš s strupi...vsake tolk parim izpadejo lasje al pa brada tko lokalno v krogih....dermatologi ne najdejo razlogov zakaj...itd

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
recimo... Krka ... Lek.... ???? Res ne poznam primera, da bi komu izpadli lasje in brada zaradi idustrije. No... če misliš, da je kterga pr kakem poslu ožgalo.... potem mogoče.

Lej.... kakorkoli..... z nekaj delovnimi mesti, ki vsekakor niso večina industrije, ne more nobeden reči, da je večina industrije škodljiva za zdravje. Masikateri industrijski obrat sem videl, marsikaterega gospodaskega zasebnika.... pa ni škodljivo v večini primerih. (napisal je v večini) Če pa kdo pričakuje, da bo v mesnici, kovinski industriji, trgovini, dišalo po mladih naparfumanih mladenkah, pa še ne pomeni, da je zdravju škodljivo. Razen če misli, da je vse kar ni med borovci škodljivo. Potem so pa tud napi pos"r"anci v nevarnosti za zdravje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
lanos: pišeš nesramno od prvega posta, ko si mi repliciral naprej. S takimi primitivcem ne mislim komunicirati, dam ti edino namig, da v mesni industriji obstajajo tudi komore za toplotno obdelavo mesa in te niso take velikosti kot je pisker na štedilniku doma.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Pepe , če je za tebe to nesramno, kar sem napisal, potem je žaljivo tvoje pisanje za vse tiste, ki delajo v industriji. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O kakšni toplotni obdelavi spet pišeš??? Pa, a je ta tvoja toplotna obdelava večina slovenske nezdrave industrije??? Dej se zresni. Če vidiš enega pijanca, še ne pomeni da so vsi pijani ...itd. Če je na enega padlo drevo, še ni vsem gozadrjem padlo... ali večini. (če dam primerjavo)

I

Izbrisan uporabnik 474

Recimo bobu bob... Ja, obstajajo industrije, kjer je slabo poskrbljeno za delavce - slaba osvetlitev, slabo prezračevanje, visoke/nizke temperature, drugi dejavniki, ki škodujejo zdravju (nevarni hlapi, kakšna sevanja). Pa vendar je tega vse manj in manj. Bil po veliko industrijah in moram rečt, da že dolgo nisem videl takšne, da bi rekel "tu pa nebi delal, ker je slabo za zdravje." Sploh v živilski industriji je res res strogo - na primer nosilci cevi ali kanalov morajo biti iz cevi, ki so zaprte in tlačno preizkušene, da slučajno nebi prišel kaki košček hrane v kakšno luknjico, kjer bi se lahko kaj zaredilo...
Druga skrajnost je bilo sicer "pisarniško delo" z občasnimi obhodi na Tajskem. Klima pozna tam samo 0 in 1, v pisarni mrzlo ko svija, zunaj pa 40°C in 80% vlažnost. Pol pa moraš ven in ker je "safety first" moraš bit v tisti hici z dolgimi hlačami in dolgimi rokavi ter čelado. Ker pa je UV sevanje tam 11+, si moraš dat obvezno še gor rokavice, ruto čez obraz in očala. Itak se vlije vse iz tebe še preden prav zapreš vrata. Pol pa nazaj v svojo "fajn hladno pisarno..."

Kamele0N
Delal 4 leta v medicinsko/farmacevtski branži, rokoval z virusi HIV ter celo abecedo hepatitisov, delal z tricijem na dnevni bazi, hkrati tudi z celo paleto izredno nevarnih kemikalij, v pisarni imel magnezijev in aluminijev prah (kakšna 2kg vsakega)... Pa nikakor ni vplivalo na moje zdravje. To kar ti praviš je bullshit, razen če je nekdo res nevestno in brez zaščite delal z kemikalijami... Tisti si pa je čisto sam kriv in ne delovni pogoji in branža v kateri je

• Všeč mi je
Reactions: Fe3 in lanos

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Pepe , če je za tebe to nesramno, kar sem napisal, potem je žaljivo tvoje pisanje za vse tiste, ki delajo v industriji. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O kakšni toplotni obdelavi spet pišeš??? Pa, a je ta tvoja toplotna obdelava večina slovenske nezdrave industrije??? Dej se zresni. Če vidiš enega pijanca, še ne pomeni da so vsi pijani ...itd. Če je na enega padlo drevo, še ni vsem gozadrjem padlo... ali večini. (če dam primerjavo)
Lanos, muči te funkcionalna nepismenost. Žal. Osnovna šola je mimo, nisi pa tega osvojil in sedaj to svojo pomanjkljivost rešuješ s kupom ločil, kjer ne sodijo. Še enkrat: moj prvotni zapis se je nanašal nato, da si tudi proizvodni delavec zasluži več kot minimalca, ker delati v industriji tudi ni tako preprosto, čeprav mogoče formalna izobrazba ni potrebna taka kot v JU. Razen tega so praviloma tudi delovni pogoji bolj neugodni za človeško telo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
in kdo je zdaj nesramen????
Še enkrat.............. KJE SEM KAJ PISAL O MINIMALNI PLAČI??????????????????????????????? Dej še enkrat preberi, pa potem očitaj komu, če lahko o neki funkcijonalni nepismenosti. NAPISAL SI; DA JE VEČINA SLOVENSKE INDUSTRIJE NEZDRAVE: Jaz ti pa to oporekam. Kdo je zdaj funkcijonalno nepismen????????
Preberi si še Gargy -jev post, pa ti bo jasno kaj več!!!!!!!!!!!