Evo danes sem montiral gume in alu felne ki sem jih včeraj dobil s popravila. Pred tem sem imel na kolesu povprečno 100g+ uteži, sedaj je okoli 25g povprečje na kolo.
Prej se je pri 120+ volan tresel da je bilo veselje (volan si lahko premikal 1cm desno in 1cm v levo brez da bi spreminjal smer vozila). Bil je občutek kot da volan nebi bil povezan z kolesi skratka zelo neprijetno. Sedaj je volan tudi pri višji hitrosti odziven in miren. Malo tresenje se sicer pojavlja ampak to je baje od homokinetičnega zgloba, ki se mora "uležt". Isto tresenje se je pojavljalo tudi zdaj ko sem imel zimske gume gor. Saj sem jih imel montirane zaradi popravila letnih na alu felnah.
Glede popravila alu feln pa so bile vse gume napačno zmontirane in napačno uravnotežene. S tem da je bila samo 1 felna malo zvita pa še to nič kritičnega, a sem se vendar odločil za ravnanje. Poleg so mi naredili še 4 nove distančnike, ker so bili stari preveč izrabljeni/neprimerni.
Po koncu vsega samo rečem kapo dol mojstru, ki mi je popravil/uravnotežil kolesa. Saj sta prej 2 vulkanizerja samo nabijala uteži gor brez koristi.