Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Roba, ki sem jo uporabil za delo:
- Perlesov polirnik (1500 W, el. regulirani vrtljaji)
- mehek nastavek za gobico
- rumeno (grobo gobico) za prvo poliranje - rumena na polirniku (meguiars)
- belo mehko gobico za drugo poliranje
Polirne paste:
- za prvo poliranje od 3M, grobo pasto (zelen pokrovček)
- za drugo poliranje od Menzerne, Final polish
Vosek:
- od Meguiarsa
- Za brisanje politure popoliranju mešanico vode in alkohola (50:50)...ter mirko krpico (krpice)
- za močenje tamponov med delom...vodo
Da še napišem kako jaz delam:
malo teoretične pomoči pred začetkom:
http://www.properautocare.com/crsishin3st.html
Za delo rabiš zraven mirko krpico ter flaškon (šprico) z vodo...jaz imam dve...v eni samo vodo (za močenje gobice), v drugi mešungo vode in alkohola (v razmerju 50:50) za čiščenje ostankov paste po poliranju (čistiš seveda z mikrokrpico).
Torej: poliraš nekje na površini 50 x 50 cm. Najprej na gobico stisneš polir pasto (jaz na gobici naredim en krog (približno nekje po sredini premera gobice), potem na gobico špricneš še (2 do 3 x stisneš) malo vode, da ne delaš na suho (količino vode prilagajaš glede na razmere...ker s suho pasto ne smeš delati, prav tako se ne sme pacati od vode).
Ko je pasta na gobici z ugasjenim strojem razmažeš pasto po površini, ki jo boš delal. Nato položiš stroj na površino (!) ter ga vklopiš. Vrtljaje imaš nekje na 1.000 min-1 (na 1-ki). Najprej narediš en hiter prehod čez površino da se pasta lepo razporedi, potem začneš s poliranjem...bistvo vsega je da ne miruješ, polirnik mora biti stalno v gibanju (gibi so počasni in enakomerni..bi se reklo..na izi
...začneš z vrha in delaš vodoravno - desno levo, desno levo, ko prideš na najnižjo točko začneš pravokotno na prejšnje gibe - gor, dol, gor dol (nekako oponašaš gibanje kače). Če med poliranjem postane pasta presuha, šrpicneš na površino malo vode ter delaš dalje. Nekako poliraš 2 - 3 minute ta del. Ko ugasneš polirnik pustiš gobico še na površini, ustavljen polirnik nato dvigneš (!).
Na površino šrpicneš mešanico vode in alkohola in obrišeš preostanek paste. Prekontroliraš površino...v kolikor je OK greš dalje, če ni..narediš še en prehod oz. razmisliš ali uporabljaš pravo pasto in gobico.
Pravilo je tako da najprej uporabiš manj agresivno pasto in gobico, v kolikor ne dosežeš rezultata greš na eno stopnjo bolj grobo.