Policistov ko solate zaradi dveh modelov

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če ima razlog, potem ima.
smirk-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Brez naloga? Čist tko me zanima, kako je to pri nas urejeno.

KEr potem ti lahko navadn polcaj vdre v bajto, ker pač sumi, da si mu sredinca pokazu
grin1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Nikjer nisem zasledil, da bi kdo (npr. policaj) vdrl v bajto.

Torej lahko po tvojem vsakič, ko me hoče policaj ustavit pobegnem na privat zemljišče, potegnem črto (kot v risanki) in policaj mi ne more nič? Zanimiva teorija.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Lahko pridejo na privat zemljišče. Prej niso smeli pa so potem to z zakonom spremenili.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
verjetno ti ni jasno, kaj je privat zemljišče.
smirk-1.gif

zakaj so potem 2 roparjema vrnili, denar ki sta ga ukradla poštarju?
zakaj so jima vrnili poštarsko torbo, ki sta jo ukradla skupaj z denarjem?

lahko ga na lep način prosi, če lahko pride zraven, da se pogovorijo.
ne more pa ga kar sprejat s solzivcem, samo zato, ker je južnjak/cigan/malo črn/,...

on bi mu na privat zemljišču pisal kazen, da ni bil pripet?
ti si ne odpneš varnostnega pasu, ko parkiraš avto?

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Tebi pa očitno ni jasno kaj je policija. Nisem si jaz to zmislil. Pri mojemu kolegu so vedno na drugi strani ceste parkirali policisti (tam kjer ima parkplac od salona) in jih je vedno brez problema odgnal. Potem je prišel nov zakon in zdaj merijo brez problema tam.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
tudi policija mora spoštovati zakone
wink-1.gif

in na privatnem/firminem zemljišču nimajo oni kaj meriti z radarjem
smirk-1.gif

se je kolega komu kaj pritožil?
privat je privat in pika.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Nista bila pripeta in pika. Sam res ne vem, zakaj je treba prec Tv pa jokcat neki.... Klinc jih gleda, kar naj placata une 3 jurje. Majke mi.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Premala pooblastila ima policija !!! Hočemo čase Milicije, ko noben ni upal gobca stegnt

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Če ti ne ustaviš signalom policije in te zasledujejo ti lahko udrejo tud u bajto če se notr skriješ. kar je edin prav

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Mah, sej je jasno kaj je blo: ko sta vidla da je policija za njima sta pospešila (to so panavadi taki ki se policije že kar preventivno ogibajo, ker imajo itak zmerom kaj "za bregom"), .....

In kaj od tistega "za bregom" je množica policajev našla, razen nepripetega pasu?
a so policaji nesposobni, al pa nista imela nič za bregom.

Vse je možno, prav lahko, da policaji NISO imeli modre luči, tud lahko da so jo imeli, pa da jo fanta nista pri belem dnevu opazila, (še vedno nista kriva) , kar ni nič čudnega, al pa da sta imela še kaj " za bregom" pa nesposobni policaji tega niso našli.

Mene je že enkrat ustavil, takole z lučjo za mano - sem se umaknil na prvo možno mesto, ko sem jih opazil, policaj pa mi je rekej, zakaj nisem že prej ustavil, ker je dolgo vozil za mano - sirene pa ni dal. Ja nisem jih opazil, kaj naj zdej? Bi pa dal sireno, če je videl, da nisem opazil luæi. Takrat sem jo odnesel brez kazni, ker me je ustavil za brezveze. se je policaju samo zdelo da sem pijan.

Kako naj policaji dokažejo, da so imeli luč, sireno in da sta mulca to tud opazila? Če so res vozili 1km mora bit prič ki bi potrdile eno ali drugo plat zgodbe dovolj.

ker, tudi če so luč imeli in jih mulca nista videla, potem nista nič kriva.

Vsekakor pa nimajo policaji nobene pravice ukrepati na domačem dvorišču, ko sta mulca z vožnjo že zaključila. Tam ni obvezno, da si pripet s pasom. Če sta jim mulca ušla, naj moško sprejmejo poraz, naj bi jih pa prehiteli in ustavljali od spredaj, v tem primeru mulci nebi imeli opravičila, tko pa mirno lahko rečeta, da policajev z lučjo nista videla.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Policist te zaustavlja, ti se ne ustaviš. Tukaj je debata zaključena in tisti, ki je v prekršku nima kaj piskat.
Izjemoma sem za ta posnetek odblokiral 24ur.com. Če sem prav slišal je eden izmed njiju, ko sta policista opravljala postopek hotel v hišo po "telefonsko številko od odvetnika"
hysterical-1.gif
. Seveda se mi kar dozdeva kaj bi privlekel iz hiše.
Policist/i so ravnali povsem pravilno. Kapo dol
032.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Policist te zaustavlja, ti se ne ustaviš. Tukaj je debata zaključena in tisti, ki je v prekršku nima kaj piskat.
Policaj te mora zaustavljati nedvoumno in tako, da ga ti opaziš. Že zadaj za tabo prižge luč, (brez sirene) pa ga ti ne vidiš nisi v prekršku. Mulca trdita, da plave luči nista videla.

Citat:
Uporabnik predator pravi:
Če sem prav slišal je eden izmed njiju, ko sta policista opravljala postopek hotel v hišo po "telefonsko številko od odvetnika"
hysterical-1.gif
. Seveda se mi kar dozdeva kaj bi privlekel iz hiše.
Policist/i so ravnali povsem pravilno. Kapo dol
Ti bi kaznoval na osnovi tvojih domnevanj? brez dokazov?
Policaji so ravnali popolnoma napačno, in nezakonito. In tudi nespametno.
Policaji so zavestno provocirali mulca, da so jima lahko nabili čimveč kazni. Inkasantstvo pač. Če bi si policaji samo zapisali številko avta, in lastniku poslali po pošti položnico za pas, mulca z nobeno pritožbo nikamor nebi uspela. Saj najbrž sta policaja provocirala občana tud pri kliničnem, samo da sta tam policaja nazaj pokasirala par strelov, ko je je občanu utrgalo.

Kaj drugega, kar naj bi mulca imela "za bregom" pa policaji al niso našli, al pa ni bilo, al pa so proč gledali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tudi babe znajo biti divje: Bežala pred policisti.
Pri takih astronomskih kaznih, in takemu obnašanju policajev ni čudno, da je toliko pobegov.

Lahko se je ženska ustrašila, ko je videla policaje da bi se ji zgodilo to, kar se je unmu tipu pri kliničnem?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
zaradi takih in podobnih dilem, so se američani nauči, da vse snemajo cel pregon, postopek in kaj vem kaj še. potem ni več dileme ali so ravnali prav ali ne
to bi morali uvesti tudi pri nas, ker je med policaju tudi kar nekaj prenapetežev

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
zaradi takih in podobnih dilem, so se američani nauči, da vse snemajo cel pregon, postopek in kaj vem kaj še. potem ni več dileme ali so ravnali prav ali ne
to bi morali uvesti tudi pri nas, ker je med policaju tudi kar nekaj prenapetežev
To pri nas še dolgo ne bo, ker naši policaji raje vidijo, da ni nič posnetega, potem pa sami že napišejo in povedo tako, kot njim najbolj ustreza.
Še na laserske radarje ne morejo montirat fotoaparata, da slika istočasno z radarjem. Imajo brez več maneverskega prostora, tako lahko izmerjen rezultat predočijo tudi komu drugemu.