Policisti v lovu za voznikom...voznika odneslo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kaj pa je narobe če je 200 eur kazen? Nauč se parkirat pa neboš dobil kazni.
Kaj pa je narobe z 10$ kazni, kot v tako opevani ameriki?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Kje piše da je prepovedano zasledovati nekoga ki beži in ne ustavi policistom?
saj ni prepovedano. Samo to moraš početi tako, da voziš po predpisih in nikogar ne ogrožaš.

aja kje pa to piše da morš vozit po predpisih? zgleda da sem zgrešil ta člen. ker če koga loviš imaš lučke in sireno takrat pa baje prometni predpisi ne veljajo. a ni tako? in to o ogrožanju pa mislim da sva že predebatirala v eni drugi temi, pa zgleda da še nisi dojel.

Citat:
Citat:
Primerjava kako postopajo policisti drugje je povsem na mestu, saj se tudi tam soočajo z ljudmi ki ne ustavijo policistom. al imaš ti podatek da se to samo pri nas dogaja ker imamo tako grde grde zakone in grde grde policiste
smile-1.gif
haha
Kje na svetu pa še imajo tako visoke kazni in zaplembe vozil za prekrške, ki v ničemer ne ogrožajo prometno varnost?
mene ne zanima kakšne so kazni drugje. zanima me kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah. glede na to da takega načina ti ne zagovarjaš, bi pa lahko vsaj navedel kako imajo to v "razvitih" državah urejeno, ali pa vsaj kako bi ti to problematiko uredil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
aja kje pa to piše da morš vozit po predpisih? zgleda da sem zgrešil ta člen. ker če koga loviš imaš lučke in sireno takrat pa baje prometni predpisi ne veljajo. a ni tako? in to o ogrožanju pa mislim da sva že predebatirala v eni drugi temi, pa zgleda da še nisi dojel.
Vsi morajo vozit po predpisih, tudi vožnjo z lučkami ureja predpis, ki se ga mora policaj držat. To o ogrožanju ti nisi dojel, zate očitno tud nesreča ni dokaz, da je šlo za ogrožanje.

Citat:
mene ne zanima kakšne so kazni drugje. zanima me kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah. glede na to da takega načina ti ne zagovarjaš, bi pa lahko vsaj navedel kako imajo to v "razvitih" državah urejeno, ali pa vsaj kako bi ti to problematiko uredil.
Višina kazni je pogosto glavni vzrok za pobege, zato tega ni moč obravnavat neodvisno eno od druzga.
Kolk je dobil policaj za nepravilno lovljenje v "razvitih državah" in kako je blo v sežani sem ti pa nalimal malce višje, ampak si po pričakovanju to "spregledal".

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Citat:
Citat:
saj ni prepovedano. Samo to moraš početi tako, da voziš po predpisih in nikogar ne ogrožaš.

Ko najdem sodbo Višjega sodišča na to temo boš (upam) videl, da se motiš.

Citat:
Primerjava kako postopajo policisti drugje je povsem na mestu, saj se tudi tam soočajo z ljudmi ki ne ustavijo policistom. al imaš ti podatek da se to samo pri nas dogaja ker imamo tako grde grde zakone in grde grde policiste
smile-1.gif
haha
Kje na svetu pa še imajo tako visoke kazni in zaplembe vozil za prekrške, ki v ničemer ne ogrožajo prometno varnost?

[/QUOTE]

Npr. Italija?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:

Citat:
Višina kazni je pogosto glavni vzrok za pobege, zato tega ni moč obravnavat neodvisno eno od druzga.
Kolk je dobil policaj za nepravilno lovljenje v "razvitih državah" in kako je blo v sežani sem ti pa nalimal malce višje, ampak si po pričakovanju to "spregledal".
no kot sem pričakoval.
no da razčlenim tole, na moje vprašanje kako se postopa v drugih državah ko nekdo ne ustavi policiji mi še vedno nisi odgovoril. kar se tiče rešitve glede pobegov si ti ponudil znižanje kazni. Seveda tudi v času prejšnje zakonodaje so bili pobegi, zato bi bilo kar najbolje ukiniti kazni.
Citat:
Kolk je dobil policaj za nepravilno lovljenje v "razvitih državah" in kako je blo v sežani sem ti pa nalimal malce višje, ampak si po pričakovanju to "spregledal"

Sedaj nevem ali ne znaš brati alli je pa to nekako povezano s tvojim duševnim stanjem, saj te nikjer nisem spraševal kakšno kazen je dobil policist?!
stupid-1.gif
vprašal sem te kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah
Kar se pa tvojega odgovora tiče:
Kot sem ti že večkrat rekel, ne mešaj jabolk s hruškami in obratno. Jst ne vidim podrobnosti med obema primeroma. Ok če izvzamemo da je v obeh primerih prišlo do smrtne žrtve in da se je nekoga lovilo. v primeru iz tujine, je policist s službenim vozilom povozil peško, pri tem je prekoračil dovoljeno hitrost in ni uporabljal rotacijske luči in sirene. v čem je že podrobnost z našim primerom?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
TUKAJ si preberi članek, ampak dobro si ga preberi in mi razloži s čim so avtoprevozniki ogrožali ostale udeležence v cestnem prometu, da so jim vozila zaplenili in jim naložili denarne kazni do 13.000 EUR. Kaj če nimaš CEMT dovolilnice lahko koga ogrožaš? Bodi pameten. Sej ne rečem, mogoče je kakšna od tvojih izjav kredibilna, večina pa jih je debilnih. Sorry, sem moral...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Sedaj nevem ali ne znaš brati alli je pa to nekako povezano s tvojim duševnim stanjem, saj te nikjer nisem spraševal kakšno kazen je dobil policist?!
stupid-1.gif
vprašal sem te kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah
A misliš da vsak policaj enako postopa?
Tisti, ki je postopal tako, da ogroža ostale udeležence v prometu, (kot v našem primeru) je dobil kazen.
Citat:
Kar se pa tvojega odgovora tiče:
Kot sem ti že večkrat rekel, ne mešaj jabolk s hruškami in obratno. Jst ne vidim podrobnosti med obema primeroma. Ok če izvzamemo da je v obeh primerih prišlo do smrtne žrtve in da se je nekoga lovilo. v primeru iz tujine, je policist s službenim vozilom povozil peško, pri tem je prekoračil dovoljeno hitrost in ni uporabljal rotacijske luči in sirene. v čem je že podrobnost z našim primerom?
Jaz vidim podobnosti v teh dveh primerih v tem, da je pri obeh primerih prišlo do pregona in pri obeh do ogrožanja in posledično do nesreče.
Ravnanje policije po dogodku je pa povsem različno, v angliji so ravnanje policaja kolegi obsodili, dobil je zapor, pri nas so pa napisali, da policaj ni nikogar lovil, čeprav je cela vas videla drugače.
Kaj misliš, zakaj so policaji zanikali, da je šlo za pregon, če to ni prepovedano?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Citat:
Citat:
1. a na interventni vožnji se vozi po predpisih?
Ne ravno, je pa res, da mora voziti tako, da ne ogroža nikogar (glej točko 2)
2. kolikor sem bral novice, NI policaj zapeljal v lokal, ampak en pijanček, al nam tudi glede tega lažejo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Npr. Italija?
Kar sanjaj.

Ja Symči tudi naši sosednje to počno za razliko od tvoje domneve celo poznam nekoga ki so mu avto zaplenili ( in čisto pravilno so storili)
A so ga 7x dobili da je peljal 31 v coni 30, (ki so se pri nas razpasle že po celem naselju?) kot bi to blo pri nas? Al je kaj druzga ušpičil?

Sem nekoč peljal prijateljico domov v Italijo, prideva čez mejo, se jije malce mudilo, jest vozim po omejitvah ona pa reče ajde zdej pa gasa, saj nisi več v Sloveniji, da bi z vsakega grma z radarjem streljali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
2. kolikor sem bral novice, NI policaj zapeljal v lokal, ampak en pijanček, al nam tudi glede tega lažejo?
Ogrožanje ni samo to, da jih 7 povoziš ampak tudi še kaj drugega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Uvest smrtne kazni za prometne prekrške. Tako bomo imeli manj mrtvih na cesti.
zmaga.gif
In zaplenit vse premoženje. Ne smejo se sorodniki okoristit zaradi prekrška.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Citat:
Citat:
Kaj recimo? Da se pijan voziš okoli?
Da se policisti za tabo vozijo? Potemtakem je na splošno "vožnja" ogrožanje?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:

Sem nekoč peljal prijateljico domov v Italijo, prideva čez mejo, se jije malce mudilo, jest vozim po omejitvah ona pa reče ajde zdej pa gasa, saj nisi več v Sloveniji, da bi z vsakega grma z radarjem streljali.

Pravzaprav je še slabše in pozabi kar ti govori kolegica. Dobesedno so res v vsakem grmovju skriti. V ITA se lahko konkretno zaj..aš, slovenska tablica gor ali dol. Ne govori o nečem, kar ne poznaš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Kaj recimo? Da se pijan voziš okoli?
Da se policisti za tabo vozijo? Potemtakem je na splošno "vožnja" ogrožanje?
To in še kaj drugega. Ogrožanje je recimože vožnja 31km/h v coni 30. Pravzaprav to spada že med hujše prekrške, in če ga vztrajno ponavljaš(7x) ti vzamejo denar, izpit in avto.

Lani sem bil priča ogrožanja, ko je policaj divjal po coni omejene hitrosti v naši ulici, ko je lovil mulca brez čelade na skuterju.
Sreča da ravno takrat ni bilo otroka na cesti (večkrat so). A to zate ni ogrožanje?
Itak mu je potem mulc ušel, policaj pa z dolgim nosom :)

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Lani sem bil priča ogrožanja, ko je policaj divjal po coni omejene hitrosti v naši ulici, ko je lovil mulca brez čelade na skuterju.
Sreča da ravno takrat ni bilo otroka na cesti (večkrat so). A to zate ni ogrožanje?
Itak mu je potem mulc ušel, policaj pa z dolgim nosom :)

Predstavli si da spregledaš tazga mulota brez čelade in potem pride do težjih poškodb.... če bi mel ustrezno opremo mu nebi blo pa nič. Na koncu pa zato ker ni mel čelade ta krajšo potegneš ti.