Policisti in obnašanje v zasebnem življenju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Obstaja kak kodeks, ki policistom ukazuje, da se morajo tudi v zasebnem življenju obnašati svojemu poklicu primerno, ker mi gre na bruhanje, ko gledam naše lokalkne inkasante kako dan za dnem ob 6 popoldne že drugi liter cvička uničujejo v lokalnem kafiču, seveda vsak z svojim avtom na parkiršču (in ne, ne gredo z taxijem domov), potem pa nas, ki se v naselju par km/h nad omejitvijo pripeljemo v glavo je.be.jo.

In če tak kodeks obstaja, je moč kam podati anonimno prijavo nad neprimernim obnašanjem policistov v civilu?

dej jim raje za eno rundo, pa upaj, da te naslednjič spustijo!
grims-1.gif

No ja... drugače pa tud jest mislim, da bi se mogl tud privat lifeu lepo obnašat, kajti oni so tisti, k verjamemjo v zakon, in tako bi ga morali vedno spoštovat. to je tko kot religija. Ni šihta konc po 8 urah. Oni so skoz na "sihtu". A ko bo pa kakšna piz.darija, bo pa takoj značko ven potegnil.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kje si pa to pobral. Ko on ni v službi, nima kaj z značko mahat okoli, lahko smao kolege, ki so v službi pokliče, to je vse.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Obstaja kak kodeks, ki policistom ukazuje, da se morajo tudi v zasebnem življenju obnašati svojemu poklicu primerno, ker mi gre na bruhanje, ko gledam naše lokalkne inkasante kako dan za dnem ob 6 popoldne že drugi liter cvička uničujejo v lokalnem kafiču, seveda vsak z svojim avtom na parkiršču (in ne, ne gredo z taxijem domov), potem pa nas, ki se v naselju par km/h nad omejitvijo pripeljemo v glavo je.be.jo.

In če tak kodeks obstaja, je moč kam podati anonimno prijavo nad neprimernim obnašanjem policistov v civilu?

Dobri so, da delajo za tistega minimalca in gledajo vse sranje ki se dogaja. Da ob tem ne preidejo na 'the dark side' je pravo čudo.

Zdaj bi se pa še našel kak pek in jim prepovedal sproščanje po službi, ja svašta.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Dobri so, da delajo za tistega minimalca in gledajo vse sranje ki se dogaja. Da ob tem ne preidejo na 'the dark side' je pravo čudo.

Zdaj bi se pa še našel kak pek in jim prepovedal sproščanje po službi, ja svašta.

Če ni zadovoljen s svojo plačo naj gre pa ceste pometat in smeti pobirat...sj mu ni mus delat v policiji..ga nobeden ne sili

Absurd pa je da se ga policaj nažiga v gostilni..čez dve ure gre pa na šiht in tam veselo v imenu države daje ljudem pihat...absurd vam rečem
jezen.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.100
44
48
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Kje si pa to pobral. Ko on ni v službi, nima kaj z značko mahat okoli, lahko smao kolege, ki so v službi pokliče, to je vse.

Da ne boš tudi v prihodnje pisal bedarij in neumnosti, si preberi zakon o policiji.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
ne morem verjeti. suzi???

467716-post_slo.gif

Kaj ne moreš verjeti?
nahrung002.gif

Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Da ne boš tudi v prihodnje pisal bedarij in neumnosti, si preberi zakon o policiji.

Ti kamelca...v kolikor te zdajle razumem potemtakem lahko nažgan polcaj se lahko takrat ko ni v šlužbi frajerja špila s svojo uradno značko in ljudi zajebava kolikor ga je volja??

Ma jebo mast...to pa ni več absurd..to je že bizarno
rolleyes-1.gif

Vsem ki pa tako polcaje zagovarjate in jih imate neizmerno radi..vam želim obilico točk
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kje piše da podpiram take stvari? Nihče nebi smel piti in sesti za volan, ne glede na to a je policaj a je šloser.

Moti te primerjava javna vs zasebna? Potem pa pokliči čistilko iz občine, da ko konča s pometanjem še k tebi domov pride pometat. Saj verjetno imaš kaj svinjarije po tleh, ona je pa tko čistilka 24/7. Pa še javna uslužbenka je kaj češ boljšega.
Nihče ni rekel, da mora delati tudi izven službe.
Rekel je, da se ne spodobi, da se izven službe vede kot zadnji pijani klošar.

Torej NE: Čistilka mora pometati ulico po službi.
Ampak: Čistilka izven službe naj ne serje sredi ulice.

Bo?

Glede policajev: Če pijani vozijo, prijavit policiji (tistim, ki so takrat v službi).
Pa 24ur zraven, če je res "akcija".
wink-1.gif

Obstajajo moralna načela in etična načela glede obnašanja izvem službe, ki veljajo za vse ljudi po vsem svetu in ne je za policiste.

Ampak očitno nekatere boli, da če se jih vi ne držite bi se jih vsaj policaji morali......
bonk.gif

Standard v sloveniji
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik suzica pravi:Če ni zadovoljen s svojo plačo naj gre pa ceste pometat in smeti pobirat...sj mu ni mus delat v policiji..ga nobeden ne sili

Absurd pa je da se ga policaj nažiga v gostilni..čez dve ure gre pa na šiht in tam veselo v imenu države daje ljudem pihat...absurd vam rečem
jezen.gif

Lol, malce manj ti popivaj, pa ne bo strahu pred policaji, kot ga jaz nimam. Kar naj spravijo pijane budale iz cest.
Pa jaz policaja še nikoli nisem 'zavohal'. Krneki.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.100
44
48
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Ti kamelca...v kolikor te zdajle razumem potemtakem lahko nažgan polcaj se lahko takrat ko ni v šlužbi frajerja špila s svojo uradno značko in ljudi zajebava kolikor ga je volja??

Ma jebo mast...to pa ni več absurd..to je že bizarno
rolleyes-1.gif
samo TI bi moje besede razumel tako.

Normalni in razgledani ljudje bi moje besede razumeli tako da ima policist pravico izvajati policijska pooblastila tudi izven službenega časa, vendar vse v okviru zakona. prav tako pa ima policist v določenih primerih DOLŽNOST ukrepati, tudi ko ni v službi.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Zaradi treh policajev, ki so slučajno šli na par kozarčkov, ker je sodelavec otroka dobil (na primer), sedaj ti mečeš celotno policijo in vse policaje v en koš in sicer v koš z pijančki. Mislim svaka ti čast-tvoj IQ res ne pozna zgornje meje.

To, da pa kolega kolegu pomaga pa je v vsakem poklicu. Sigurno boš raje sodelavcu pomagal kot pa nekemu neznancu, se strinjaš?

Kar se tiče zasebnega življenja policaja pa mislim, da ima vsak pravico, da po opravljenem šihtu živi tak kot njemu paše...sploh pa za tistih ušivih 740€ ki jih policaj zasluži. Malo dnara malo muzike. Naj dajo plačo 2000€ pa bo policaj res 24 ur policaj!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Kar se tiče zasebnega življenja policaja pa mislim, da ima vsak pravico, da po opravljenem šihtu živi tak kot njemu paše...sploh pa za tistih ušivih 740€ ki jih policaj zasluži. Malo dnara malo muzike. Naj dajo plačo 2000€ pa bo policaj res 24 ur policaj!
Prepričan sem, da bi bili policaji popolnoma enaki če zaslužijo 740 ali pa 2000€.
še ena današnja cvetka: pri Roll baru (nasproti Koloseja) vidim na pločniku in kolesarski stezi parkirano policijsko Octavio s prižganimi vsemi širimi smerniki. Poleg tega je avto zasedel še pol prehoda za pešce (mojstrsko, ni kaj). Ok, si rečem, mogoče je kakšna intervencija, pa so parkirali tako kot so. Vendar ne. Policaj in policajka sta sedela na vrtu lokala in s še tremi civili ter sproščeno pila in kramljala (ne, nisem pogledal kaj sta pila). To je bilo v najhujši vročini (bilo je čez 30°C) in bi bilo tudi zanju bolje, če bi avto zapeljala v 50 metrov oddaljeno garažo, kjer bi bil Škodilak v senci.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Zaradi treh policajev, ki so slučajno šli na par kozarčkov, ker je sodelavec otroka dobil (na primer), sedaj ti mečeš celotno policijo in vse policaje v en koš in sicer v koš z pijančki. Mislim svaka ti čast-tvoj IQ res ne pozna zgornje meje.

ha ha ha...

Imamo te tri polcaje v eni občini...pomnoži z vsemi občinami v sloveniji in dobiš takoj številko okol 500...prištej še nekaj skritih talentov= desetina skupne številke
shocked-1.gif

Citat:
To, da pa kolega kolegu pomaga pa je v vsakem poklicu. Sigurno boš raje sodelavcu pomagal kot pa nekemu neznancu, se strinjaš?

Polcaj polcaju ne bi smel pomagati pri odstranjevanju dokaza glede vinjenosti ali pirjenosti ali žganjenosti...vendar se to dogaja.

Citat:

3/4 slovenije dela za teh ušivih 740€ ali še manj in to za tekočim trakom kjer tudi nimajo cajta iti srat in scat, zato ne klobasaj neumnosti kako so polcaji neki reveži in kako na stu mater morajo delat. Če jim ne paše naj odklonijo službi in gredo za tekoči trak delat...smeti pobirat..itd itd

Če bi pa dobili 2000€ na mesec..bi pa dobili razkropljeno bando oziroma ameriške šerife, ki mislijo da so glavni na svetu...juhuhu bruhuhu
13.gif

@ kamelca..potem je res kar jst mislim...res bizarno
rolleyes-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:

Oprosti, ampak glede na tvojo nepismenost, morda nisi najbolj primerna oseba, da sodiš o mojem IQ.

Napisal sem da dan za dnem gledam lokalne inkasante kako se ga nažirajo v lokalni gostilni. Kako lahko iz tega izbereš, da so šli slučajno enkrat na kozarček po službi in, da to velja za celotno policijo? Poznam kar nekaj policajev in se nihče ne obnaša tako neodgovorno in svojemu poklicu neprimerno kot teh nekaj vaških inkasantov. Za piko na i, me je še včeraj lepo en v civilu v naselju prehiteval čez polno črto kar konkretno čez omejitev, ker sem že sam peljal dobrih 60 km/h. In tak izmeček bo kasneje meni pametoval za par km/h prekoračitve?

Bravo.
zmaga.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Absurd je, če te tak policaj naslednji dan zafrkava zaradi kozarčka.

Veš kaj je še večji absudr? Da to ne naredi drugi dan, ko je trezen, ampak še isti dan pijan, lovi pijane po cesti in potiska frulico v usta. Dogajalo se je 10 let nazaj. Potem je prišel novi komandir in naredil nekaj redu. Kako je sedaj, ne vem. Neee... to ni še nič. So ga pili v gostilni, ko je bila vmes samo glavna cesta. Malo čekirali folk in kaj se je dogajalo kasneje, najbrž ne rabim razlagat. Vrhunec je pa tale. Skupaj sta ga pila v gostilni. Ko sta končala je policaj, ki ni bil v službi, poklical patruljo in naprej tudi najbrž ne rabim razlagat. Po pripovedovanju moje žene, ki je takrat delala kot natakarica, katera jim je nosila pire čez cesto na postajo. So jo tudi vabili, če se pridruži. Edina dobra stran tega je bilo, da ko se je začela pizdarija v gostilni je nikoli ni skrbelo. Uleteli policaji v tisti sekundi.
grin1.gif

In ja, ravno tako je on iz krvi in mesa kot smo vsi ostali. Torej, če se ga napije, naj pokliče taksi in se pelje z njim domov. Če bi to naredil, najbrž tega posta ne bi bilo. Tako bo pa živ, brez kazni prišel domov, drugi bo pa ob izpit, pa bi ravno tako prišel živ domov. Bemti zvenim ko sintič
uf-1.gif

Spet policaj leti skozi naselje 70-80, neprivezan. Ne, ni rekla kazala, sem sedel zraven, pripet. Ko zagledam policajko, ko jo je sam hudič iz Logatca, me navije smeh. Sta bila zmenjena po 1minuti. Najprej tisti njen fris, ko je ulovila trofejo, pa še ne pripet. Huuuuh to bo ulov. Lepo voznik pokaže značko in smo bili zmenjeni. Totalni fris razočaranja in jezno, no, pripet se pa le dej. In sva šla naprej. Pa ni mi sedaj moralizirat tukaj, zakaj nisem nič naredil, ker sem rekel, da gremo mal hitro skozi naselje, ne bom mu pa tupil nekaj. Je dost star, da ve kaj dela. Že tako se prevečkrat primeva, ker tisto zaplankano razmišljanje
uf-1.gif

Še največji absudr je pa tale, da sem bil sam ustreljen 100-200m prej. To sem že pisal tukaj. In takrat sem mel to srečo, da sem bil taksist mami, da vidi, kako se faše tri točke. Kamion pred mano se od mene oddaljuje, mene je namril nekaj čez 60, ko sem ga vprašal če je kamion vozil 50, je pa odgovril da ja. WTF?!? Tega močno zajebava fizika.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Vse kar si povedal drži, še večja absurd je da jamrajo zaradi plače. Je že Suzica lepo povedal! Saj nihče ne reče da morajo biti angelčki, le človeški naj bi bili, ne pa tako kot si napisal, najprej piješ z njim potem te pa prijavi.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Zanimivo kako imajo vedno isti ljudje probleme in pripombe nad drugimi. Zanimivo... Sicer pa s policijo niso vsi zadovoljni nikjer na svetu, je pac nujno zlo. Dostikrat jo potrebujemo, bolj ali manj pa je tu da opravlja prljave posle vlade. Prav tako policija nima nobene prihodnosti v tem sistemu demokracije in kapitalizma. V taksnem sistemu ni bila izmisljena, za taksno delo kot ga opravlja danes ni bila namenjena in vse dokler bomo iskali napake najprej pri policistih in sele nato pri kriminalcih ali pa pri samih sebi, vse dotlej se ne bo nic spremenilo. In policisti niso na cesti da so vam za zgled. Niste otroci da potrebujete velikega brata po katerem se morate zgledovati. Ce vam pri 30-ih in kusur letih to ni jasno, to ni problem policista.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Absurd je, če te tak policaj naslednji dan zafrkava zaradi kozarčka. Vsi imamo napake, toda potem je treba tudi kakšen odpustek.

Mogoce mu lahko prodas kaksnega
evil.gif